Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 08 червня 2018 року

Керівники профільних структурних підрозділів Донецької ОДА розглянули проблеми новостворених ОТГ

Сьогодні, 8 червня, відбулась зустріч голів Андріївської, Званівської та Олександрівської ОТГ із заступником голови Донецької облдержадміністрації Сергієм Добряком, керівниками профільних структурних підрозділів облдержадміністрації з питань подальшого розвитку громад. У ході заходу розглянули напрямки подальшого розвитку ОТГ, необхідність додержання їх соціокультурних критеріїв формування, створення центрів надання адміністративних послуг населенню, реформування освітньої мережі з визначенням опорних шкіл та їх філій.

Особливу увагу приділили сприянню відведення органами місцевого самоврядування земельних ділянок під забудову для дитячих будинків сімейного типу з метою використання в повному обсязі коштів субвенції у 2018 році для придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На засіданні також підняли дві важливі проблеми для цих громад – підвищення доступності та якості медичного обслуговування в ОТГ шляхом формування мереж надання первинної медичної допомоги, а також вирішення питання транспортного сполучення між селами громад.

Мешканцям Костянтинівського району розповіли, як вести підприємницьку діяльність в сільській місцевості

Сьогодні, 7 червня, відбувся навчальний тур департаментів Донецької облдержадміністрації разом з представниками об’єднаної територіальної громади та за участю радника з місцевих фінансів Донецького відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» Сергія Івахніна до Костянтинівського району. Відвідали такі населені пункти, як Іллінівка, Олексієво-Дружківка та Іванопілля.

Під час поїздки провели семінар на тему «Підприємницька діяльність в сільській місцевості», на якому обговорили питання особливостей підприємницької діяльності в аграрній сфері, практичні аспекти її організації в малих та середніх сільськогосподарських товаровиробничих підприємствах галузей рослинництва, тваринництва та підтримки фізичних осіб для розвитку тваринництва з Державного бюджету України в 2018 році. Особливо важливою для присутніх виявилася проблема підвищення рівня зайнятості населення за рахунок розвитку підприємницької діяльності.

Під час навчального туру делегація відвідала сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Універсал», Олексієво-Дружківський сільський музей, а наостанок – дружній візит до родини відомих на всю Україну донецьких куркулів Свириденків із села Іванопілля.

У Краматорську відкрили автовокзал після реконструкції

Після комплексної реконструкції відбулося урочисте відкриття автовокзалу в Краматорську.

Автостанція розпочала свою роботу у 70-х роках минулого сторіччя. Сьогодні щодня з нього здійснюється 250 відправлень і приймається близько 5000 тисяч пасажирів. Ремонт будівлі автовокзалу здійснювався протягом півтора року за рахунок коштів ТОВ «Східні автовокзали». Бюджет склав близько 4 млн. грн. Міська влада також надавала допомогу в ремонті – як технічну, так і консультаційну. Було виконано внутрішній ремонт приміщень: зал очікування, облаштовано кімнату матері і дитини, медпункт, кімната відпочинку водіїв, каса і спеціальний туалет для маломобільної категорії громадян, споруджений пандус.

Міський голова зустрівся із призером Чемпіонату Європи з боксу

14-річний краматорчанин Іван Агапов виборов срібну медаль у Болгарїї на Чемпіонаті Європи з боксу серед юніорів.

З 21 по 29 травня в Болгарії відбулося велике спортивне змагання – Чемпіонат Європи з боксу серед юніорів, в якому взяли участь 350 учасників із 23 країн. Краматорськ на міжнародній арені представляв 8-класник Іван Агапов. Вихованець ДЮСШ №1 Краматорської міської ради в складі збірної України став срібним призером.

Жителі Миколаївки можуть відвідати яскраву художню виставку

Виставка картин художника Сергія Гусака відкрилася в краєзнавчому музеї Слов’янська. Автор живе і працює в цьому місті. А перший раз в руки взяв пензлик 5 років тому.

За цей час ним створено багато чудових картин. Художник працює в галузі станкового живопису та графіки. Улюбленими жанрами є пейзажі та натюрморти. У роботах Сергія Гусака проглядається вплив імпресіонізму.

Поліцейські та лігівці взяли участь в проведенні патріотичної гри «Джура» у Святогірському дитячому таборі

Більше 120 дітей дитячого оздоровчого закладу “Іскорка” зі всієї Донеччини змагалися в військово-патріотичній грі. Команди виконували різні завдання і долали перешкоди, поетапно йдучи до перемоги.

Вже декілька років поспіль в оздоровчих дитячих таборах слов’янщини поліцейські Донеччини виступають не тільки в ролі охоронців правопорядку, але й по-справжньому становляться надійними друзями для дітей.

Завдання, яке поставили для себе на літо співробітники ювенальної превенції – це забезпечити безпеку маленьких відпочиваючих у таборах та організувати їм дозвілля. В цьому поліцейським допомагають лігівці.

Цього разу поліцейські та лігівці приєдналися до гри «Джура». Ця гра не тільки дає можливість проявити свої здібності, а й вчить працювати в команді.

У Дружківському ЦДЮТ проходить відкритий відбірковий тур Чемпіонату України Beauty Cup of Ukrainian East

Сьогодні в Дружківці проходить регіональний чемпіонат з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу, організатором якого є віце-президент Асоціації б’юті-чемпіонатів Східного регіону України, уродженець Дружківки, Євген Кулик.

У заході беруть участь майстри з Дружківки, Дніпра, Костянтинівки, Добропілля, Бахмута і Покровська. Переможці регіонального чемпіонату візьмуть участь у чемпіонаті України 22 листопада в Києві.

Ще один будинок у Дружківці обладнали відеокамерами

Кошти на обладнання багатоповерхівки приладами відеофіксації виділила міська рада. Більшість мешканців сприйняли новину позитивно. Відеокамери встановлені в рамках програми «Безпечне місто», яка втілюється в життя міською владою спільно з місцевим відділенням поліції.

Відбулась презентація проектів молодіжних ініціатив, які були створені під час триденної навчальної сесії в місті Святогірськ

В конференційній залі Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради в рамках реалізації проекту «Школа активної молоді Бахмута» відбулась презентація проектів молодіжних ініціатив, які були створені під час триденної навчальної сесії в місті Святогірськ.

Три ініціативні групи студентів навчальних закладів міста І-ІV рівня акредитації провели презентацію своїх актуальних ідей із залученням молоді до їхньої реалізації.

У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль триатлону – Dnipro Triathlon Fest

У Дніпрі в рамках програми мера Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» проходив дводенний міжнародний фестиваль Dnipro Triathlon Fest 2018 – Кубок Європи з триатлону. Цю масштабну спортивну подію Дніпро приймає вже увосьме. На Фестивальному причалі за першість змагалися близько 600 учасників з 25 країн світу.

Місто Бахмут представляв провідний спортсмен — Юрій Кожуховський. Він посів 4 місце в групі серед 11 спортсменів, та 22 місце в абсолютній категорії, в якій змагалися 82 спортсмена, подолав дистанцію за 1:14:00 та поліпшив свій результат порівняно з  минулим роком на 4 хвилини.

Олександр Олійник провів зарядку з маленькими маріупольцями

Багаторазовий чемпіон світу з кікбоксингу та тайського боксу, маріуполець Олександр Олійник разом  з борцями греко-римського стилю провів для вихованців пришкільного табору ЗОШ № 15 спортивну зарядку.

У заході взяло участь близько 120 дітей. Спортсмени розповіли про свої досягнення. Показали свої медалі та екіпіровку. Діти виконували вправи для розігріву м’язів.

Мета зарядки – залучити якомога більше дітей до занять фізичною культурою і спортом, а також популяризувати здоровий спосіб життя.

Мобільна галерея «Світ захоплень» Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка активно популяризує творчість маріупольських аматорів

У галереї відкрилася нова виставка, що отримала назву «Свобода бути собою». Автор представлених творчих робіт – молода маріупольська художниця Євгенія Яковлєва – психолог за освітою, філософ за станом душі, поетеса. Дівчина представила в експозиції галереї 50 полотен, більшість з яких – сюрреалістичні картини.

Фантазійні історії полотн Євгенії приваблюють і втягують глядача в свій сюжет, запрошують поміркувати. Кілька робіт молодої художниці ілюструють твори американського письменника Г.Ф. Лавкрафта. На виставці також представлена ​​ серія реалістичних пейзажів краєзнавчого плану: цікаві куточки Старого Маріуполя, заспокійливі морські пейзажі, торговий порт.

Маріупольські діти побували у «Місті професій»

У Маріуполі відбувся міжнародний проект «Місто професій». У заході взяло участь понад  2,5 тисяч дітей, що мали змогу спробувати себе у понад 50 професіях.

Минулого року проект був реалізований у 32 містах України та за кордоном. Загальна кількість дітей, що стали учасниками –  понад 400 тисяч осіб віком від 3 до 18 років та понад 1 млн дорослих.

Мета проекту – продемонструвати дітям можливості дорослого світу. Щоб кожен мав змогу обрати в майбутньому не просто професію, а улюблену справу.

На вході до Приморського парку діти отримали паспорт та «влаштувалися на роботу». Кожну професію створювали справжні професіонали своєї справи – поліцейські, рятувальні-пожежники, лікарі, журналісти, юристи та багато інших.

Ініціатором та організатором заходу виступив Міжнародний діловий журнал «Community» та Благодійний фонд «Місто професій».

У Маріуполі відновили рух приміських електропоїздів

Сьогодні на залізничному вокзалі відновили рух приміських електропоїздів «Маріуполь – Волноваха». Відремонтований транспорт розрахований на 624 пасажирських місця. Він зможе швидше долати шлях. Дві відремонтовані електрички вже готові курсувати за вказаним маршрутом.

Відновлення  руху приміських електропоїздів відбулося завдяки прийнятому рішенню в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова при особистій підтримці командуючого Операцією об’єднаних сил – генерала-лейтенанта Сергія Наєва та голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Жебрівського.

У центрі Маріуполя з’являться сакури

У рамках реконструкції Театрального скверу висадять сакури. Наразі вже почалися підготовчі роботи для їх висадки.

У Торецьку відбулась акція «Пишемо листи. Малюємо для воїнів ООС»

У бібліотеці-філії № 1 для дітей м. Торецьк відбулась акція «Пишемо листи. Малюємо для воїнів ООС», до якої долучились школярі та маленькі мешканці міста. Від щирого серця діти власноруч виготовляли сувеніри, малювали, та писали зворушливі листи військовослужбовцям Збройних Сил України. Виконуючи почесну місію, офіцери групи цивільно-військового співробітництва штабу об’єднаних сил (м. Бахмут) передадуть військовослужбовцям, що боронять Україну від незаконних збройних формувань, подарунки від дітей, які стануть для захисників оберегом та донесуть часточку тепла і душі маленьких тореччан.

Обираймо майбутнє разом: в Добропільському центрі зайнятості відбулося перше засідання клубу для батьків та учнів

У Добропільському міському центрі зайнятості відбулося перше засідання клубу «Обираймо майбутнє разом» для батьків та учнівської молоді. На засідання були запрошені клієнти та фахівці центру зайнятості, які мають дітей старшого шкільного віку, для обговорення проблемних питань, виникаючих під час вибору підлітком майбутньої професії.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *