Україна вдячна Іспанії за тверду і послідовну підтримку – зустріч Президента України з Головою конгресу депутатів Іспанії




«Дуже дякую пані Голові Парламенту за абсолютно тверду і послідовну позицію підтримки України. Ми домовилися започаткувати роботу міжпарламентських груп. Я запросив пані Голову відвідати Україну», – сказав Президент України Петро Порошенко у коментарі по завершенні зустрічі з Головою конгресу депутатів Іспанії Аною Марією Пастор. Він зазначив, що візит має відбутися у другій половині року.

Також співрозмовники обговорили низку проблем двостороннього та міжнародного співробітництва. «В тому числі, і дуже важлива підтримка миротворчої місії як ключового елемента створення безпекового пакету для імплементації Мінських домовленостей. І можу вам повідомити, що Іспанія твердо і послідовно підтримує позицію України. За що я дуже вдячний», – сказав Петро Порошенко.

У свою чергу, Голова конгресу депутатів Іспанії зазначила: «Ми хочемо висловити підтримку територіальної цілісності України та миру. Також ми підтримуємо співробітництво з Україною на міжнародній арені».

«Також ми хочемо сказати, що для нас буде честю поділитися досвідом в галузі законодавства, і нас цікавить питання децентралізації. Та в інших галузях, таких як економіка, транспарентність тощо», – додала Ана Марія Пастор.

Голова Конгресу депутатів Іспанії також передала слова вдячності «всім українським громадянам, що проживають на території Іспанії, за внесок в розвиток країни».

Відео

ф

Офіційний візит Президента України до Королівства Іспанія

2 червня 2018 року – 20:28




































































































































































































































































ф

Офіційний візит Президента України до Королівства Іспанія

2 червня 2018 року – 20:28


















































































Під час офіційного візиту до Королівства Іспанія Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко та українською громадою Іспанії помолилися за мир в Україні в Кафедральному соборі Альмудена, 3 червня 2018 року

© Фото Михайла Палінчака



























































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *