Кожен день, крок за кроком ми наближаємо перемогу – Президент помолився за мир в Україні разом з українською громадою Іспанії




Під час офіційного візиту до Королівства Іспанія Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко та українською громадою Іспанії помолилися за мир в Україні в Кафедральному соборі Альмудена.

 

Звертаючись до присутніх у соборі, Глава держави подякував за можливість спільно з ними проголосити молитву за Україну. «Разом з українськими і іспанськими вірянами – католиками, греко-католиками, православними – спільно помолитися за найважливіші речі. За Україну, за її волю, за честь, за славу, за любов. І за мир на святій українській землі», – наголосив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що перед початком служби разом з дружиною Мариною та з дітьми діаспори заповнили нові сторінки книги – національного проекту «Книга Миру». «Це дуже важлива ініціатива, в якій діти всієї України, з усіх куточків від Закарпаття до Луганська, і українці з усього світу, сьогодні з Мадриду, з Іспанії, доповнили (сторінки цієї книги – Ред.) своїми малюнками, написали вірші і побажання», – сказав Петро Порошенко.

«Всі ці діти, які зараз знаходяться поруч зі мною, попросили у Бога миру – миру для України. А коли може настати мир? Лише тоді, коли російські загарбники покинуть українську землю і коли український прапор і український герб повернуться на український Донбас. У Донецьк, Луганськ, до українського Криму. Я переконаний, що з нашою спільною молитвою це станеться найближчим часом», – додав він.

Марина Порошенко продемонструвала альбом, в якому українські діти залишають свої сімейні фотографії та підписують їх побажаннями про мирне життя, та зазначила:  «З 2014 року наша рідна держава змушена захищати цілісність своїх кордонів. І українські мужні воїни роблять все, щоб повернути мир на рідну землю – заради майбутнього підростаючого покоління України».

До «Книги Миру»  вже приєднались 23 регіони України, а також представники діаспор зі США, Канади, Туреччини та Португалії. До цьогорічного Дня Незалежності України сторінки «Книги Миру» заповнять діти з Криму та Київщини, після чого відбудеться урочиста презентація цього фотоальбому.

Президент зауважив, що «агресор хотів розколоти, створити декілька Україн або навіть знищити Україну». «Але ми разом з вами, починаючи з 2014 року, не дали це зробити. І я хотів окремо подякувати кожному з вас за молитву за Україну кожного дня, за допомогу, яку ви надаєте Україні, за підтримку Революції Гідності, яка повернула нашу країну до родини європейський народів. За підтримку волонтерів тут, в Іспанії, українському війську. І дуже важливо, що все це ми робимо разом», – підкреслив він.

Глава держави відзначив, що саме український народ разом створив армію, якої ще чотири роки тому не існувало. «А сьогодні це найсильніша, найпатріотичніша, найпрофесійніша армія, яка визнана найсильнішою в Європі за межами країн-членів НАТО, і восьмою за силою і ефективністю. Це наша молитва, наш народ і наша армія врятували Україну і зупинили ворога, зупинили агресора», – констатував Петро Порошенко.

«Впевнений, що з промислом Божим, силою духу та самовідданим патріотичним піднесенням ми здобудемо перемогу. І кожен день, крок за кроком ми її наближаємо», – наголосив Президент.

Глава держави також подякував Іспанії за послідовну підтримку і допомогу у відстоюванні Україною суверенітету, територіальної цілісності і незалежності, а також за тверду позицію щодо невизнання незаконної анексії Криму агресором – Російською Федерацією.

«Дорогі друзі, про що я хочу попросити в Бога і з чим хочу звернутися до вас? Бога – про мир і про відновлення України. Хочу звернутися до вас з проханням – залишайтесь такими самими єдиними, бережіть той зв’язок з Україною. Мені надзвичайно приємно, що ці діти, які тут зібралися, ходять до церкви, вивчають українську мову, вони дуже люблять Україну і тримають Україну в серці. Я дуже тішуся з цього. І я бажаю всім вам миру в Україні, миру в Іспанії, миру в світі», – сказав Глава, завершуючи зустріч.

По завершенні молитви пристуні у соборі заспівали Гімн України.

Під час перебування у Кафедральному соборі Альмудена президентське подружжя також поспілкувалося з пристуніми. Петро та Марина Порошенки дякували святим отцям та прихожанам за підтримку нашої держави. Присутні також мали можливість зробити фото на згадку про зустріч із Главою Української держави та його дружиною.

 

 

 

ф

Офіційний візит Президента України до Королівства Іспанія

2 червня 2018 року – 20:28











































































































ф

Офіційний візит Президента України до Королівства Іспанія

2 червня 2018 року – 20:28







































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *