Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 25 травня 2018 року

У Краматорську планують відремонтувати хірургічне відділення

Оголошено тендерну процедуру закупівлі по проекту «Капітального ремонту фасаду і приміщень хірургічних відділень КМУ «Міська лікарня №1 м. Краматорська». Проект фінансується з Державного фонду регіонального розвитку та при співфінансування міського бюджету. Він спрямований на підвищення якості проведення хірургічних операцій за допомогою  сучасного лапароскопічного обладнання та  створення комфортних умов перебування пацієнтів, в тому числі і вимушених переселенців. Це один з елементів розбудови інфраструктури охорони здоров’я вторинного рівня в Краматорську.

Для краматорських школярів пролунали останні дзвоники

Сьогодні в усіх школах міста відбулися святкові лінійки з нагоди закінчення навчального року.

16 600 школярів Краматорська відправились на літній відпочинок. Цього року шкільний дзвінок пролунав для 805 випускників, 33 з яких претендують на золоті та срібні медалі.

Усі навчальні заклади яскраво відсвяткували цю дату.

У Слов’янську пролунали останні дзвоники

25 травня у школах Слов’янська пролунали останні дзвоники.

З нагоди свята міський голова Вадим Лях відвідав загальноосвітні школи №6 та №7. Він привітав учнів із завершенням навчального року.

Очільник міста побажав випускникам якомога скоріше визначитися з професією та знайти своє місце у житті. У своїй промові він підкреслив, що сьогоднішні випускники — це майбутнє нашого міста та нашої країни. Окремі слова подяки та побажань він висловив педагогам та батькам.

Змагання з легкої атлетики в рамках проведення Спортивних ігор серед студентів ВУЗів

На стадіоні військової частини 30/35 відбулись змагання з легкої атлетики в рамках проведення Спортивних ігор серед студентів ВНЗ м. Слов’янська у 2017 – 2018 навчальному році.

Участь у змаганнях взяли студенти з 5-ти вищих навчальних закладів: Слов’янський коледж транспортної інфраструктури, Слов’янський енергобудівний технікум, Слов’янський хіміко-механічний технікум, Слов’янський коледж національного авіаційного університету, Слов’янський технікум Луганського національного аграрного університету.

Студенти змагалися у таких видах: біг 100, 200, 400, 800 м та естафета 4х100 м.

Переможці та призери в індивідуальному та командному заліках відзначені грамотами відділу в справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради.

Останній дзвоник пролунав у школах Бахмута

Сьогодні в усіх школах міста пройшли урочисті лінійки «Останнього дзвоника», присвячені закінченню навчального року.

На святкових заходах були присутні представники Бахмутської міської ради,  міського управління освіти, депутати, вчителі, учні та їх батьки.

Держенергоефективності разом із провідними китайськими компаніями обговорили перспективи реалізації спільних інвестиційних «зелених» проектів

Агентство продовжує працювати з китайськими партнерами в рамках Меморандуму про співпрацю України та Китаю у відновлюваній енергетиці, підписаного в грудні 2017 р. за участю Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

Зокрема, можливості реалізації спільних інвестиційних «зелених» проектів обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із представниками китайських компаній «Huawei Ukraine» та «Power China».

Сторони домовилися окреслити конкретні шляхи співпраці у «чистій» енергетиці в рамках Робочої групи та розглянути можливості реалізації проектів за участю китайських технологій та інвестицій.

У свою чергу, представники китайських компаній повідомили про готовність продемонструвати успішно впроваджені проекти в рамках офіційного візиту української делегації до Китаю.

Міжнародна фінансова корпорація готує угоду про співпрацю з Маріуполем

Міжнародна Фінансова Корпорація (IFC) готує угоду про співпрацю та фінансування пілотного муніципального проекту з Маріуполем. Про це стало відомо в ході зустрічі Глави держави з операційним директором IFC Стефані фон Фріденбург.

Глава держави проінформував про хід реформ в Україні, у тому числі щодо покращення інвестиційного клімату.

У свою чергу, Стефані фон Фріденбург повідомила, що IFC на цьому тижні підписала і підпише нові угоди з українськими агрокомпаніями. Крім того, за її словами, Міжнародна Фінансова Корпорація готує угоду про співпрацю та фінансування пілотного муніципального проекту з Маріуполем.

У Маріуполі відбувся турнір зі стрибків у воду

У плавальному басейні «Нептун» відбувся турнір зі стрибків у воду на честь Дмитра Лисенка. У змаганнях взяли участь вихованці КДЮСШ «Меотида» та обласної спортивної дитячо-юнацької школи.

У програмі турніру – стрибки з трампліну висотою 1 і 3 метри.

Всі учасники турніру були нагороджені грамотами, медалями та вимпелами.

У Маріуполі пролунав «останній дзвоник»

Сьогодні для учнів Маріуполя пролунав «останній дзвоник». Для більшості з них він ознаменував початок літніх канікул, а для випускників – прощання зі шкільною лавою, друзями та вчителями. За традицією в цей день провели урочисті лінійки, які відвідали заступники міського голови.

«Останній дзвоник» пролунав для 1835 учнів 11-их класів, 69 з них отримали золоті медалі та 18 – срібні. Дзвінок пролунав і для 3230 школярів 9-их класів, 105 з них претендують на отримання свідоцтва з відзнакою.

Ректору МДУ Костянтину Балабанову присвоїли звання Почесного доктора Янінського університету

У Греції відбулась урочиста церемонія присвоєння звання Почесного доктора Янінського університету ректору Маріупольського державного університету, члену-кореспонденту НАПН України, професору Костянтину Балабанову.

Вчена рада Янінського університету одностайно проголосувала за це рішення. Таким чином грецькі колеги відзначили вагомий особистий внесок Костянтина Балабанова в зміцнення дружби і співробітництва між Грецією та Україною, успішну діяльність у напрямку популяризації грецької мови, історії та культури.

Маріупольці показали влучність у спортивній стрільбі

Маріупольські спортсмени взяли участь у двох чемпіонатах зі стрільби кульової з пневматичної зброї. Стрільці показали високий результат, ставши чемпіонами і призерами змагань.

Легкоатлети поповнили скарбничку Маріуполя на 17 медалей

Маріупольці взяли участь у чемпіонаті Донецької області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат на честь олімпійської чемпіонки Н. Зюськової. Змагання проходили в Бахмуті. Підсумок – в скарбничці Маріуполя 17 медалей.

Встановлено комплекс для роздільного збору побутового сміття

На сміттєзбиральному майданчику встановлено 1 комплекс контейнерів (скло, папір, пластик), а до кінця року планується встановити 10 комплексів, що є 36% від всіх сміттєзбиральних майданчиків міста.

До Міжнародного дня медичної сестри

У м. Краматорськ Асоціацією молодших медичних спеціалістів Донецької області були проведені урочисті збори, присвячені Міжнародному дню медичної сестри.

Почесною грамотою Департаменту охорони здоровʼя Донецької облдержадміністрації нагороджена медична сестра загальної практики-сімейної медицини амбулаторії ЗПСМ № 5 смт. Курахівка Єлизавета Лєтик.

Свято Останнього дзвоника в Мар’їнці

25  травня в усіх школах Мар`їнського району  пролунав традиційний останній шкільний дзвоник, який сповістив про закінчення навчального року та початок веселої пори літніх канікул. Позаду залишилися уроки та домашні завдання. А для учнів випускних класів дзвінок дійсно пролунав востаннє, відкриваючи новий шлях у доросле життя.

Керівник району відвідав персональну виставку саморобних м’яких іграшок Дар’ї Гончарук

Голова райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз відвідав персональну виставку робіт Гончарук Дар’ї в Мар’їнському районному центрі дитячо-юнацької творчості. У Центрі дівчинка займається в гуртку «Чарівний клубочок», керівником якого є Ольга Субач. Роботи Дар’ї – це яскраві та унікальні м’які іграшки. Своєю фантазією та талановитістю дівчинка створює гарний настрій дітям та дорослим. Подивитися на роботи Дар’ї з радістю зібралися дітлахи, які також є вихованцями Центру.

Команда Мар’їнського району гідно представила його на обласних змаганнях

У Слов’янську пройшов другий етап фінальних змагань спартакіади серед збірних команд державних службовців Донецької області. Участь у змаганнях взяли: команда облдержадміністрації, 10 команд райдержадміністрацій (в тому числі команда Мар`їнського району), команда ВЦА м. Авдіївки та команда Державної фіскальної служби.

Захід відкрив директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Володимир Мицик. Привітавши всіх присутніх він побажав усім успіху, натхнення та знаходження нових друзів, тому що спорт зближає людей.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *