Цьогоріч автодорогу Слов’янськ – Лиман повністю відремонтують, включаючи міст через р. Сіверський Донець

У поточному році завершиться ремонт автодороги загального користування державного значення Т-05-14 Добропілля – Лиман за маршрутом Слов’янськ – Лиман. Загальна протяжність ділянки, що сполучає Слов’янський та Лиманський райони, – 15,6 км.

Нагадаємо, значний обсяг робіт виконано торік на ділянці Слов’янськ – Райгородок. На даний час роботи тривають від Лиману в напрямку Слов’янська.

Автомобільну дорогу відновлюють удосконаленим методом поточного середнього ремонту – із застосуванням технології холодного ресайклінгу (регенерації). По всій протяжності маршруту дорожній одяг матиме додатковий шар зі спеціальної органо-мінеральної суміші та нове двошарове асфальтобетонне покриття.

Крім того, за вказаним маршрутом руху, в кілометрі від с. Брусівка, буде відремонтовано й міст через р. Сіверський Донець (а/д Т-05-14 Добропілля – Лиман, км 83+575). Відносно молода споруда, побудована у 2004 році, потребує ремонту проїзної частини (з улаштуванням нової гідроізоляції та нових шарів асфальтобетонного покриття), відновлення системи водовідведення, заміни металевого бар’єрного та фарбування перильного огородження, укріплення захисним шаром тротуарів та пошкоджених конусних частин. Штучну споруду буде облаштовано системою автономного вуличного освітлення на сонячних фотомодулях.

Додамо, що це другий за довжиною міст на Донеччині – 331 м (найдовшу споруду – 502 м – свого часу побудовано у Волноваському районі біля с. Новотроїцьке, на автодорозі Н-20 Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь, км 164+675).

Роботи з ремонту штучної споруди виконує ТОВ «ВП Мост»; посилення дорожнього одягу з використанням сучасних технологій, як і минулого року, здійснює ТОВ «Данко». Замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області. Джерела фінансування: Державний дорожній фонд та обласний бюджет (кошти від «митного експерименту»).

Шановні водії! Роботи виконуються під рухом! Будьте уважні та обережні за кермом!

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *