Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 15 травня 2018 року

На Лиманщині розпочався ІІ етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

15 травня в селі Торське Лиманського району на базі туристичної бази «Лісова» розпочався ІІ етап всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь взяли 25 команд з усіх куточків області. Гра буде тривати п’ять днів, за які школярі покажуть свої вміння та навички надавати першу допомогу, орієнтуватися на місцевості та стріляти. Також є змагання, в яких діти покажуть творчі та інтелектуальні здібності – конкурси художніх номерів «Ватра» та історико-краєзнавчий конкурс «Ведун».  В окремі номінації виділені конкурси «Добре діло», а також збирання та розбирання зброї.

«Більшість шахт Донеччини можуть бути прибутковими», – Павло Жебрівський

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський взяв участь у введенні в експлуатацію нової лави на шахті «Південнодонбаська №1». Нова лава зможе значно підвищити обсяги видобування вугілля та покращити фінансовий стан підприємства.

«Відтепер шахта видобуватиме майже в два рази більше вугілля, що дозволить підприємству стати рентабельним. Це означає, що працівникам виплатять заборгованості, а держава отримає додаткове джерело надходжень до бюджету. Найголовніше, що люди матимуть роботу та гідну заробітну плату», – зазначив Павло Жебрівський.

Вартість запущеної лави склала понад 99 млн гривень. Павло Жебрівський підкреслив, що підприємство потребує інвестицій у розмірі 230 млн гривень для запуску ще двох лав.

«Для мене дуже важливо відвідувати такі підприємства, на собі відчувати проблеми та потреби. Це дає мені моральне право вишукувати кошти у Києві. Хочу запевнити, що за умов інвестування у вугільну галузь 11 з 12-ти шахт Донеччини можуть бути прибутковими. Це необов’язково повинні бути дотації з державного бюджету, ми говоримо і про кредитування, і про комерційних інвесторів. Ми ведемо роботу у цьому напрямку», – зауважив очільник області.

Патрульній поліції Краматорська та Слов’янська виповнилося 2 роки

Привітали з річницею та відзначили кращих правоохоронців начальник ГУ НП Донецької області Микола Семенишин, заступник голови Донецької ОДА Віктор Ремський та заступник міського голови Краматорська Сергій Боєвський.

Рівно 2 роки тому на головній площі Краматорська президент України Петро Порошенко дав старт роботі нового підрозділу – Управління патрульної поліції в Краматорську та Слов’янську. На честь річниці створення, кращі поліцейські отримали нагороди від керівництва поліції, Укртрансбезпеки, Донецької ОДА та Краматорської міської ради.

Візит делегації USAID до Центру надання адміністративних послуг

Центр надання адміністративних послуг Дружківки з візитом відвідали учасники делегації USAID: Брок Бирман, заступник адміністратора USAID, керівник бюро у справах країн Європи та Євразії; Сьюзан Фриц, директор місії USAID в Україні та Білорусії; Майкл Стиватер, директор програми “Зміцнення громадської довіри (UCBI II) та інші.

Членам делегації провели оглядову екскурсію ЦНАПом, ознайомили з обсягом послуг, що надаються, чим вони були приємно вражені. Делегація відзначила високий рівень організації роботи з мешканцями міста, а на згадку про відвідування отримали від заступника міського голови Олега Полякова та керуючого справами виконавчого комітету Інни Курило порцеляновий посуд, виготовлений на Дружківському фарфоровому заводі.

Міжрегіональний семінар та атестація Японського Айкідо

У Харкові пройшов міжрегіональний семінар та атестація Японського Айкідо.

Семінар і атестацію проводив Валерій Кардашов – представник японського майстра 7-го Дана з Айкідо Айкікай (Тацунорі Імамури), президент Львівської обласної федерації Айкідо Айкікай.

На цьому семінарі вихованці Слов’янської спортивної організації «Центр розвитку айкідо «Му-шин» (керівник Артем Дерев’янко) атестувалися на дорослий розряд в Японському Айкідо та освоювали теми динаміки Айкідо та роботи зі зброєю в Айкідо.

Чемпіонат Донецької області з плавання серед юнаків

У Слов’янську на базі комунального закладу «Фізкультурно-оздоровчий комплекс Слов’янська» відбувся Чемпіонат Донецької області з плавання серед юнаків (північна зона).

Загалом у змаганнях взяли участь понад 40 спортсменів зі Слов’янська, Краматорська та Сіверська.

На початку змагань пловців привітали директор обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з плавання та синхронного плавання, керівник федерації плавання Донецької області Володимир Мізін та головний тренер Національної паралімпійської збірної України з плавання, повний кавалер орденів «За заслуги» Андрій Казначеєв.

Спортсмени змагалися у запливах на дистанціях від 50 до 400 м.

Переможці та призери нагороджені грамотами департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Відкритий Чемпіонат з карате JKS «Перший крок»

У спортивній залі комунального позашкільного навчального закладу «Міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» відбувся відкритий Чемпіонат спортивного клубу «Блек Белт» серед дорослих та першість серед дітей, юнаків та юніорів з карате JKS «Перший крок».

У змаганнях взяли участь понад 100 спортсменів з Донецької, Харківської та Луганської областей віком від 5 до 18 років та старші.

Спортсмени змагалися в індивідуальних розділах ката і куміте.

Змагання виявилися видовищними та пройшли на високому організаційному рівні.

Переможці та призери змагань відзначені дипломами та медалями спортивного клубу «Блек Белт».

Слов’янські спортсмени-призери Чемпіонату України з бойового самбо серед юніорів та дорослих

У Києві проходив Чемпіонат України з бойового самбо серед юніорів та дорослих, де на змагання приїхали помірятися силами близько 150 спортсменів з 17 областей України.

Слов’янські спортсмени під керівництвом Андрія Безуглого (БК «Тріада») взяли участь у цих змаганнях та здобули 1 золоту та 1 бронзову медаль.

Звітний концерт дитячого хорового колективу «Фантазія» у Бахмуті

Концертний зал Бахмутської школи мистецтв гостинно прийняв у свої обійми шанувальників вокально-хорового мистецтва. Відбувся звітний концерт дитячого хорового колективу «Фантазія», який пройшов під ліричною назвою «Від усієї нашої дитячої душі, або 5 років натхнення «Фантазії».

Повітряні гімнасти з Бахмута стали бронзовими призерами престижного міжнародного фестивалю

Юні гімнасти з Бахмута успішно виступили на 7-му міжнародному фестивалі «Золотий трюк Кобзова», який відбувся в Одесі.

Гімнасти на ременях 7-ми річна Кіра Забудько і 9-ти річний Олександр Шевченко стали наймолодшими учасниками фестивалю. Тим не менш, вони не побоялися змагатися з уже досвідченими артистами, представивши на суд міжнародного журі номер «Принц і Роза».

За підсумками фестивалю номер «Принц і Роза» отримав бронзу в дитячій номінації.

У Маріуполі пройшли «вітрильні перегони»

У Маріуполі відбулась першість міста з вітрильного спорту «На приз відкриття сезону –2018». У зв’язку з погодними умовами вдалося провести гонки тільки серед крейсерських яхт.

За підсумками змагань у 1 групі яхт «золото» взяв екіпаж яхти «Фаворит» (капітан Андрій Рожков), «срібло» – «Зевс» (капітан Костянтин Кумуджіев), а «бронзу» – «Ніка» (Олексій Рухліна).

У 2 групі перше-друге місце розділили екіпажі яхт «Атей» (капітан Євген Грищук) та «Сіріус» (капітан Сергій Мостовий).

Маріуполець відзначився в «Іграх Нескорених»

У Києві пройшов фінальний етап відбору кандидатів до Національної збірної України, яка представить нашу країну на Міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених». У турнірі взяли участь 172 військовослужбовців. Кращих нагороджував Президент України Петро Порошенко, серед них – маріуполець.

Спортсмени змагалися в штовханні ядра, бігу, велоспорті, веслування на тренажерах, пауерліфтингу, стрибках у довжину, плаванні, стрільбі з лука. У цьому турнірі виступив стипендіат Маріупольської міської ради – перспективний спортсмен Олександр Білобоков.

Він виступав у штовханні ядра в категорії IF2, IF3 і веслування на тренажерах IR3. Наш земляк виборов дві золоті медалі.

Маріуполець зайняв III місце на Всеукраїнських змаганнях з вітрильного спорту

Сезон 2018 року для маріупольських яхтсменів почався поїздкою членів Національної збірної команди України Андрія Кені і Богдана Рухліна на навчально-тренувальний збір, який проходив в смт Сергіївка (Одеська область).

Після навчально-тренувального збору, там же пройшли Всеукраїнські змагання з вітрильного спорту «Шаболатский тиждень». У них взяли участь п’ять спортсменів КУ «Маріупольський міський водноспортивний комплекс»: Андрій Кеня, Богдан Рухліна, Микита Якименко, Михайло Бабич, Михайло Кириченко.

За підсумками перегонів 3 місце в класі «OPTIMIST» завоював Богдан Рухліна.

Ці змагання були одним з відбіркових турів на Чемпіонат Європи – 2018 у класі «OPTIMIST».

Володимир Свистунов – чемпіон Європи з пауерліфтингу

У Чехії завершився чемпіонат Європи з пауерліфтингу. На змаганні маріупольський спортсмен Володимир Свистунов показав високий результат і взяв чемпіонський титул.

Володимир у ваговій категорії понад 120 кг взяв реванш над суперником з Чехії Девідом Лупашем, якому минулого року поступився на чемпіонаті світу.

Маріуполець показав суму триборства 1137,5 кг. Він у четвертий раз став кращим на континенті.

Студенти з Покровська стали призерами хакатону Student Agritech Challenge

У Києві відбувся хакатон Student Agritech Challenge — 30-тигодинний марафон, на якому талановита молодь представляла свої інноваційні ідеї з оптимізації та автоматизації виробництва. Допомагали командам досвідчені ментори.

Всього у хакатоні взяли участь 150 учасників з 23 команд. Представником Донецького національного технічного університету стала команда студентів факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, автоматизації, електроінженерії та радіоелектроніки «B.S.M.D.»

Протягом 30-ти годин без перерви на сон, резиденти Молодіжного Хабу вирішували кейси від Миронівського хлібопродукту. Результатом продуктивної роботи  стало почесне 2-ге місце та входження до першої п’ятірки переможців.

День здоров’я у місті Гірник

Саме під таким гаслом у ПДЮТ місті Гірник пройшов День здоров’я.

Діти з зацікавленням брали участь у грі нового для них формату — фут-квесті.

Весело та жваво вихованці крок за кроком проходили випробування на маршруті, що прокладено до Міста Здоров’я.

Під час заходу діти мали змогу показати свої спортивні навички і знання у сфері збереження здоров’я. Між командами велася запекла боротьба за перемогу. Та в решті з відривом лише у 2 бали перемогла команда вихованців студії “Папірус”.

Святковий концерт з нагоди 10-ї річниці створення військової частини

Вірівський сільський будинок культури гостинно зустрічав військових Збройних Сил України, щоб привітати наших захисників з ювілейною датою – 10-річчям створення військової частини.

 Найщиріші слова привітання пролунали від Святогорівського селищного голови Віктора Белянкіна, заступника директора ТОВ «Перспектива» Миколи Загороднова, директора Святогорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Світлани Дудушко.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *