У нас сьогодні своя невеличка перемога. Активісту руху “Визволення” …

У нас сьогодні своя невеличка перемога. Активісту руху “Визволення” Олександр Брест Федорченко, позивний “Брест” змінили підозру. Раніше “Бреста” звинувачували в опорі працівникам поліції та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень правоохоронцям. Після належно проведеної експертизи, слідство перекваліфікувало справу – тепер нашому активісту інкримінують нанесення легких тілесних ушкоджень та опір працівникам поліції. Враховуючи нові обставини, адвокати “Бреста” подаватимуть клопотання про зміну запобіжного заходу на більш легкий. Зараз “Брест” знаходиться під нічним домашнім арештом за місцем проживання у Харкові.

“Брест” – доброволець батальйону “Донбас”, народний герой України, який пройшов Іловайський котел, підбив 2 ворожих танки та 2 броньовані машини. Разом з іншими активістами руху “Визволення” 17 жовтня він вийшов під стіни Парламенту з вимогою прийняття антикорупційний законів.

Нагадаємо, “Бреста” затримали 15 лютого біля Солом‘янського районного суду Києва, де він разом з іншими активістами руху “Визволення” вимагав справедливого рішення суду у справі мера Одеси Генадія Труханова. Спецпризначенці повалили його на землю, почали бити ногами, він дістав нагородний пістолет та вистрілив у асфальт. 17 лютого суддя Шевченківського райсуду Києва Вікторія Світлицька відпустила “Бреста” на поруки народних депутатів Єгор Соболєв, Семен Семенченко, Павло Костенко та Володимир Парасюк (Parasiuk Volodymyr). Однак, це викликало обурення міністра МВС Авакова, яке вилилось у погрози залишити без охорони нацгвардійців Шевченківський районний суд столиці. За декілька днів, 21 лютого, Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. А вже 18 квітня Суддя Шевченківського районного суду Києва Володимир Бугіль перевів “Бреста” з цілодобового домашнього арешту на нічний за місцем проживання у Харкові до 15 травня 2018 року.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *