Президент Петро Порошенко затягує ухвалення законопроекту про …

Президент Петро Порошенко затягує ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд через голову парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя і члена фракції “БПП” Руслана Князевича. Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Він зазначив, що Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроект про Антикорупційний суд 1 березня, після чого надійшло майже 2 000 поправок до нього, але комітет з питань правової політики та правосуддя на чолі з Князевичем досі їх не розглянув.

Вважаємо такі дії неприпустимими, адже цей законопроект має історичне значення для нашої держави. Топ-корупціонери роблять все, щоб уникнути відповідальності за свої злочинні дії. Вони не зважають ані на громадян України, які вимагають створення відповідного органу, ані на позицію наших міжнародних партнерів.

Рух “Визволення” наполягає на якомога швидшому створенні незалежного Антикорупційного суду, який буде єдиним органом державної влади, що виноситиме вироки у справах топ-корупції. Для того, щоб його члени були фаховими та користувались довірою серед населення, ми пропонуємо запросити до відбору суддів представників з країн ЄС, Великої Британії, Канади та Сполучених Штатів

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *