Делегація Чеської Республіки відвідала Донеччину

Сьогодні в рамках робочого візиту делегація Чеської Республіки на чолі з Головою Комітету з питань закордонних справ, оборони та безпеки Сенату Парламенту Чехії Франтішеком Бубланом відвідала Донеччину та зустрілась з представниками Донецької облдержадміністрації, також відповіли на питання журналістів під час спільного прес-брифінгу з заступником голови облдержадміністрації Сергієм Добряком.

Під час зустрічі підвели підсумки щодо стажування директорів основних шкіл. Голова Комітету зазначив, що освітня галузь є однією з найважливіших. Він побажав, щоб у Донецькій області була реконструкція її не тільки матеріальна, а й моральна.

«Частково також підтримуємо агенції розвитку, які існують в Україні неофіційно, але підтримують розвиток освіти в Донецькій області. Особливо, коли мова йде про оснащення лікарень та шкіл. Сьогодні ми також говорили про можливість стажування лікарів, бо ми знаємо, що це для вас дуже важливо. Багато українських солдат мають потребу в такій допомозі», – зазначив Франтішек Бублан.

У свою чергу, заступник голови Донецької ОДА подякував партнерам за важливу підтримку.

«Від чистого серця хочеться висловити подяку за підтримку на міжнародній арені, підтримку інфраструктури області, а також освітніх та медичних сфер. Після нашого плідного спілкування ми домовилися, що будемо продовжувати навчання наших директорів опорних шкіл в Чехії, а також розпочнемо навчання лікарів», – акцентував Сергій Добряк.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *