Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 22 травня 2018 року

Капсулу часу з площі Миру передано музею історії Краматорська

У зв’язку з реконструкцією площі Миру сьогодні в Краматорську була демонтована капсула часу, яка адресована комсомольцям XXI сторіччя.

За участі очільника міста Андрія Панкова, його заступників, директорів комунальних підприємств та журналістів, капсулу було вилучено та передано на збереження до музею історії міста Краматорська. Директор музею Наталія Волошина розповіла, що цю історичну пам’ятку для нащадків було виготовлено у 70-х роках на НКМЗ.

Презентація книг «Духовна культура краю» Сергія Татаринова

У приміщенні центральної міської публічної бібліотеки відбулася презентація книг «Духовна культура краю» видань Святогірської Лаври і видань кандидата історичних наук, доктора філософії Сергія Татаринова.

На презентацію було запрошено намісника Свято-Успенської Святогірської Лаври митрополита Арсенія, щоб представити Святогірську обитель і випущені монастирем видання. У бібліотеку на захід було доставлено все, що друкувалося обителлю за всі роки після її відновлення.

Брейн-ринг серед робітничої молоді в Краматорську

За ініціативи Управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради на базі КП «Факел» відбувся брейн-ринг серед робітничої молоді «Історія мого міста» присвячений 150-річчю м. Краматорськ та в рамках акції «Відповідальна особистість – міцна держава».

У брейн-рингу прийняли участь 9 команд.

Всі команди отримали грамоти за місця, а команда переможець кубок – символ турніру та подарунки від головного спонсора – кінотеатру «Родіна».

Міський голова Вадим Лях показав камери відеоспостреження у школах

Міський голова Вадим Лях та начальник відділу освіти Ігор Рубльовський у супроводі журналістів відвідали загальноосвітню школу I-III ступенів № 12.

Мета їх візиту полягала в тому, щоб продемонструвати втілення проекту “Установка камер відеоспостереження в загальноосвітніх школах”.

Виставка відомого художника відкрилася в Слов’янську

У бібліотеці Слов’янського хіміко-механічного технікуму відкрили двотижневу виставку відомого художника Володимира Радковського.

На заході були присутні студенти технікуму, представники міської ради, адміністрація технікуму. Студенти з цікавістю розглядали картини і відкривали для себе «новий світ мистецтва».

Гвардійці заспівали для мешканців Слов’янська

Представники Національної академії Національної гвардії України зробили творчий подарунок для жителів Слов’янська – заспівали прямо на Соборній площі.

Спортсмени-ветерани Слов’янська привезли додому 6 золотих і 3 срібних медалі з Всеукраїнського турніру з боротьби самбо

У Славутичі проходив Всеукраїнський турнір з боротьби самбо серед ветеранів спорту, в якому взяли участь близько 100 спортсменів з України, Білорусі та Литви.

Вдало виступили на турнірі спортсмени-ветерани зі Слов’янська, які привезли додому 6 золотих і 3 срібних медалі.

Відкритий чемпіонат Донецької області з легкої атлетики та чемпіонат області серед юнаків та дівчат на честь ЗМС Н. А. Зюськової

На стадіоні СК «Металург» міста Бахмут відбувся відкритий чемпіонат Донецької області з легкої атлетики та чемпіонат області серед юнаків та дівчат 2001- 2002, 2003 року народження та молодші на честь ЗМС Н.А. Зюськової.

У змаганнях взяли участь 16 команд з різних куточків нашої країни.

Переможці чемпіонату області з волейболу в Бахмуті

У Бахмуті проходив чемпіонат Донецької області з волейболу серед хлопчиків 2006 р.н. і молодше.

У змаганнях взяли участь п’ять команд з міст Донецької області: Родинського, Сіверська,  Соледара, Бахмута (2 команди). У впертій боротьбі перемогу здобула команда Бахмутської  КДЮСШ№1.

Чемпіони та призери були нагороджені грамотами Департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

ІІ відділення фестивалю дитячої творчості «Маленькі зірочки Бахмута»

На базі закладу дошкільної освіти № 55 «Ведмежатко» відбулося ІІ відділення фестивалю дитячої творчості «Маленькі зірочки Бахмута» в номінаціях «Гра на дитячих музичних інструментах», «Хореографія», «Грація в русі».

На фестиваль завітали дитячі колективи дошкільних навчальних закладів Бахмута.

Протягом всього свята вихованці закладів дошкільної освіти проявили свої хореографічні таланти у яскравих, оригінальних, запальних танках; спортивні здібності розкрилися у спортивно-хореографічних композиціях з йоги, степ-аеробіки, хортингу, з елементами художньої гімнастики зі стрічками. Дошкільнята порадували своєю майстерністю та вмінням грати на дитячих музичних інструментах.

Бахмутські школярі відчули себе науковцями

Вихованці Бахмутського міського наукового товариства учнів Донецького територіального відділення Малої Академії наук України взяли участь у регіональному науковому форумі, присвяченому Дню науки.

Форум проходив на базі Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту Української інженерно-педагогічної академії. У заході взяли участь представники освітніх організацій, учні старших класів та студенти.

Для учасників форуму були підготовлені наукові виставки  з презентаційними матеріалами, дипломами та грамотами переможців конкурсів та олімпіад за 2017-2018 навчальний рік. Представники освітніх організацій поділилися інформацією про стан організації наукової роботи в закладах.

Круглий стіл у Бахмутському МЦЗ

У Бахмутському МЦЗ відбувся круглий стіл «Кращі навички для кращого майбутнього», який був організований за ініціативою Міжнародної Гуманітарної Організації Save the Children.

Новий проект організації спрямований на одну з найвразливіших категорій населення – молодь, тому на захід були запрошені безробітні громадяни віком до 29 років, представники студентської молоді, молодіжних організацій міста Бахмут та Бахмутського району, роботодавців, навчальних закладів, засобів масової інформації.

Відкриття та освячення храму Донецької єпархії УПЦ КП на честь Святого Миколая Чудотворця

У Волновасі відбулось урочисте відкриття та освячення храму Донецької єпархії УПЦ КП на честь Святого Миколая Чудотворця. Храм побудовано в пам’ять про загиблих бійців 51 окремої механізованої бригади, освятили та урочисто відкрили у Волновасі.

Рівно три роки минуло відтоді, як бойовики жорстоко розстріляли 18 бійців 51-ї ОМБр поблизу Волновахи, у селищі Благодатне. Їхні земляки з Волині вшанували пам’ять загиблих, побудувавши храм.

Гроші збирали усім світом: пожертви на будівництво надходили від бізнесменів та влади, від шкіл, дитячих садків – загалом понад 5 млн гривень. 400 тисяч зібрали жителі Волновахи та Волноваського району.

У Сартані відзначили свято “Козацькі розваги”

П’ять років у Сартані розвивається козацтво та цього річ уперше в селищі відбулося спортивно – розважальне свято “Козацькі розваги”.

Серед численних гостей свята – секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма, гетьман Українського Реєстрового козацтва Анатолій Шевченко, селищний голова Олександр Куркчі, генеральна старшина Українського Реєстрового козацтва провідних областей України.

Гості свята ознайомилися з виставкою народно-прикладного мистецтва дитячих сотень та куренів, змагалися в конкурсі “Козацькі розваги”, скуштували національну грецьку кухню.

Юний маріуполець безкоштовно робив зачіски військовослужбовцям

Учень Маріупольського професійного машинобудівного ліцею Микита Накалюжний також вирішив стати на тропу добра. У хірургічному відділенні мобільного воєнного шпиталю, за власним бажанням, робив зачіски військовослужбовцям.

Працівники госпіталю висловили подяку батькам Микити Накалюжного та викладачам хлопця.

У Маріуполі вшанували пам`ять загиблих моряків Азов`я

Біля пам’ятного знаку «Якір» відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті загиблих моряків. Вшанувати пам’ять тих, хто загинув у морі, виконуючи свій професійний обов’язок, прийшли керівники структурних підрозділів міської ради, депутати, військовослужбовці, студенти, представники громадськості та родичі загиблих.

Під час мітингу на честь моряків грав оркестр, а маріупольці читали вірші та співали пісні. Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Згодом на знак скорботи поклали квіти біля пам’ятника.

День пам’яті об’єднує сім’ї, трагічно загиблих моряків і членів екіпажів, які пережили ці страшні події. У Маріуполі його щорічно відзначають з 1996 року, згідно з рішенням виконкому Маріупольської міської ради.

На Донеччині відкрили меморіальну дошку засновникам музичної школи

У житті Білицької громади Добропільського району відбулась значна подія – відкриття меморіальної дошки, присвяченої засновникам музичної школи № 2 Миколі Миколайовичу Агеєву та Григорію Івановичу Губі.

Ініціаторами виступили батьки 37 випуску юних музикантів. Багато людей надали матеріальну допомогу.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *