Ремонт М-03: міжнародну трасу від повороту на Святогірськ у напрямку Слов’янська буде захищено ефективною системою водовідведення

У межах Донецької області триває заміна верхніх шарів покриття автодороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський. Ділянка міжнародної траси протяжністю 11,5 км розташована у Слов’янському районі, від повороту на Святогірськ у напрямку Слов’янська. Нагадаємо, решту дороги від кордону з Харківщиною до Слов’янська було відремонтовано поточним середнім ремонтом у 2017 році.

Як повідомлялось раніше, проїзна частина траси мала значні руйнування і деформації покриття та потребувала посилення несучої здатності (з частковою заміною) дорожнього одягу.

На даний час на об’єкті поточного середнього ремонту виконано левову частку робіт із улаштування вирівнюючого (нижнього) шару асфальтобетонного покриття (понад 10 км). Невдовзі розпочнеться укладання верхнього шару з щебенево-мастикового асфальтобетону.

Також тривають роботи з улаштування системи водовідведення: дві ділянки траси з ослабленим ґрунтом (загальною протяжністю 2 700 м) буде захищено прикрайковими залізобетонними лотками для ефективного відведення поверхневих вод. Крім того, проектом передбачено встановлення металевого бар’єрного огородження, дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки.

Як і торік, відновлення стратегічної траси, яка співпадає з найдовшим європейським транспортним коридором Е-40, фінансується з двох джерел: загального фонду Держбюджету (за бюджетною програмою 3111120 «Покращення стану автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський») та спеціального фонду обласного бюджету (коштів від «митного експерименту»). Роботи виконує ТОВ «Славдорстрой» (замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області). 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *