«Більшість шахт Донеччини можуть бути прибутковими», – Павло Жебрівський

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський взяв участь у введенні в експлуатацію нової лави на шахті «Південнодонбаська №1». Нова лава зможе значно підвищити обсяги видобування вугілля та покращити фінансовий стан підприємства.

«Відтепер шахта видобуватиме майже в два рази більше вугілля, що дозволить підприємству стати рентабельним. Це означає, що працівникам виплатять заборгованості, а держава отримає додаткове джерело надходжень до бюджету. Найголовніше, що люди матимуть роботу та гідну заробітну плату», – зазначив Павло Жебрівський.

Вартість запущеної лави склала понад 99 млн гривень. Павло Жебрівський підкреслив, що підприємство потребує інвестицій у розмірі 230 млн гривень для запуску ще двох лав.

«Для мене дуже важливо відвідувати такі підприємства, на собі відчувати проблеми та потреби. Це дає мені моральне право вишукувати кошти у Києві. Хочу запевнити, що за умов інвестування у вугільну галузь 11 з 12-ти шахт Донеччини можуть бути прибутковими. Це необов’язково повинні бути дотації з державного бюджету, ми говоримо і про кредитування, і про комерційних інвесторів. Ми ведемо роботу у цьому напрямку», – зауважив очільник області.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *