За час проведення урочистих заходів з нагоди 9 травня відкрито 2 …

За час проведення урочистих заходів з нагоди 9 травня відкрито 2 кримінальних провадження за виготовлення та поширення комуністичної та нацистської символіки, а також складено 16 адміністративних протоколів за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки. 4 таких протоколи складено у Києві, 6 – у Запоріжжі, 3 – у Дніпропетровській, 2 – в Одеській, 1 – у Хмельницькій області. Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало. Загалом участь у заходах з нагоди 9 травня в Україні взяли близько 400 тис. громадян, найбільш масовими заходи були у Києві, в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Друга світова війна – одна з найсумніших сторінок історії людства. Українці понесли значні втрати у цій війні та завжди пам’ятатимуть про Героїв, які боронили Україну не лише від нацистського режиму, а й намагались відстояти незалежність в боротьбі з червоними загарбниками. Ніхто і ніколи не зможе заборонити родичам загиблих воїнів вшановувати пам’ять своїх близьких. Але ми вважаємо, що використання забороненої комуністичної символіки в Україні є неприпустимим злочином.

Рух “Визволення” виступає за повну декомунізацію країни, її вулиць та міст, а головне за повну декомунізацію свідомості громадян України. Ми понад 4 роки ведемо Війну за Незалежність з країною, яка вважає себе правонаступницею Радянського Союзу і не можемо дозволяти собі користуватись символікою країни-агресора, яка століттями поневолювала українців та не може змиритись з проєвропейським вибором нашої держави

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *