У Святогірську пройшов ІV обласний Форум організаторів дитячого оздоровлення та відпочинку

11 – 13 травня 2018 року у Св’ятогірську, на базі КП ОДМСОК «Перлина Донеччини», департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з центром інформаційно-методичного забезпечення дитячого оздоровлення та відпочинку Донецької області провели ІV обласний Форум організаторів дитячого оздоровлення та відпочинку, з метою забезпечення первинного права дітей на життя і здоров’я.

Форум проводиться з метою впровадження в практику роботи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку проекту «Єдиний простір – перезавантаження системи оздоровлення». В роботі форуму передбачається інтерактивні включення учасників семінару, щодо визначення умов впровадження моделі нового реабілітаційно-оздоровчого простору: мережа експериментальних майданчиків за пріоритетними напрямками моделі, на яких буде створено нові типи змісту роботи закладів, нові практики оздоровлення, виховання, нові техніки неформальної освіти; перехід від догляду дітей до якості оздоровлення дітей та безпеки перебування дітей в дитячих здравницях.

11 травня 2018 року відбулось робоче відкриття форуму за участю заступника директора департаменту – начальника управління у справах сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Золкіної Лілії Іванівни. У форумі приймають участь 140 осіб – організаторів дитячого оздоровлення та відпочинку області, а саме 17 директорів дитячих здравниць, 17 – заступників з виховної роботи та 106 вихователів та вожатих.  Програма Форуму побудована із максимальним використанням інтерактивних форм – панельних та стратегічних дискусій, проектних майстерень, психолого-педагогічних лабораторій, інтерактивного ярмарку – виставки.

Заняття з учасниками Форуму проводяться за напрямками роботи в закладах. З керівництвом дитячих закладів пройшло заняття-практикум з дотримання вимог чинного законодавства у сфері санітарного законодавства, проблемами медичного обслуговування в закладах, у зв’язку з впровадженням медичної реформи, практичного виконання приписів Головного управління ДСНС України у Донецькій області та техніки безпеки під час перебування дітей. Під час роботи представники Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Головного управління Держпраці у Донецькій області, Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надали шляхи вирішення  проблемних питань. З представником департаменту освіти і науки облдержадміністрації визначені проблеми духовно-морального виховання дітей в дитячих закладах та визначені орієнтири щодо впровадження моделі національно-патріотичного виховання дітей.

Вихователів та вожатих з практикою роботи з дітьми в закладах України ознайомили «Лабораторія гри» – Олексндра Кашлакова та провели майстер – класи. Також працювали творчі майстерні, медіа-майстерні, майстерня настрою, були відкриті принципи та таємниці вожатського успіху.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *