Президент нагородив військовослужбовців морської піхоти ЗСУ




Під час урочистостей з нагоди 100-річчя створення морської піхоти України та Миколаєві Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди військовослужбовцям морської піхоти Збройних Сил України.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету i територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку та з нагоди Дня морської піхоти, зокрема було відзначено  майора Андрія Липка орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Орден «За мужність» ІІІ ступеня Глава держави вручив старшим сержантам Олександру Кірієнку та Андрію Мазуру, сержанту Євгену Кругляку, капітану Сергію Рижову, старшому лейтенанту Павлу Сбитову.

Медаллю «За військову службу Україні» були відзначені старший матрос Руслан Ахметов, прапорщик Ескандер Кудусов, старший прапорщик Петро Цехмайструк, капітан Тарас Семків та майори Сергій Лимар і Богдан Литвинюк.

Прапорщик В’ячеслав Кубрак і старший прапорщик Сергій Скаржинець були відзначені медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня.

Президент особливо відзначив вихідців з Криму – прапорщика Ескендера Кудусова та стрільця-санітара старшого матроса Руслана Ахметова. «Разом з усіма, на цій площі в одній лаві воїнів морської піхоти стоять і славні сини кримськотатарського народу, які вийшли з окупованого півострова та продовжують боротися за повернення своєї рідної землі. Серед них – головний старшина окремого батальйону морської піхоти прапорщик Ескендер Кудусов та стрілець-санітар старший матрос Руслан Ахметов, яких я прийняв рішення нагородити сьогодні разом з іншими нашими героями. І це є особливо символічним, адже буквально кілька днів тому український народ вшановував сумну дату нашої спільної історії – 74-ті роковини від часу насильницької депортації кримських татар із своєї рідної землі», – сказав Петро Порошенко.

Начальник штабу, перший заступник командира 137 окремого батальйону морської піхоти Командування морської піхоти ВМС ЗСУ капітан Тарас Семків відзначений медаллю «За військову службу Україні».

Тарас Семків після виходу з тимчасово окупованого Криму по закінченню штурму військової частини був переміщений на материк і в подальшому був передислокований в Миколаїв, де брав участь в стабілізаційних діях в Одеській, Миколаївській областях, ніс чергування на блок постах.

В вересні 2014 року на посаді командира роти морської піхоти увійшов до складу ротної тактичної групи та був направлений для виконання завдання в Гранітному Волноваського району, де управляв вогнем підтримуючої артилерії, танком. Під час виконання завдання за підтримки вогню танкового підрозділу знищив ДРГ противника, також спільними зусиллями підрозділу був знешкоджений снайпер, знищений мінометний розрахунок, який вів вогонь по позиціям.

З липня 2015 виконував бойове завдання в Мілекіно під Маріуполем по побудові протидесантної оборони морського узбережжя та її веденню. З 2016 року виконував бойове завдання у Водяному Донецької області на посаді командира 2 роти морської піхоти 1 окремого батальйону морської піхоти.

Своїм рішучим командуванням ввіреним йому підрозділом вніс вагомий внесок у захист державного суверенітету, територіальної цілісності та обороноздатності України.

ф

Робоча поїздка Президента до Миколаївської області

23 травня 2018 року – 13:02



















































































































































































ф

Робоча поїздка Президента до Миколаївської області

23 травня 2018 року – 13:02
































































Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Миколаївської області підписав Указ яким запровадив свято – День морської піхоти України, 23 травня 2018 року

© Фото Миколи Лазаренка























































одПов’язані документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №144/2018


Про відзначення державними нагородами України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *