Мешканцям Костянтинівського району розповіли, як вести підприємницьку діяльність в сільській місцевості

Сьогодні, 7 червня, відбувся навчальний тур департаментів Донецької облдержадміністрації разом з представниками об’єднаних територіальних громад та за участю радника з місцевих фінансів Донецького відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» Сергія Івахніна до Костянтинівського району. Відвідали такі населені пункти, як Іллінівка, Олексієво-Дружківка та Іванопілля.

Під час поїздки провели семінар на тему «Підприємницька діяльність в сільській місцевості», на якому обговорили питання особливостей підприємницької діяльності в аграрній сфері, практичні аспекти її організації в малих та середніх сільськогосподарських товаровиробничих підприємствах галузей рослинництва, тваринництва та підтримки фізичних осіб для розвитку тваринництва з Державного бюджету України в 2018 році. Особливо важливою для присутніх виявилася проблема підвищення рівня зайнятості населення за рахунок розвитку підприємницької діяльності.

Своїм досвідом організації та реалізації пілотного проекту із залученням до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб поділилися представники Миколаївської міської ОТГ. На заході представили обласну програму «Український донецький куркуль», грантові програми для підтримки малого та середнього бізнесу, переваги зеленого туризму як одного з чинників економічного розвитку громади, а також проаналізували розвиток сільського господарства малого та середнього підприємництва як вагомий внесок до бюджету ОТГ.

Під час навчального туру делегація відвідала сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Універсал», Олексієво-Дружківський сільський музей, а наостанок – дружній візит до родини відомих на всю Україну донецьких куркулів Свириденків із села Іванопілля.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *