Весь світ є майданчиком для російської політики фальшивих новин – Президент в інтерв’ю іспанському виданню «El País»




«Просто не вірте російським ЗМІ. Це є проста відповідь. Росія продовжує свою політику фальшивих новин, включаючи звинувачення у фашизмі. Ці звинувачення дуже небезпечні для демократії, і ми повинні боротися з цією проблемою фальшивих новин», – заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю іспанському виданню «El País». Таку думку Глава держави висловив, відповідаючи на запитання, що російські ЗМІ, зокрема РТ і «Спутнік» порівняли нинішню ситуацію в Україні з нацистською Німеччиною і стверджували, що український Парламент прославляє фашизм.

«Ми були тими, хто найбільше постраждав під час Другої світової війни. У нас є генетична пам’ять про фашизм», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави також відповів на запитання про те, що Україна була «випробувальним майданчиком» для фальшивих новин, які потім розповсюджувалися на Заході, з використанням неточної та заплутаної інформації, або дезінформації про літак рейсу МН17, збитий проросійськими бойовиками на Донбасі.

Він нагадав про завершення спільного розслідування щодо збиття MH17 у 2014 році, під час якого були отримані докази того, що саме Росія збила літак, убивши 298 осіб.

«Я не можу сказати, що Україна була випробувальним майданчиком. Весь світ  є випробувальним майданчиком для російської політики фальшивих новин», – підкреслив Президент.

«Росія напала на Україну саме тому, що нам неприйнятна навіть думка залишатися в рамках Радянського союзу чи Російської імперії. Зверніть увагу на те, що Путін вважає найбільшою трагедією двадцятого століття не Другу світову війну або Голокост, а розпад СРСР», – додав Президент.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *