Ліквідація ямковості: з початку року на автодорогах державного значення усунено 120 тис. кв. м руйнувань проїзної частини

На Донеччині продовжуються роботи з ліквідації новоутворених руйнувань проїзної частини автодоріг загального користування державного значення. З початку року силами філій ДП «Донецький облавтодор» та виробничих бригад субпідрядних підприємств усунено 120 тис. м2 ямковості (на міжнародних і національних трасах – 50,2 тис. м2, територіальних дорогах – 69,8 тис. м2). Левову частку робіт виконано із застосуванням гарячих асфальтобетонних сумішей: традиційним методом ліквідовано 112 тис. м2 вибоїн проїзної частини.

Нагадуємо: ямковий ремонт є вимушеним заходом для забезпечення безпечного проїзду автотранспорту. Ліквідація локальних руйнувань виконується по всій мережі автошляхів державного значення з суворим дотриманням технологічного процесу ремонту дорожнього покриття. Ділянки, що мають значні руйнування та деформації проїзної частини, відновлюються «картами».

Увага! Для збереження автодоріг під час спекотного періоду року в країні діють сезонні обмеження руху для великовантажного автотранспорту!

Як повідомлялось раніше, на Донеччині завершився весняний комісійний огляд автодоріг загального користування державного значення. Комісії у складі представників Служби автодоріг, ДП «Донецький облавтодор» та підрозділів Нацполіції перевірили загальний стан дорожньо-транспортної мережі: покриття проїзної частини після зимового періоду року, технічні засоби організації дорожнього руху (у тому числі облаштування залізничних переїздів), об’єкти зовнішнього освітлення та санітарний стан смуг відведення автодоріг. За результатами обстеження, на автодорогах  державного значення необхідно:

  • встановити 2 276 і замінити 324 дорожніх знаки;
  • встановити 1 275 і замінити 125 сигнальних стовпчиків;
  • поновити 1 146 км ліній горизонтальної дорожньої розмітки;
  • вирубати чагарникову поросль уздовж 45 км доріг;
  • спланувати 27 км узбіч;
  • ліквідувати 18 неорганізованих з’їздів;
  • відремонтувати 71 автопавільйон тощо.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Обережно об’їжджати ділянки, на яких тривають ремонтні роботи та які позначені попереджувальними, заборонними та наказовими дорожніми знаками!

 Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *