«Рятувальники Донеччини готові до будь-яких викликів», – Павло Жебрівський

У Лиманській громаді пройшли навчання з ліквідації низових лісових пожеж. Участь у навчаннях взяли підрозділи ДСНС, лісових господарств, Національної поліції та медичні бригади. Також участь у тактико-спеціальних навчаннях взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та начальник ГУ ДСНС України в Донецькій області Олексій Мігрін.

За легендою навчань, декілька груп туристів порушили правила поводження з вогнем, через що полум’я від вогнищ перекинулось на низову частину лісу. Також через вогонь почалась детонація вибухових пристроїв, які залишились у лісовому масиві внаслідок бойових дій. Усіма підрозділами, які брали участь у навчаннях, були проведені оперативні заходи з локалізації пожежі, розмінування території та госпіталізації постраждалих. Окрім звичних технічних засобів, для ліквідації умовної пожежі були залучені засоби аерофотозйомки та спецпотяг-цистерна для безперервної подачі води у важкодоступні частини лісу.

Очільник області високо оцінив професіоналізм рятувальників.

«З впевненістю можна сказати, що Донеччина має дуже гарне протипожежне обладнання. Сьогодні ми побачили, що ДСНС у співпраці з іншими службами здатна оперативно реагувати на будь-які виклики. Звісно, потрібно постійно покращувати матеріальну базу, і обласна влада тримає це питання на постійному контролі. Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми зможемо вберегти наші ліси», – зазначив Павло Жебрівський.

Олексій Мігрін наголосив, що ДСНС має достатні людські та технічні ресурси для оперативного реагування. Також він зазначив, що у разі необхідності до гасіння лісових пожеж може залучатись авіація.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *