Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 21 травня 2018 року

Олег Скрипка та гурт «ВВ» привітали Донеччину з Днем Європи

Сьогодні у Покровську за підтримки голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського та Покровської міської ради відбувся святковий концерт легендарного українського рок-гурту «ВВ» з нагоди Дня Європи.

Фронтмен гурту Олег Скрипка виконав свої хіти «Весна», «День Народження» та інши, привітав мешканців та гостей міста зі святом, подарувавши незабутні враження та яскраві емоції.

У Нікольському районі відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування пам’яті жертв політичних репресій

20 травня в Нікольському районі в селі Малоянисоль відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування пам’яті жертв політичних репресій в Україні «Із забуття – в безсмертя». Участь у ньому взяли керівництво Нікольської РДА та районної ради, радник голови обласної державної адміністрації, малоянісольський сільський голова та голова Федерації грецьких товариств України.

Біля пам’ятника засновнику національної культури греків України, поету, журналісту, громадському діячеві Григорію Костоправу провели флешмоб «Нам потрібне мирне небо» та поклали квіти біля підніжжя.

Краматорськ взяв участь у святкуванні Дня Європи в Покровську

У Покровську пройшло масштабне святкування Дня Європи, в якому прийняли участь усі міста, райони та об’єднані територіальні громади Донеччини. Цього року Краматорськ на чолі із Андрієм Панковим представляв культуру та традиції  Великобританії.

До Дня Європи в Україні

У МПК ім. Леоніда Бикова 18 травня відбувся концерт «Народи Європи, гостинно вітаємо!». У концертній програмі взяли участь всі творчі колективи Палацу, а глядачами були старшокласники загальноосвітніх шкіл старого міста. Вони радо й з повагою вітали як артистів старшого й похилого віку, так і своїх однолітків. На концерті звучали пісні рідною українською мовою і мовами європейських країн, виконувалися танці під українські мелодії і європейські ритми.

Музей історії Краматорська зібрав друзів з нагоди ювілею

Музей історії Краматорська зібрав друзів, щоб відсвяткувати професійне свято – Міжнародний день музеїв, а також свої ювілейні дати – 50-річчя від дня заснування та 30-річчя від дня того, як музей став державною установою.

Зі святом Музей історії привітали воїни-афганці, чорнобильці, представники клубів «Ветеран» та «Чарівниця», представники влади, громадських організацій, освітніх установ, депутатського корпусу, Клубу підприємців Краматорська.

У Краматорську відбувся Фестиваль аматорського мистецтва ім. Марії Примаченко

Біля центральної бібліотеки міста вже 4 рік поспіль відбувається Фестиваль, який організовано Клубом підприємців Краматорська.

На майданчиках працюють творчі майстерні, фуд-корти, лунає музика оркестру та організовані забавки для малечі, а також різноманітні майстер-класи.

«Театральна легенда-2018» – вражаюча гра акторів, захоплені глядачі та ювілей режисера народного театру «Бам-Бук» Миколи Метли

Цього року Краматорськ вже в одинадцятий раз приймав Всеукраїнський фестиваль «Театральна легенда» ім. Михайла Силаєва. Продемонструвати свої творчі здобутки до нас приїхали колективи з Сєвєродонецька, Харкова, Полтави та Дніпра. Краматорськ, вже традиційно, представляв народний театр «Бам-Бук».

У Краматорську пройшов ХІ Всеукраїнський юнацький турнір з греко-римської боротьби пам’яті Майстра спорту Міжнародного класу Олексія Вакуленка

Цими вихідними в рамках святкування 150-річчя Краматорська відбувся ХІ Всеукраїнський юнацький турнір з греко-римської боротьби пам’яті Майстра спорту Міжнародного класу Олексія Вакуленка. Змагання проходили в фізкультурно-оздоровчому комплексі ДДМА.

Спробувати свої сили зібралися більше 90 спортсменів 2003-2007 р.р. народження зі Слов’янська, Дружківки, Краматорська, Костянтинівки та Костянтинівського району, Волновахи, Володимирівки та Маріуполя.

Переможці та призери турніру отримали кубки, медалі, грамоти та пам’ятні подарунки.

Краматорськ став яскравим учасником Всеукраїнського Велодня

20 травня по всій Україні проходить акція, що об’єднує тисячі велосипедистів у спільному велопробізі центральними вулицями міст.

Ця акція не тільки пропаганда здорового та активного способу життя, а й безпеки та взаємоповаги на дорогах.

Цьогоріч у Краматорську тільки офіційно учасниками костюмованого велопробігу стали 264 людини. Загалом же, велосипедистів налічувалось біля трьох сотень.

Дружківка відзначила День Європи

До Дня Європи у Дружківці проведена низка заходів.  Зокрема, у Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся X (ювілейний) міський фестиваль іноземної пісні «Пісня єднає друзів» під гаслом «З Європою разом», метою якого є залучення молоді до вивчення іноземних мов та поглиблення знань про країни Євросоюзу. У фестивалі взяли участь 13 колективів шкіл і понад 230 учасників.

Бахмут представив Ірландію найчисельнішою делегацію на “Єврофесті” у Покровську

У Покровську вдруге пройшов “Єврофест” з нагоди святкування Дня Європи в Україні. Делегації з усієї Донеччини зібралися на фестивалі для того, щоб показати єдність України з цінностями Європи, культуру європейських країн та вектор розвитку України на найближчі роки.

Серед учасників фестивалю з міст Донеччини представники Бахмута цьогоріч представили найчисельнішу делегацію Ірландії з її звичаями, неймовірною кухнею, яку гідно оцінили гості свята, неперевершеним виступом творчих колективів та виставкою ужиткового мистецтва.

День науки в Бахмуті

День науки – це професійне свято працівників науки України, яке щорічно з 1997 року відзначається у третю суботу травня. Свято встановлено в Україні на підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України.

Була організована робота наукової виставки всіх учасників заходу, які представили свої стенди, макети, наукові проекти, нагороди, дипломи та грамоти, презентаційні матеріали, які зацікавили як студентів, так і школярів.

Всі учасники Форуму презентували свої досягнення, обмінялися досвідом проведених досліджень, розповіли про отримані перемоги на Всеукраїнських конкурсах, олімпіадах, наукових конференціях.

День Європи в Костянтинівці

19 травня делегація від міста Костянтинівка взяла участь у святкуванні Дня Європи, що проходив у Покровську. Місто представляло культуру та традиції Кіпру.

Творчі колективи міста представили культурні традиції країни Кіпр на головній сцені.

Маріупольські влада та громадськість обговорили проект майбутнього Меморандуму про співпрацю

У відкритому просторі «Халабуда» провели круглий стіл в межах проекту «Мости довіри». Представники влади та громадськості зустрілися, щоб підвести проміжні підсумки та проговорити створення зводу правил спільного спілкування.

До обговорення долучилися секретар міської ради Степан Махсма і радник губернатора Донецької області Дмитро Ляшов.

Понад місяць громадські активісти, представники ініціативних груп, професійних співтовариств, органів самоорганізації населення та муніципалітету навчаються сучасним інструментам ефективної комунікації, модерації та блогерства.

Було прийнято рішення зустрітися аби поділитися враженнями, емоціями та власними напрацюваннями в напрямку створення комфортних умов співпраці влади й громади.

У Маріуполі стартував Велодень

Під девізом «Маріуполь-Велоєвропейське місто» сотні велосипедистів приєдналися до вже традиційного для нашого міста свята – Велодня. Цього року ініціативу підтримали секретар міськради Степан Махсма і радник губернатора Донецької області Дмитро Ляшов та депутати.

Велосипедисти вишикувалися на площі біля Драмтеатру, щоб однією колоною проїхати маршрутом: проспект Миру – проспект Будівельників – вулиця Бахчіванджі – проспект Нахімова – проспект Металургів.

Служба зайнятості провела прес-тур у місті Маріуполь

Донецька обласна служба зайнятості провела прес-тур у місті  Маріуполь. Тема прес-туру– «Професійна орієнтація та власний бізнес – життєві шляхи самореалізації».

У Маріупольському міському центрі зайнятості представники ЗМІ ознайомились з новітніми методами профорієнтаційної роботи з молоддю. Дізналися про діяльність служби зайнятості, спрямовану на стимулювання підприємницьких ініціатив населення та сприяння розвитку малого та середнього бізнесу регіону, зокрема, за рахунок участі клієнтів у грантових програмах, серед яких проект «Український донецький куркуль».

Учасники прес-туру побачили на власні очі профорієнтаційну роботу з підлітками у Молодіжному центрі «Profi Challenge». Тут фахівцями служби зайнятості надаються профорієнтаційні послуги молоді з питань професійного самовизначення, консультації з вибору навчальних закладів, а також проводиться орієнтування молоді на самозайнятість – організацію та ведення підприємницької діяльності.

Маріуполь розквітає яскравими квітами

Працівниками МКП зеленого будівництва проведено роботи по висадці квітників у Центральному та Приморському районах. Так, в Центральному районі на пам’ятниках Шевченко та Короленко висаджено 2500 квітів, а в сквері Лукомор’я – 500. У Приморському районі 5500 квітів висаджено у сквері Азовської флотилії.

Святкування Дня Європи в Селидове

19 травня Селидове прийняло участь в обласному святкуванні Дня Європи.

У заході взяли участь усі міста, райони та об’єднані територіальні громади Донеччини, які представили культуру та традиції країн Європи.

Цього року місто представило адміністративний центр ЄС – Бельгію. Делегацію з міста Селидове очолив міський голова Віктор Ремізов. Яскраві та веселі бельгійці були одягнені в національні костюми.

День Європи в Покровську

З нагоди відзначення Дня Європи в місті Покровськ відбувся обласний захід “Україна – це серце Європи”. Торецьк цього року презентував Францію.

Міські змагання з міні-футболу серед студентської молоді Торецька

19 травня на новому спортивному майданчику на базі опорного закладу «Торецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6» в рамках святкування Дня Європи відбулись міські змагання з міні-футболу серед студентської молоді міста. У матчах взяли участь студенти Донбаського державного коледжу технологій та управління, Торецького професійного ліцею, запрошена команда старшокласників «Dream Team».

І місце в змаганнях посіла команда Донбаського державного коледжу технологій та управління, ІІ місце – команда старшокласників «Dream Team», ІІІ місце – команда Торецького професійного ліцею.

Мар’їнський район взяв участь у святкуванні Дня Європи в Покровську

Цього року делегація з Мар’їнського району на чолі з головою райдержадміністрації, керівником районної військово-цивільної адміністрації Володимиром Морозом презентувала Німеччину.

Засідання круглого столу в Золотоколодязькій сільській раді

20 травня відзначається День пам’яті жертв політичних репресій в Україні.

З нагоди вшанування пам’яті жертв політичних репресій в Золотоколодязькій сільській раді відбулося засідання круглого столу «На жорнах репресій».

До підготовки заходу долучилися працівники сільської ради, сільського Будинку культури, учні та викладачі школи. Пам’ять усіх загиблих у період Великого терору 1937-1938 років присутні вшанували хвилиною мовчання.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *