«Реформа сільської медицини має бути впроваджена якомога швидше», – Павло Жебрівський

Під час чергової колегії Донецької облдержадміністрації заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник доповів про якість надання медичних послуг ветеранам війни та учасникам бойових дій, а також про стан реалізації реформи сільської медицини.

Володимир Колесник повідомив, що наразі медичні послуги ветеранам надаються в обмеженій кількості через недостатнє фінансування з місцевих бюджетів. При цьому продовжуються програми з протезування, видачі слухових апаратів та інше.

«Варто зазначити, що важливим питанням залишається психологічна реабілітація учасників бойових дій у Донецькій області. Ми посилюємо роботу у цьому напрямку та розвиваємо мережу психологів. Також для соціальної реабілітації демобілізовані воїни спрямовуються на санаторне лікування», – зазначив Володимир Колесник.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський наголосив, що реформування сільської медицини має стати одним з пріоритетних напрямків роботи для голів районів.

«Ще раз наголошую – реформа, ініційована Президентом, має бути реалізована на Донеччині якомога швидше. Понад сорок років у селах не будувались ФАПи, амбулаторії. Зараз є змога оновлювати приміщення, оновлювати обладнання і надавати якісні медичні послуги. Я дуже хочу, щоб усі керівники населених пунктів звернули увагу на цю реформу та ефективніше використовували субвенції з державного бюджету, адже перш за все реформа покликана на покращення якості життя людей», – підкреслив Павло Жебрівський.

За результатами обговорення якості надання медичної допомоги ветеранам та реформування сільської медицини було прийнято рішення активізувати роботу з боку представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.    

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *