Історико-культурний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи» розпочався на Донччині

Сьогодні на межі двох областей: Запорізької та Донецької, на березі водосховища, в межах охоронної зони Українського степового природнього заповідника «Кам’яні могили», що на території Нікольського району Донецької області розпочався Історико-культурний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи». Захід присвячений Дню степу та захисникам української землі різних часів. Як і в минулому році, тисячі гостей з різних куточків області  зібрались для того щоб насолодитись насиченою програмою фестивалю.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та Командувач об’єднаних сил Сергій Наєв урочисто відкрили свято та відвідали локації фестивалю. Очільник області наголосив на важливості проведення таких заходів на Донеччині, адже тільки через пізнання власних традицій та історії ми зможемо зробити Донецьку область сильною та заможною, та разом здолати ворога і повернути мир на українську землю.

Сьогодні у програм фестивалю багато яскравих моментів – реконструкція історії України у різних історичних періодах: скіфська, козацька, княжа доби та доба АТО, проведення презентації туристичних маршрутів від міст та районів області, показові виступи українського козацтва, національні традиційні козацькі змагання, презентація старовинних та національних страв, Також для гостей свята працює вернісаж і майстер-класи майстрів ужиткового та декоративно-прикладного мистецтва, конкурсно-розважальні програми для дітей, спортивно-розважальна програма, степовий університет. В ході свята відбудеться фестиваль повітряних зміїв, концерт кращих колективів області та гостей фестивалю, вечірній показ сучасних українських фільмів під відкритим небом та багато іншого.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *