На Лиманщині розпочався ІІ етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

15 травня в селі Торське Лиманського району на базі туристичної бази «Лісова» розпочався ІІ етап всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь взяли 25 команд з усіх куточків області. Гра буде тривати п’ять днів, за які школярі покажуть свої вміння та навички надавати першу допомогу, орієнтуватися на місцевості та стріляти. Також є змагання, в яких діти покажуть творчі та інтелектуальні здібності – конкурси художніх номерів «Ватра» та історико-краєзнавчий конкурс «Ведун».  В окремі номінації виділені конкурси «Добре діло», а також збирання та розбирання зброї.

Територія, де проводиться гра, розподілена на окремі локації – зона, де знаходяться палатки самих команд – там живуть учасники разом зі своїми керівниками. Також виокремлені території шикування учасників, проведення конкурсів, польової кухні та місце знаходження організаторів гри.

Першим свої привітання висловив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз. Він акцентував увагу на важливості історії нашого народу та значущості військово-патріотичних ігр для школярів.

«Ми маємо з вами пам’ятати ті славні традиції, які залишили наші пращури. Це і перша демократична Конституція в Європі, це і козацька республіка, яка була побудована на найдемократичніших засадах. Я пишаюся тим і радію від того, що ми зібралися з вами тут. Покажемо такий вишкіл та готовність, що буде зрозуміло – ми самостійно можемо боронити нашу Батьківщину. І, дійсно, девіз «Душу – Богові, життя – Україні», як ніколи сьогодні актуальний. Вітаю усіх вас зі святом. Нехай переможе найсильніший. Донецька область завжди була, є і буде однією з найпотужніших», – сказав Ігор Стокоз.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський побажав наснаги та успіхів учасникам.

«Гра «Сокіл» («Джура») покаже вашу дружність та згуртованість, вміння працювати в команді. Знання та навички, що ви отримаєте тут, обов’язково стануть вам у пригоді в майбутньому. Тому бажаю вам терпіння, сил, витривалості, віри в себе та свій рій. Уважно слухайте те, що вам підказують ваші керівники, дотримуйтесь дисципліни, будьте всюди першими та перемога вам посміхнеться. Успіхів та щасти!», – зауважив Віктор Ремський.

Військовослужбовці школярам продемонстрували майстер-клас зі збирання та розбирання зброї та виступ із затриманням порушника за допомогою службового собаки.

Вирішувати, якою стане трійка переможців, буде головна суддівська колегія, спираючись на загальні положення гри.  Найкращим вручать кубки та медалі.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *