Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 04 червня 2018 року

Історико-культурний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи»

На межі двох областей: Запорізької та Донецької, на березі водосховища, в межах охоронної зони Українського степового природнього заповідника «Кам’яні могили», що на території Нікольського району Донецької області розпочався історико-культурний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи». Захід присвячений Дню степу та захисникам української землі різних часів.

У Краматорську влаштували свято для наймолодших мешканців

В рамках святкування 150-річчя Краматорська відбулося свято для наймолодших мешканців – Парад візочків.

Завдяки громадській організації «Матусі Краматорська», підприємцям та активістам міста, підтримці міської влади та, безпосередньо, міського голови Андрія Панкова, це яскраве, веселе свято відбувається вже другий рік поспіль.

Цього разу учасники параду зібралися у сквері Шевченка, де їх урочисто привітав секретар міської ради Денис Ошурко.

Зі скверу учасники Параду візочків веселою, різнокольоровою ходою, яку очолили імпровізовані кораблі, машини, Кіндер-сюрприз та інші прикрашені візочки, вулицею Академічною рушили до парку Ювілейного. Там на них чекали різноманітні конкурси, танці, перегони для малюків та безліч інших цікавинок.

У Краматорську активно розвивають самбо

2 червня у рамках Всеукраїнського проекту «Самбо у кожний навчальний заклад» президент Донецької обласної федерації самбо Сергій Натрус урочисто подарував маленьким спортсменам нові борцівські килими для тренувань та кімоно.

Наразі спортсмени-початківці тренуються в малій спортивній залі загальноосвітньої школи № 8, але незабаром вони матимуть власну спеціалізовану тренувальну залу. Міська влада та міський голова Андрій Панков усіляко підтримують розвиток дитячого спорту в Краматорську. Тому спеціально для любителів цього виду боротьби було вирішено розробити проект, який вже пройшов експертизу, та облаштувати спеціалізовану залу для тренувань з боротьби самбо, яка розташовуватиметься на базі ЗОШ № 8.

Mega Children’s Day в Краматорському Саді Бернацького

У суботу, 2 червня, Сад Бернацького перетворився на чарівну країну, в якій зібралися разом улюблені герої з мультфільмів та казок. У цей день, за традицією, народний депутат України Максим Єфімов та громадська організація «Наш Краматорськ» подарували дітям та їх батькам свято МЕGA-масштабу. Цього року дитяче свято пройшло в стилі Діснея.

Працівники Дитячої центральної бібліотеки ім. О. Пушкіна привітали молодих мам

Доброю традицією для Дитячої центральної бібліотеки ім. О. Пушкіна стало відзначення Міжнародного дня захисту дітей відвідуванням пологового будинку. Цей рік – вже сьомий для акції «Почни життя з Книгою!» – не став винятком. Матусь, які поверталися додому із немовлятами, вітали працівники бібліотеки та її партнери, представники Громадського союзу «Совість».

Бібліотекарі привітали молодих мам з Міжнародним днем захисту дітей, розповіли про важливу роль книг у нашому житті, подарували яскраво виготовлені символічні читацькі квитки для малюків і пам’ятки для батьків, що стануть провідником у чарівну країну книг.

У Краматорську пройшов другий фестиваль робототехніки

Минулого року фестиваль роботів “RoboСхід” мав значний успіх серед учасників та глядачів. Цього разу, у рік відзначення ювілея міста, свято роботів виявилося ще масштабнішим – у ньому взяли участь команди зі всієї області. Свою майстерність у конструюванні та програмуванні демонстрували навіть молодші школярі.

Під час фестивалю усі охочі мали змогу відвідати майстер-класи та подивитися змагання роботів MindStorm з робофутболу, робосумо, кегельрингу та слалому.

У Слов’янському дворику виступив Полтавський академічний театр ляльок

У Слов’янську, в рамках благодійного туру Полтавського академічного театру ляльок, за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації та до Міжнародного дня захисту дітей було представлено кілька вистав для дітей міста.

Виступи відбулися на базі ТЦ “Ярмарковий” і арт-простору “Слов’янський дворик”, де був представлений спектакль “Різдвяна ніч”.

Щасливі сім’ї зустрілися на великому фестивалі в Слов’янську

Фестиваль сім’ї «Щаслива родина – міцна країна» пройшов у центрі Слов’янська.

Грандіозний захід для сімей, жителів і гостей міста. На самому заході розгорнулося велика кількість локацій. Слов’янцям продемонстрували виступи міських колективів, провели різні флешмоби, тренінги, майстер-класи, конкурси та просвітницькі заходи для всіх учасників.

Родинне свято до Дня захисту дітей в Дружківці

2 червня в Дружківці до Дня сім’ї та Дня захисту дітей відбулося родинне свято – фестиваль «Щаслива родина – міцна країна!», організаторами якого стали Дружківська міська рада та Євангельські церкви міста.

Крім урочистої ходи вулицями міста, дружківчан запросили на площу Молодіжну, де й відбувся фестиваль за участю творчих колективів, дитячо-юнацької спортивної школи та представники євангельських церков. Міський голова Валерій Гнатенко привітав усіх присутніх зі святом та побажав, щоб у дружківських оселях завжди було чути дзвінкий сміх та панувала дружня атмосфера.

Дружківський водоканал відзначив 55-річчя

Урочистий захід, присвячений знаменній даті, пройшло сьогодні в актовій залі міськводоканалу. Привітати співробітників комунального підприємства прийшли міський голова Валерій Гнатенко та його заступник Олег Поляков.

Почесними грамотами та подарунками були нагороджені співробітники, які вже багато років сумлінно виконують свою роботу.

Підтримати святковий настрій прийшли вихованці танцювального колективу «Модерн», які порадували глядачів хореографічними номерами.

Команда «Іллічівець» стала чемпіоном Маріупольської аматорської баскетбольної ліги

Завершився чемпіонат Маріупольської аматорської баскетбольної ліги сезону 2017/18. Вісім кращих баскетбольних команд міста протягом восьми місяців протистояли один одному за право підняти над головою заповітний трофей. Перемогу здобув головний фаворит сезону – команда «Іллічівець».

Це був перший сезон у форматі «професійний», коли команди грають у два кола, а серія плей-офф розрахована до двох перемог.

Команда «Іллічівець» завоювала золоті медалі, обійшовши у головному матчі першості суперника «MIG». «Заводчани» провели дуже рівний сезон, не на секунду не змусивши сумніватися про долю чемпіонства, як у матчах регулярного чемпіонату, так і в плей-офф.

Понад 160 хлопців та дівчат взяли участь в дитячій велогонці

У парку ім. Лепорського відбулася «Найкрутіша дитяча велогонка цього літа». Серед організаторів – депутат міської ради Володимир Курський.

Велосипеди, самокати, біговели – для всіх власників двоколісного транспорту знайшлося заняття на цьому святі.

Гонки, розважальна програма, музика й активний відпочинок – прекрасний початок літа. Організатори постаралися охопити вікові категорії від самих маленьких і доросліше 14 років.

Кожен учасник велогонки отримав приз, а переможці були нагороджені кубками, медалями та грамотами.

У Маріуполі пройшла олімпійська зарядка з чемпіоном

На базі школи №26 пройшла олімпійська зарядка з триразовим чемпіоном України з вільної боротьби серед ветеранів Сергієм Шевцовим. Діти дізналися багато нового та отримали заряд бадьорості.

Захід розпочався з активної та веселої зарядки, продовжилася майстер-класом по прийомам самооборони і фізичній підготовці від чемпіона. Під час тренування школярі задавали йому запитання. Всі учасники отримали море позитивних емоцій.

Підсумки міського турніру з міні-футболу серед дитячих команд

До Міжнародного дня захисту дітей 2 червня в Селидовській дитячо-юнацькій спортивній школі пройшов міський турнір з міні-футболу серед дитячих команд. В змаганнях приймали участь 6 команд.

Змагання відкрив начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Сергій Горбунов, який від імені Селидовського міського голови Віктора Ремізова привітав із святом, побажав здоров’я, спортивної наснаги і перемоги.

За результатами змагань першу сходинку посіла команда  “Спарта”, на другому місці команда “Перемога”, третьою стала команда “Лідер”.

Всі команди-учасники отримали медалі та грамоти від виконкому Селидовської міської ради та солодкі подарунки від ТОВ «ЗМК»

19 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю отримали гуманітарну допомогу

За підтримкою військово-цивільної адміністрації Торецька, на базі Торецького міського ЦСССДМ, союз Самаритян України спільно з групою ЦВС штабу об’єднаних сил м. Бахмут та об’єднаного центру ЦВС штабу об’єднаних сил для 19 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю надали гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування та засобів гігієни.

Літературне свято для дітей Мар’їнки

Працівники Мар’їнської районної бібліотеки на літературній  альтанці дитячого садка “Золотий ключик” організували та провели для дітей свято “Коли сміються діти – радіють всі на світі”. Упродовж цього цікавого заходу діти мали змогу взяти активну участь у загадковій вікторині, розповісти про свої улюблені книги, а також прочитати свої улюблені вірші.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *