У НАТО обговорили реалізацію антикорупційної реформи в Україні

Держави-члени та представники Міжнародного секретаріату НАТО схвально оцінюють перебіг антикорупційної реформи в Україні та зусилля держави щодо створення дієвої системи протидії корупції, у тому числі — створення Вищого антикорупційного суду. Про це та про основні досягнення і виклики у боротьбі з корупцією в Україні йшлося під час засідання Комітету з питань партнерств та колективної безпеки у форматі Комісії Україна — НАТО, яке відбулося 29 травня 2018 року у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу (м. Брюссель, Бельгія).

Представники НАТО висловили підтримку українській стороні та анонсували продовження антикорупційної підготовки персоналу складових сектору безпеки і оборони України.

Національне антикорупційне бюро України у Брюсселі представив заступник Директора Анатолій Новак. У своєму виступі на засіданні він розповів про ключові досягнення та виклики у роботі НАБУ, поінформував про напрямки взаємодії Бюро з НАТО та подякував представникам Альянсу за ефективне партнерство.

«Україна є однією з найбільших країн-партнерів НАТО на Сході Європи. Саме тому питання подолання корупції у нашій державі є важливим не лише для українського суспільства, але й для країн-членів цієї поважної організації. Ми вдячні міжнародним партнерам, членам та партнерам НАТО за допомогу у розвитку НАБУ та в цілому за підтримку прагнення України подолати корупцію», — наголосив Анатолій Новак.

Довідково

Національне бюро є активним учасником Програми НАТО з розбудови доброчесності, цілісності, прозорості та зниження корупційних ризиків в роботі оборонних та безпекових інституцій (Вuilding Іntegrity — BI). Зокрема, Бюро виконує рекомендації НАТО стосовно оцінки та виявлення корупційних ризиків у процесі управлінської діяльності і ресурсного менеджменту. Впродовж 2017 року у рамках Програми ВІ низка співробітників НАБУ опанувала курс «Виховання доброчесності та зниження ризиків корупції» на базі Наукового центру проблем запобігання корупції у секторі безпеки та оборони України Національного університету оборони імені І. Черняховського. Наразі досягнуто домовленості про подальше поглиблення співпраці та планування спільних заходів.

Фото: zn.ua

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *