Засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

 29 травня 2018 року відбулося  чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації   Вілінського Є.С. В засіданні комісії прийняли участь представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, райдержадміністрації та представник підприємства-боржника.

На засіданні заслухані звіти голів місцевих комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до пенсійного фонду та запобігання неплатоспроможності міст Добропілля, Дружківка, Костянтинівка та Слов’янського району про результати роботи за 2017 рік та І квартал 2018 року.

За інформацією першого заступника Добропільського міського голови Кормільцева О.В., у місті Добропілля діє міська комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до Пенсійного фонду та запобігання неплатоспроможності. У 2017 році проведено 9 засідань комісії, у 1-му кварталі поточного року – 1 засідання, на яких заслуховувались питання про стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста; щодо дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати; про стан заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування суб’єктами господарювання; про стан заборгованості вугільних підприємств, розташованих на території м. Добропілля перед Пенсійним фондом України.

Заборгованість із заробітної плати станом на 22.05.2018 у місті Добропілля погашено в повному обсязі. Однак, за інформацією Головного управління статистики у м. Добропілля борги з оплати праці має Добропільське енергоуправління Донецької філії державного підприємства «Регіональні електричні мережі», головний розпорядник коштів якого – Донецька філія державного підприємства «Регіональні електричні мережі» – здійснює свою діяльність у м. Мирноград. Як зауважив голова обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Вілінський Є.С., міській владі необхідно враховувати факт існування заборгованості із заробітної плати Добропільського енергоуправління перед працівниками – мешканцями міста і вживати відповідних заходів до її зменшення.

У своїй доповіді заступник Дружківського міського голови, голова міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків у Пенсійний фонд України та попередження неплатоспроможності Поляков О.О. розповів про діяльність комісії: у 2017 році проведено  16 засідань, на яких заслухано звіти 78 керівників підприємств; у 1 кварталі 2018 року проведено 3 засідання, на яких заслухано звіти 21 керівника підприємств, які здійснюють. Доповідач відзначив, що у місті відсутня заборгованість на підприємствах, які фінансуються з місцевого бюджету.

Про діяльність комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків у Пенсійний фонд та попередження неплатоспроможності Костянтинівської міської ради звітувавав голова комісії, заступник Костянтинівського міського голови Василенко В.В.

У своєму звіті голова Костянтинівської міської комісії відзначив, що з метою недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах міста у 2017 році із міського бюджету направлено фінансову допомогу підприємствам комунальної власності у  сумі 11812,2 тис. грн. З метою посилення контролю за станом погашення заборгованості із заробітної плати та відповідного реагування щомісяця направлялись інформаційні листи до місцевої прокуратури та Головного управління Держпраці у Донецькій області.

Про роботу комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до Пенсійного фонду та запобігання неплатоспроможності Слов’янського району доповів Жариков А.С. – начальник УСЗН Слов’янської райдержадміністрації, заступник голови районної комісії.

Також на порядок денний засідання винесено питання стану і перспектив погашення заборгованості із заробітної плати, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та заборгованості з податків та зборів перед бюджетом Комунального підприємства «Водоканал» Вугледарської міської ради».

У ході засідання обговорювалися шляхи вирішення проблемних питань щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати. За підсумками засідання прийняті відповідні протокольні рішення.

Департамент соціального захисту населення

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *