Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 31 травня 2018 року

«Реформа сільської медицини має бути впроваджена якомога швидше», – Павло Жебрівський

Під час чергової колегії Донецької облдержадміністрації заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник доповів про якість надання медичних послуг ветеранам війни та учасникам бойових дій, а також про стан реалізації реформи сільської медицини.

Володимир Колесник повідомив, що наразі медичні послуги ветеранам надаються в обмеженій кількості через недостатнє фінансування з місцевих бюджетів. При цьому продовжуються програми з протезування, видачі слухових апаратів та інше.

За результатами обговорення якості надання медичної допомоги ветеранам та реформування сільської медицини було прийнято рішення активізувати роботу з боку представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.   

На Донеччині затвердили концепцію розвитку Єдиного українського культурного простору

Під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації затвердили проект концепції розвитку Єдиного українського культурного простору Донецької області. Метою проекту є формування у мешканців області усвідомлення того, культура нації починається з культури кожної громади і є основою духовного життя людини.

Проект передбачає створення у багатьох містах культурних просторів, фотозон, проведення фестивалів. Культурні простори будуть поєднувати у собі реконструйовані сквери, парки, фонтани, заклади культури та скульптурні композиції. У кожному місті проекти різняться за тематикою, але їх об’єднує головна ідея – простори присвячені видатним українцям, які проживали на Донеччині.

Колегією Донецької ОДА прийняте рішення розробити управлінням культури і туризму обласної програми, яка дозволить реалізувати єдиний культурний простір. Програму мають презентувати протягом 2018 року.

Павло Жебрівський вручив подяку голові Мирнограда за проведену роботу з «українізації» міста

Сьогодні під час засіданні колегії Донецької ОДА Павло Жебрівський вручив міському голові Мирнограда Олександру Брикалову подяку за проведену роботу по заміні табличок з назвами вулиць та інших обʼєктів топоніміки, рекламних вивісок, інформаційних стендів українською мовою.

Краматорський студент став срібним призером всеукраїнського чемпіонату з кросліфтингу

У Мелітополі (Запорізька обл.) пройшов I Всеукраїнський чемпіонат з кросліфтингу. У змаганнях взяли участь понад 50 спортсменів з усієї України. За підсумками чемпіонату був відбір на Кубок Світу-2018.

На чемпіонаті Краматорськ представив студент ДДМА Вадим Коваленко (АПП16-1т). Він виступає за збірну Академії з пауерліфтингу, займається бодібілдінгом.

У ваговій категорії до 80 кг Вадим посів друге місце з результатом проходження всієї дистанції – 3 хв 12 с. У цій категорії виступали 12 спортсменів з Києва, Одеси, Дніпра і Харкова.

Чемпіонат Донецької області з плавання серед юніорів

У Маріуполі в плавальному басейні «Нептун» відбувся чемпіонат Донецької області з плавання серед юніорів (дівчата 2003-2004 р.н., юнаки 2002-2003 р.н., та молодші), в якому взяли участь близько 100 спортсменів з Соледару, Маріуполя, Слов’янська.

Слов’янські спортсмени, під керівництвом Андрія та Світлани Казначеєвих здобули 2 золотих, 7 срібних та 5 бронзових медалей.

Міжнародний турнір зі спортивних танців на візках

У Франкфурті-на-Майні (Німеччина) проходив Міжнародний турнір зі спортивних танців на візках, в якому змагалися 50 спортсменів з 8 країн світу.

Спортсмени зі Слов’янська: Володимир і Сніжана Керничні, а також Наталія Чехонацька під керівництвом Альони Харченко взяли участь у цих змаганнях та привезли додому 4 золотих, 1 срібну і 1 бронзову нагороди.

Чемпіонат області з сучасного п’ятиборства (двоборство) серед юнаків та дівчат

На базі комунального закладу «Фізкультурно-оздоровчий комплекс м. Слов’янська» та стадіону військової частини 30/35 проходив чемпіонат області з сучасного п’ятиборства (двоборство) серед юнаків та дівчат.

Участь у змаганнях взяли 46 спортсменів, які змагалися між собою у п’яти вікових категоріях.

У Дружківці пройшов фестиваль дитячого хокею і фігурного катання

Льодова арена “Альтаїр” в четвертий раз прийняла Фестиваль дитячого хокею і фігурного катання, який традиційно підводить риску під спортивним сезоном дитячо-юнацької спортивної школи донецького клубу.

У Дружківці обговорили створення музею промисловості

У приміщенні виконкому Дружківської міської ради відбулось засідання круглого столу за участю міського голови Валерія Гнатенка, під час якого обговорювалася тема «Промисловий туризм у м. Дружківка».

Учасниками заходу стали директор благодійного фонду «Донбас відновлення» Олена Петряєва, голова громадської організації «Банк культури», директор Національного музею Тараса Шевченка у м. Київ Дмитро Стус разом із молодою командою співробітників музею, представники промислових підприємств міста, місцеві краєзнавці, історики, представники громадської та молодіжної ради, місцевих засобів масової інформації тощо.

Під час засідання гості запропонували створення на території Дружківки музею промисловості. Усі важливі події в історії промислових підприємств міста знайдуть своє відображення в експозиціях музею, яка складатиметься з історичних документів, інструментів, технічного обладнання, робочого одягу тощо. Музейники розповіли про польський досвід у створенні подібних закладів, продемонструвавши фото, зроблені у Польщі.

Семінар «Міжнародні можливості» в Бахмуті

У молодіжному центрі «Перспектива» активна молодь міста мала можливість дізнатися багато цікавого про волонтерську діяльність.  Семінар «Міжнародні можливості» був націлений саме на тих, хто вважає, що бути соціально корисним це важливо.

Про волонтерські табори, молодіжні обміни, семінари, тренінги, стажування, міжнародні гранти на навчання розповіла спікер Сюзанна Кецмур – громадська діячка, учасниця більше 15 міжнародних програм з неформальної освіти, координаторка та співзасновниця Школи Волонтерів № 612 (м.Запоріжжя). Захід відбувся в рамках української ініціативи (UCBI II) за фінансовою підтримкою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Молодь Бахмуту отримала корисні знання та можливість стати частиною позитивних змін у світі.

У Маріуполі відсвяткували дворіччя патрульної поліції

Вшанування сміливих, сильних духом людей, які щодня оберігають мир та спокій у нашому місті вже протягом двох років. У міському саду зібралося керівництво ГУНП в Донецькій області, почесні гості та жителі Маріуполя, щоб розділити з патрульною поліцією міста це свято.

Степан Махсма провів нагородження кращих поліцейських подяками від імені міського голови Вадима Бойченка.

Приємні слова від гостей свята звучали на честь маріупольської патрульної поліції. Протягом двох років патрульні міста росли, тренувалися й удосконалювалися. Саме ці хлопці та дівчата стали на захист прав і свобод людини, протидії злочинності та підтримки публічної безпеки і порядку в місті. Вони довели свою компетентність.

Маріупольчанка Анастасія Журавльова – найталановитіша дитина України

У Києві були підведені підсумки Всеукраїнської премії «Диво-дитина-2018». У номінації «Найтворча дитина» перше місце посіла юна талановита художниця з Маріуполя – Анастасія Журавльова. Дівчинка – вихованка художнього відділення Школи мистецтв.

Оцінювали та нагороджували фіналістів відомі та успішні люди нашої країни – О. Сумська, В. Козловський, С. Єгорова, О. Горбачова та багато інших. Дітей оцінювали у наступних номінаціях: «Найспортивніша дитина», «Найрозумніша дитина», «Найтворча дитина», «Найдивовижніша дитина» та «Найгероічніша дитина».

Її перемога – результат натхненної праці та таланту самої дівчини, неймовірній підтримці її близьких, педагогів і адміністрації спеціалізованої школи №66, професійній команді «Театроманіі».

Маріупольці гідно виступили на змаганнях з легкоатлетичних метань

У Бахмуті проходив Кубок України з легкоатлетичних метань серед спортсменів з порушенням зору, опорно-рухового апарату й УФР. На змаганнях виступило три маріупольських спортсмена.

Всього на Кубку України виступило близько 100 спортсменів з 16 регіонів України. Вони змагалися в штовханні ядра, метанні диска, списа та булави.

За підсумками змагань, маріуполець Олександр Латишев зайняв перше місце в штовханні ядра і в третє – у метанні диска. Олександр Білобоков, з результатом 14, 62 м, став другим у штовханні ядра. А друге місце в штовханні ядра та третє місце в метанні диска зайняв Микола Горностаєв.

У Маріуполі приступили до першого етапу реконструкції парку імені Гурова

Підрядник вже приступив до благоустрою однієї з зелених зон, розташованої на околиці парку імені Гурова. Перша черга реконструкції фінансується з обласного бюджету Екологічного фонду. Її обсяг інвестицій складає понад 37 мільйонів гривень.

Зараз упорядковують майбутню зону пікніків. Роботи почалися з ліквідації зелених насаджень – аварійних, сухих, що знаходяться в зоні забудови. За словами підрядника, звідси вже вивезли близько десяти машин побутового сміття. На заболоченій місцевості будуть вестися роботи по меліорації землі, щоб підготувати її для висадки нових дерев.

У Маріуполі відбувся фінал «Стартів рум’яних»

У волейбольному комплексі Маріупольського державного університету відбулися фінальні змагання малої спортивної олімпіади серед дошкільнят “Старти рум’яних”.

За ініціативою управління молоді та спорту, департаменту освіти Маріупольської міської ради змагання проходять у місті протягом 15 років.

«Старти рум’яних» проходили в три етапи. Перший етап – у закладах дошкільної освіти. Другий етап – в освітніх округах міста. Третій – фінальні старти.

У фіналі зустрілися 7 кращих команд. Програма змагань складалася з 6 естафет, які були поєднані з яскравими танцювальними номерами.

Спартакіада серед робітників ДП “Селидіввугілля”

На спортивних об’єктах Селидівської міської ради проходила спартакіада серед робітників ДП «Селидіввугілля» з мініфутболу, волейболу, настільного тенісу, шахів, шашок, армспорту, гирьового спорту.

В результаті запеклої боротьби була визначена збірна команда ДП «Селидіввугілля», яка прийме участь в червні у всеукраїнському етапі змагань в с. Коблеве Миколаївської області.

У Вугледарській школі мистецтв проведено музичний майстер-клас

У школі мистецтв м. Вугледар пройшов майстер-клас викладача-методиста вищої категорії, Лауреата Міжнародних конкурсів, члена Асоціації гітаристів Всеукраїнської музичної спілки, педагога музичної школи ім. І. Карабиця міста Торецьк Людмили Якушиної за темою: «Виховання Лауреатів Міжнародних конкурсів засобом колективного музичення – оркестру гітаристів».

Людмила Якушина продемонструвала нові методичні прийоми для роботи з ансамблем, оркестром гітаристів, надала багато корисної інформації з підготовки учнів до участі в конкурсах різного рівня. В концертній програмі взяли участь ансамблі гітаристів з її класу та оркестр гітаристів «КІНГ».

Звітний концерт торецького ансамблю скрипалів старших класів

Справжнє свято музики подарували глядачам викладачі та учні музичної школи імені Івана Карабиця міста Торецьк під час звітного концерту ансамблю скрипалів, який відбувся 23 травня у концертному залі музичної школи.

Програма заходу була надзвичайно яскравою та різноманітною. Ансамбль скрипалів під час концерту продемонстрував свої кращі напрацювання та досягнення, а також ще раз підтвердив свої високі звання дипломантів та лауреатів різноманітних міжнародних і всеукраїнських змагань. Діти та викладачі створили яскраве свято, яке надовго запам’ятається слухачам своєю різноманітною та професійно підготовленою музичною програмою.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *