Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 14 травня 2018 року

Інформація щодо реалізації проекту «Український Донецький Куркуль»

В цьому році продовжується реалізація проекту «Український Донецький Куркуль» за ініціативи та підтримки голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Так, з метою отримання міжнародного досвіду, підвищення кваліфікації представників малого підприємництва Донецької області у бізнес-сфері з 14 по 18 травня 2018 року проводиться третій навчальний візит підприємців-переможців конкурсного відбору в рамках Проекту до Латвійської Республіки.

Під час візиту учасники відвідають латвійські підприємства, ферми, цехи з переробки м’яса та виготовлення напівфабрикатів, а також зустрінуться з провідними експертами у сфері тваринництва, птахівництва та рослинництва.

Такі закордонні візити надають можливість отримати сучасний досвід, нові навички та поширити впровадження «європейського підходу» до вирішення проблем, налагодити контакти, започаткувати спільні проекти й обміни, і як наслідок, все це сприятиме більш швидкому виходу на європейську модель життя в Донецькій області.

Відновилися роботи з ремонту дороги Запоріжжя – Маріуполь

У межах Донецької області відновилися роботи з поточного середнього ремонту автодороги загального користування державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь.

Завдання підрядника – завершити перехідні об’єкти з минулого року, а саме відремонтувати дві ділянки національної траси на кордоні із Запорізькою областю (6,0 км) та поблизу Маріуполя (4,1 км).

З минулого тижня дорожня спецтехніка працює у Нікольському районі за маршрутом Новокраснівка – Кальчинівка: улаштовується вирівнюючий (нижній) шар покриття з гарячої асфальтобетонної суміші.

Менший об’єм робіт залишився у Мангушському районі: проїзна частина на в’їзді у Маріуполь вже має вирівнюючий шар покриття, на черзі – улаштування верхнього шару з щебенево-мастикового асфальтобетону.

Роботи виконує ТОВ «АТЛАС СМД УКРАЇНА» (на підставі договору зі Службою автомобільних доріг у Донецькій області).

Чемпіонат Донецької області по дзюдо у Краматорську

Змагання проходили серед юнаків та дівчат 2003-2009 року народження. Привітав та побажав перемоги юним спортсменам заступник міського голови Юрій Люлька.

В рамках Чемпіонату Донецької області з дзюдо серед юнаків та дівчат більше 400 спортсменів приїхали до Краматорська. З них 50 юних дзюдоїстів відстоювали честь свого міста на татамі.

Краматорська школа мистецтв відсвяткувала 65-річний ювілей

У святковий день привітати ювілярів завітали представники Донецької облдержадміністрації та Краматорської міської ради, друзі та вихованці.

Заступник міського голови Юрій Люлька побажав викладачам та учням подальшого розвитку, безмежного натхнення та визначних досягнень.

Кращі викладачі отримали відзнаки, грамоти та подяки, а святковий вечір продовжився концертом, протягом якого вихованці Школи мистецтв продемонстрували гостям свою майстерність.

Кращі малюнки конкурсу «Рідна мати моя» відтворені у центрі Краматорська

До Дня Матері громадська організація «Український розмовний клуб «Файно» і ВГО ДВ «Союз українок» разом з управлінням з гуманітарних питань Краматорської міської ради організували проведення міського конкурсу родинного малюнка «Рідна мати моя».

У період з 1 по 05 травня 2018 проходив відбірковий етап конкурсу. Організаторами були обрані кращі малюнки для їх відтворення на паркані. 13 травня на заключному етапі конкурсу 23 родини міста Краматорськ вийшли разом, щоб намалювати шедеври своїх діточок на паркані міської фільтрувальної станції.

Найкращими стали роботи, які було визначено відкритим голосуванням.

У Краматорську відсвяткували День матері

У сквері Матері зібралися десятки краматорчан, аби разом привітати своїх матусь та одне одного зі святом.

Лунало багато чудових слів, присвячених найдорожчим, найлагіднішим людям на землі – матусям. Свято продовжилось яскравими та веселими дитячими конкурсами, які для малечі влаштували відомі мультиплікаційні герої, та пригощанням солодощами.

Козацький ансамбль «Перестук» в Краматорську зібрав друзів на ювілейний, пʼятий звітний концерт

Дитячий ансамбль «Перестук» Центру позашкільної роботи Краматорської міської ради почав своє існування як ансамбль шумових інструментів. Але завдяки натхненному керівнику, талановитим вихованцям та завзятим батькам він досить швидко перетворився на справжній козацький ансамбль. Адже наразі хлопчики та дівчата не тільки майстерно грають на шумових інструментах, а й досить вправно володіють шаблею, співають та танцюють.

За пʼять років «Перестук» неодноразово ставав лауреатом та переможцем не тільки обласних, всеукраїнських конкурсів та фестивалів, а й міжнародних.

У Дружківці до Дня матері міський голова відвідав пологовий будинок

День матері українці святкують у другу неділю травня. У народі травень вважається місяцем Пречистої Діви Марії. Тому з побажаннями молодим мамам, щоб Божа Матір завжди охороняла їх діток від хвороб та негараздів до пологового будинку завітав міський голова Валерій Гнатенко.

Подарунками та теплими словами міський голова при виписці привітав з народженням донечки та святом матері Галину Яглинську.

Змагання із загально-фізичної підготовки серед учнів відділення спортивної гімнастики в Слов’янську

У КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа Слов’янська» відбулись внутрішні змагання з технічної підготовки серед учнів відділення спортивної гімнастики.

Загалом участь у змаганнях взяла 21 дівчинка (2008-2012 року народження), які змагалися між собою на снарядах: брусах, опорному стрибку, колоді та вільних вправах.

Всі учасниці показали високий рівень своїх досягнень та здобутих навичок.

За результатами змагань були визначені та нагороджені найкращі спортсменки у своїх вікових категоріях.

На манежі Бахмутського спортивного комплексу «Металург» пройшло урочисте відкриття презентації спортсменів-олімпійців Державної прикордонній служби України

На заході були присутні представники Бахмутської міської ради, Донецької обласної державної адміністрації, Донецько-Луганського регіонального управління прикордонної служби України, призери Олімпійських ігор, заслужені спортсмени України, спортсмени Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. Сергія Бубки, жителі Бахмутської громади та гості міста.

Розпочалося відкриття презентації з вітання першого заступника Бахмутського міського голови Тетяни Савченко, яка у своєму виступі зазначила, що завдяки наполегливості, незламній волі до перемоги та самовідданій праці тренерів Українські спортсмени щоразу доводять усьому світу, що сила духу нашого народу непереможна.

Наприкінці урочистої частини спортсмени приступили до показових змагань, а гості Бахмута ознайомилися з історією, здобутками та нагородами спортсменів-олімпійців.

День профілактики та популяризації здорового способу життя у Бахмуті

З метою ефективного співробітництва установ та організацій, які проводять профілактичну  роботу  серед підлітків, службою у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради спільно з зацікавленими організаціями та установами проведено профілактичний захід «День профілактики та популяризації здорового способу життя» у Бахмутській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 7.

В рамках зазначеного заходу спеціалістом служби у справах дітей була роз’яснена Конвенція ООН про права дитини, фахівцем із соціальної роботи Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведена бесіда щодо попередження насильства в сім’ї, спеціалістом з санітарно – просвітницької роботи КЗОЗ «Бахмутська центральна районна лікарня» надані роз’яснення щодо профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту.

У Маріуполі привітали медсестер з їх професійним святом

В Маріупольській міській лікарні №9 привітали медсестер з їх професійним святом – Міжнародним днем ​​медичної сестри. Від імені Маріупольської міської ради вітання висловила заступник управління охорони здоров’я Тетяна Баглаева.

Для медичних сестер, які працюють в лікарнях міста виступили дитячі творчі колективи. Також кращих представників професії нагородили почесними грамотами.

У Маріуполі відбулася першість міста з настільного тенісу

На базі фізкультурно-оздоровчого комплексу пройшла першість міста з настільного тенісу, присвячена Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У змаганнях взяли участь 50 любителів даного виду спорту.

Маріуполець завоював золоту медаль на змаганнях з вільної боротьби

У Дніпрі проходив Кубок України з вільної боротьби. На змаганнях виступав маріупольський борець Сергій Швецов, який показав високий результат.

Спортсмен виступив серед ветеранів у ваговій категорії 70 кг в дивізіоні «В». Сергій Швецов показав високу майстерність і завоював золоту медаль у своїй категорії.

ФК «Маріуполь»: прорив до Європи

Футбольний клуб «Маріуполь» провів домашній матч з «Ворсклою», рахунок – 1:1.

Дебют зустрічі пройшов у рівній боротьбі – суперники тільки придивлялися один до одного.

У підсумку, бойова нічия, яка дозволила «Маріуполю» фінішувати на 5 місці та пробитися в Лігу Європи.

У Маріуполі близько 200 музикантів зіграли гімн Європейського Союзу

У Театральному сквері відбувся флешмоб у рамках Всеукраїнського фестивалю-конкурсу струнно-смичкових ансамблів і оркестрів «Зiграємо разом». Близько 200 музикантів з міст Донецької області виконали «Оду до радості» Людивга ван Бетховена на вірші  Шиллера «Обніміться, мільйони!».

Маріупольська школа східного танцю привезла 34 медалі

Школа східного танцю «Шармель данс» Палацу культури «Молодіжний» привезла 34 нагороди з чемпіонату Донецької області зі східних танців «Dance Queen».

Разом з керівником колективу Марією Сизко підкорювати судейську команду вирушили 9 юних танцівниць: п’ятеро з молодшої групи і четверо зі старшої. Всього ж вони виконали 25 номерів у різних категоріях і стилях, як сольні, так і спільні танцювальні постановки.

Як результат – 34 призові нагороди, серед них – 16 перших місць.

Свято до Дня матері у місті Селидове

З метою виховання у дітей любові та поваги до родини, матері, сімейних традицій у місті Селидове до Дня матері було проведене свято «Моя матуся дорогенька, найкраща ти у мене в світі».

Свято пройшло в дружній, теплій, добрій атмосфері.

Дівчата співали пісні, хлопчики грали в народні ігри, діти згадували скоромовки, вірші про матусю.

Вшанування пам’яті бійців 95-ї Житомирської бригади, які віддали життя за українську державу

13 квітня 2014 року близько 12:30 на околиці села Октябрьське, нині село Маячка, Слов’янського району Донецької області під час руху колона десантників була обстріляна терористами зі заздалегідь підготовлених позицій з підствольних гранатометів та щільним прицільним вогнем зі стрілецької зброї.

У цьому році, саме 13 травня, біля пам’ятного знаку загиблим військовослужбовців 95-ї Житомирської десантно-штурмової бригади відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті воїнів, які героїчно загинули в ході ведення бойових дій під час АТО.

У пам’ятному заході взяли участь представники місцевої влади, 95-ї Житомирської десантно-штурмової бригади, громадськість, волонтери, учнівська молодь, мешканці громади.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *