Очеретинська громада може отримати залізничну станцію

У Краматорську за участі представників структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації пройшло засідання обласної архітектурно-містобудівної ради. Основними питаннями, розглянутими під час засідання, стали проект планування територій Ясинуватського району у межах Очеретинської ОТГ та проект генерального плану м. Дружківка.

Під час обговорення розвитку майбутньої Очеретинської громади спеціалісти Українського державного науково-дослідницького інституту «ДІПРОМІСТО» ім. Ю. Білоконя підкреслили, що не зважаючи на наближеність до району бойових дій, громада має багато можливостей для розвитку. Так, громада знаходиться поблизу головних транспортних магістралей, має достатньо великі площі земель сільськогосподарського призначення та запаси корисних копалин.

Головний архітектор проекту Тетяна Губенко зазначила, що для пришвидшення розвитку територій у громаді потрібно побудувати залізничну станцію та розвивати машинобудівну промисловість.

«Будівництво залізничного вузла дасть можливість підвищити урбанізацію територій, створити логістичну інфраструктуру, і, як наслідок, нові робочі місця. Також є проект будівництва у громаді об’єктів Міністерства оборони, які займатимуться ремонтом автомашин», – підкреслила Тетяна Голуб.

Також під час засідання був прийнятий генеральний план та план зонування території Дружківки. Проект буде реалізовуватись до 2038 року та передбачає винесення промислової зони за межі міста, будівництво багатоповерхових будинків та збільшення населення міста до 70 тисяч мешканців.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *