Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 01 червня 2018 року

У День захисту дітей голова Донецької ОДА відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Лопаткіних у Вугледарі

1 червня голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Лопаткіних у Вугледарі. Придбали помешкання минулого року за рахунок субвенції з державного бюджету, а вартість його склала 2 млн 227 тис грн.

Денис та Ольга Лопаткіни виховують дев’ятеро дітей у просторому та зручному будиночку, площею 303 м2. У ньому окрім кімнат є ще спортивна зала, сауна та басейн. Меблі, побутову техніку, облаштунки для подвір’я та дитячий майданчик також допомогли придбати завдяки обласному та міському бюджетам. Виділили 50 тисяч гривень з обласного та 132,5 тис. грн. з міського.

У 2017 році за рахунок субвенції з держбюджету придбали 6 помешкань для створення дитячих будинків сімейного типу та 40 одиниць соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на загальну суму 22 млн 485 тисяч гривень.

Крім того, 185 одиниць житла у минулому році придбали для дітей-сиріт коштом обласного та місцевого бюджетів.

Голова Донецької облдержадміністрації розповів про плани на 2018 рік щодо питання про наділення житлом дітей-сиріт та багатодітних сімей.

Міський «комітет доступності» провів зустріч із лікарями Краматорська

У Краматорську під головуванням заступника міського голови Сергія Боєвського пройшов круглий стіл за участі головних лікарів усіх медичних закладів міста та представників Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА.

Юрій Гайдук озвучив проблеми, які турбують комітет, а саме стан медичних закладів міста щодо доступності громадян з інвалідністю та обмеженими можливостями та якість надання їм послуг.

У Краматорську в дитячому садочку відкрилась перша інклюзивна група

Сьогодні в найбільшому дошкільному закладі міста відбулось урочисте відкриття першої інклюзивної групи. Її було створено завдяки ініціативі та фінансуванню неурядової організації – представництва «Save the Children» та підтримці Краматорської міської ради.

Дитячий садок № 91, який розташований у Старій частині міста, зібрав близько 330 дітей у 13 групах – саме сюди приїжджають діточки не тільки з цієї частини Краматорська, але й з майже усіх селищ. Сьогодні в ньому відбулося урочисте відкриття ще однієї, 14 групи – інклюзивної.

Для вихованців Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів пролунав імпровізований останній дзвоник

Імпровізований останній дзвоник пролунав у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів Краматорської міської ради – для його вихованців дійшов кінця курс реабілітації. За ті місяці, що хлопчики й дівчата відвідували Центр, вони здобули нові навички, нові знання. Та найголовніше – здобули справжніх друзів, з якими разом гралися, навчалися, долали труднощі.

На честь закінчення курсу реабілітації та до Дня захисту дітей творчі колективи Центру позашкільної роботи Краматорської міської ради та Шабельківського будинку культури подарували вихованцям Центру реабілітації яскраві танцювальні та вокальні номери.

Керівництво податкової інспекції Слов’янська привітало дітей центру реабілітації зі святом

Дитинство – це найяскравіша, найдивовижніша пора солодких мрій і фантазій, неймовірних відкриттів і захоплюючих пригод. Сьогодні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей начальник Слов’янської ОДПІ Ігор Колодій відвідав Слов’янський Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Податківці привітали вихованців закладу зі святом та побажали їм щасливої долі, здоров’я, успіхів у житті, миру та затишку. Звичайно ж, дітки не залишились без подарунків.

Слов’янські правоохоронці та рятувальники розповіли маленьким мешканцям Слов’янська про правила безпеки у літній період

Профілактичні бесіди із дітьми проходять у шкільних таборах, що цього тижня розпочали роботу при навчальних закладах Слов’янська.

Під час відпочинку дітлахів у період літніх канікул, коли вони проводять багато часу на свіжому повітрі та не завжди під наглядом дорослих, інформація про правила поведінки на вулиці стає досить актуальною.

Протягом одного дня співробітники ювенальної превенції Слов’янської поліції разом із представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій відвідали 8 пришкільних таборів міста, де провели профілактичні лекції.

Свято саксофону та незабутніх емоцій у Дружківці

Святом саксофону став сольний концерт учня школи мистецтв Давіда Абрамовича, який відбувся в концертному залі школи. Це був фінальний виступ талановитого хлопця в якості учня школи мистецтв.

Давід мріє отримати професійну музичну освіту та вступити до Харківського музичного коледжу. За роки навчання в класі викладача Валерія Григор’єва Давід кожного року отримував звання лауреата в обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах. Цього року в обласному конкурсі «Крок до Олімпу» він став володарем Гран-прі.

Зоряні малята – весна 2018 в Костянтинівці

У Палаці культури та дозвілля пройшов фестиваль дитячої творчості «Зоряні малята – весна 2018», присвячений Міжнародному Дню захисту дітей.

Це був не просто фестиваль, це була подорож до казкових країн дитинства «Попелюшка», «Мир», «Червона шапочка», «Півник», «Топольок», «Дюймовочка», «Дзвіночок», «Барвінок», «Золота рибка», «Ягідка».

Усі учасники фестивалю одержали солодкі подарунки і неперевершені, позитивні емоції.

Виставка плакатів «Україна-Франція» в Бахмуті

У Бахмутському краєзнавчого музеї відбулося відкриття виставки «Іноземні інвестиції в Україні: Франція 1870-1918».

Виставка складається з 20 плакатів, які презентують дослідження з історії французьких інвестицій в економіку України. Основою для виставки стала колекція дніпровського мецената Дмитра Піркла, який протягом 2011-2015 років купував історичні документи в Європі. Зібрані матеріали знаходяться у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Д. Яворницького. Плакати-дослідження представляє Донецький обласний краєзнавчий музей у рамках проекту Українського кризового медіа-центру «Музей відкрито на ремонт».

Бахмутська «Стежка в дитинство»

У рамках дитячого інтерактивного простору «Стежка в дитинство» в Бахмутському краєзнавчому музеї пройшли зустрічі з дітьми з пришкільних таборів загальноосвітніх шкіл.

Під час зустрічі діти ознайомилися з історією дитячих іграшок та ігор XX століття, репродукціями картин видатних художників, що освітлювали дитинство: О. Дейнеко, А. Пластовий, Ф. Решетніков, Т. Яблонська та інші. Діти мали змогу власноруч погратися іграшками під супровід мультфільмів. Також для дітей була проведена екскурсія-подорож «У країні живопису», яка допомогла дітям навчитися розрізняти різні жанри станкового живопису та техніку.

Кращі вихованці закладів культури міста отримали стипендії міської ради з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у школі мистецтв м. Бахмута пройшов захід, на якому відзначили кращі творчі колективи міста.

Після привітань міський голова нагородив стипендіями Бахмутської міської ради 28 дітей і 10 творчих колективів, які є переможцями міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсів 2017-2018 років, а молоді артисти подарували присутнім гостям святковий концерт.

Маріупольські боксери взяли в Німеччині п’ять медалей

У Німеччині  пройшов Міжнародний турнір з боксу «4th Black Forest Cup 2018». У змаганнях взяли участь біля 500 боксерів з 26 країн світу. Маріупольські спортсмени гідно представили Україну.

Маріуполь на цих змаганнях представили вихованці ДЮСШ «Атлетiк», ДО СДЮСШОР та КДЮСШ «Меотида». Результат турніру – чотири «срібла» та  одна «бронза».

Депутат Ніна Воробей відзначена нагрудним знаком «Берегиня України»

В адміністрації президента відбулося нагородження учасниць Всеукраїнського національного проекту «Я – українка».

Цього року в проекті «Я – українка» взяли участь 150 жінок з 19 областей країни. Це керівники підприємств, державних і недержавних структур, громадських організацій,  благодійники, фахівці різних сфер.

До делегації з Маріуполя увійшла депутат Ніна Воробей.

Перший президент України Леонід Кравчук вручив Ніні Воробей нагрудний знак «Берегиня України», грамоту «За особливий внесок у розвиток України та вірність нації» та книгу пошани «Я – українка».

Маріупольці хочуть надрукувати збірку віршів поета-ветерана

Позачергове засідання постійної комісії з питань освіти і науки, духовності, молодіжної політики, у справах сім’ї, культури і спорту присвятили розгляду місцевої ініціативи по виданню зібрання творів маріупольського поета.

Необхідність видання збірки поезій маріупольця Володимира Джелалі представники ініціативної групи описали, як популяризацію віршованої майстерності та збереження творчої спадщини.

Презентували проект «Сила мрії» членам комісії і співробітникам профільних структурних підрозділів голова комітету самоорганізації населення «Шевченківський» Олена Александрова і дочка поета Віра Золотар.

Маріупольці гідно виступили на змаганнях з ушу

У Бердянську проходили Фінал Кубка України з ушу і Всеукраїнський турнір з ушу на Кубок Азовського моря. Маріуполь у складі збірної Донецької області, представляли 40 спортсменів – вихованці обласної КДЮСШ і КДЮСШ №1.

Всього в змаганнях взяло участь 256 спортсменів з 11 регіонів України. На протязі декількох днів змагалися як наймолодші, так і провідні спортсмени Української федерації ушу.

Збірна команда Донецької області змогла завоювати 86 медалей: 30 золотих, 31 срібну і 25 бронзових. У загальному заліку команда Донецької області завоювала перше місце.

Влада та громадськість створюють Меморандум про співпрацю

Відкрита книга, у яку кожен може внести свої пропозиції і бачення: так характеризують Меморандум про довіру та взаємодію влади і громади учасники проекту «Мости довіри». У вільному просторі «Халабуда» пройшла перша публічна дискусія, на якій редагували та обговорювали пункти майбутнього документа.

Кожен, хто зацікавлений у встановленні міцного зв’язку між громадськістю і владою, та небайдужий в активній взаємодії цих інституцій, мав можливість ознайомитися з драфтом Меморандуму і висловити конкретні пропозиції.

В обговоренні брали участь громадські активісти, представники ініціативних груп, професійних співтовариств, органів самоорганізації населення та муніципалітету.

Перший день у пришкільному таборі “Вогник”

На базі Курахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося відкриття пришкільного табору з денним перебуванням «Вогник».

Вихователі та вожаті привітали учнів зі святом та побажали усім активного і безпечного відпочинку, доброго настрою, провели цікаві ігри, співали пісні. Продовжився день ігровою програмою «Будемо знайомі» та «Ярмарок ідей».

Подарунки для дітей від викладачів Торецького профліцею

1 червня Україна відзначає Міжнародний день захисту дітей. Викладачі Торецького професійного ліцею відвідали дитяче відділення «Центральної міської лікарні» з подарунками для дітей, сім’ї яких опинились в скрутних матеріально-побутових умовах.

Для майбутніх вчителів Покровська пролунав останній дзвоник

У Покровському педагогічному коледжі пролунав останній дзвоник. 4-ий курс закінчили 120 випускників – майбутніх вчителів початкової школи, вчителів обслуговуючої та технічної праці.

На святкову лінійку з нагоди закінчення навчального року зібралися студенти і їх батьки, педагоги та гості.

В Центрі комплексної реабілітації для осіб та дітей з інвалідністю «Вогник надії» відзначили День захисту дітей

У Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю «Вогник надії» в м. Курахове відбувся захід з соціально-культурної реабілітації «Подорож до країни «Дитинство» з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

Святкова розважальна програма з веселими конкурсами, рухливими іграми,  кумедними сценками, віршами та піснями, які виконували діти та дорослі, була підготовлена фахівцями центру. Разом із казковими героями Літом та Царівною Несміяною  учасники заходу здійснили мандрівку до чарівної країни дитинства, гарного настрою, щастя та добра.  Наприкінці свята всі вихованці центру отримали солодкі подарунки, канцелярське приладдя та дидактичні ігри для проведення корекційно-відновлювальних занять.

Зустріч з дітьми пільгових категорій у Авдіївці

У День захисту дітей представниками служби у справах дітей військово-цивільної адміністрації та представниками Авдіївського відділу поліції у Будинку дитячої та юнацької творчості була проведена зустріч з дітьми пільгових категорій, які відпочивають у таборі з денним перебуванням.

Під час зустрічі представники поліції та служби у справах дітей привітали вихованців зі святом, нагадали про їх права та обов’язки, продемонстрували презентацію, провели інтерактивну бесіду з вихованцями табору. Поліцейські нагадали дітям правила поводження на воді, з вибухонебезпечними предметами та правилами поведінки як вдома, так і на вулиці під час літніх канікул. Наприкінці заходу показали мультфільми, в яких розповідається про права дитини.

Сюрпризом заходу стали подарунки від представників поліції. Всім дітям подарували футболки-вишиванки  та солодощі.

День захисту дітей – свято радості та надії

Для маленьких мешканців прифронтової Авдіївки влаштували справжній марафон веселощів та розваг. Сонячний ранок почався для малечі з веселої руханки на центральному бульварі міста. Під запальну музику хлопчики та дівчатка підживилися зарядом бадьорості та позитивної енергії.

А далі на дітлахів, зокрема вихованців міських пришкільних таборів, чекала ігрова програма від Будинку дитячою та юнацької творчості.  Ведучі заходу відразу закружляли дітей у вирі веселощів і відмінного настрою. Цікаві конкурси, веселі естафети та змагання – згуртували маленьких авдіївців в єдину велику дружню родину.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *