У День захисту дітей голова Донецької ОДА відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Лопаткіних у Вугледарі

1 червня голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Лопаткіних у Вугледарі. Придбали помешкання минулого року за рахунок субвенції з державного бюджету, а вартість його склала 2 млн 227 тис грн.

Денис та Ольга Лопаткіни виховують дев’ятеро дітей у просторому та зручному будиночку, площею 303 м2. У ньому окрім кімнат є ще спортивна зала, сауна та басейн. Меблі, побутову техніку, облаштунки для подвір’я та дитячий майданчик також допомогли придбати завдяки обласному та міському бюджетам. Виділили 50 тисяч гривень з обласного та 132,5 тис. грн. з міського.

У 2017 році за рахунок субвенції з держбюджету придбали 6 помешкань для створення дитячих будинків сімейного типу та 40 одиниць соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на загальну суму 22 млн 485 тисяч гривень.

Крім того, 185 одиниць житла у минулому році придбали для дітей-сиріт коштом обласного та місцевого бюджетів.

Голова Донецької облдержадміністрації розповів про плани на 2018 рік щодо питання про наділення житлом дітей-сиріт та багатодітних сімей.

«У цьому році держава виділила 45 млн 400 тисяч гривень, на них купимо 52 квартири для сиріт та 12 будинків для дитбудинків сімейного типу. До того ж, у Маріуполі побудуємо малий груповий будинок для 15 дітей-сиріт.

А коштом обласного та місцевого бюджетів купимо 235 одиниць житла для дітей цієї категорії», – відзначив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *