“Блаженніший Любомир мав одну особливість — бути чоловіком Божим”, — владика Йосиф (Мілян)

Блаженніший Любомир чувся до обв’язку казати своєму народові правду, закликати до гідності та проголошувати Христову благовість і Божі закони у цьому світі!

Таку думку висловив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії під час Вечірньої у четвер, 31 травня, з нагоди річниці відходу до вічності Блаженнішого Любомира. Після молитви владика виступив зі словом “Патріарх Любомир — чоловік Божий”.

“Першочерговою річчю для людини в цьому світі, яка сповідує ім’я Всевишнього, — виконати Його святу волю. Здається, що це проста справа — наслідувати Небесного Отця в Його заповідях, ходити стежками Його доріг, Його слова, Його благовісті. Проте водночас це важке завдання, адже Він каже нам: “Ви — світло світу… Нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі!” — такими словами звернувся на початку своєї проповіді владика Йосиф.

“Чи не торкається це слово пророка до стовпа і світоча нашої Церкви, який світить нам вже з крипти цього собору, — Блаженнішого Любомира в річницю його представлення до вічності, до Божого Царства, яке сьогодні ми з вами відзначаємо?!” — додав і зауважив проповідник.

На думку владики Йосифа, Блаженніший Любомир мав відвагу і сміливість, а також завдання — бути світлом для цього світу, бути сіллю землі, щоб нічого й ніхто не пропав у цьому кораблі Христової Церкви на бурхливих хвилях житейського моря.

За словами проповідника, Блаженніший Любомир міг всіх достойно і гідно прийняти: “Чим можу послужити?” — завжди запитував він.

“Мабуть, його постать перед нашими очима є для того, щоб ми навчилися тому, як ми маємо жити далі без нього. Адже він, крім глибоких гуманістичних проявів людяності, мав ще одну особливість — бути чоловіком Божим, бути ще одним Ісаєю, бути невгамовним, коли йшлося про справедливість Божу, а також про виконування Божої волі ним і кожного з нас”, — зазначив Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Владика Йосиф вважає, що своєю діяльністю (життям) Блаженніший Любомир показував нам, що означає бути людиною. Адже він був світлом, виявляв скромність, молитовність та людяність. Ба більше, особливого шарму йому додавало і те, що він міг пожартувати над собою.

“Спробуймо ще раз відновити світло власної душі, щоб світло наших сердець та Божого Духа (який живе і горить у нас), освітило нам шлях у майбутнє; просвітило нам дорогу до миру і ту силу, аби ми могли відповісти своєму покликанню і виконати в своєму житті Божу волю, як він — Блаженніший Любомир — вмів це зробити!” — наостанок підкреслив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *