Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 11 червня 2018 року

Туристичний експрес-салон «Подорожуймо Європою!»

Для відвідувачів центральної міської публічної бібліотеки відбулася віртуальна мандрівка з унікального мосту для пішоходів та велосипедистів Міленіум в Англії, який вміє нахилятися, пропускаючи річкові судна. Але не обминули увагою й лондонський міст-трансформер в стилі хай-тек під назвою «Rolling Bridge» та один з найстрашніших і найдовших підвісних мостів Trift Bridge у Швейцарії.

Захоплення викликали відома батумська інсталяційна статуя “Алі і Ніно”, що символізує вічну любов і розуміння між Європою та Азією, іспанський магічний фонтан “Кран, що висить в повітрі”, гігантські скульптури еко-парку Хелікс в Шотландії – коні, які були створені як нагадування про важливу роль цих тварин в історії країни.

Присутні віртуально відвідали дивовижний парк розваг «Машини острова Нант», який знаходиться у Франції, тематичний парк ”Світ Діккенса”, що присвячений англійському письменнику і відтворює вікторіанську епоху, а також видатний пам’ятник епохи європейського абсолютизму – Гірський парк Вільгельмсхее у Каселі (Німеччина), внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Літня подорож для дітей шкільного табору «Сонцеград»

В МПК ім. Леоніда Бикова для дітей шкільного табору «Сонцеград», що розташувався на базі ЗОШ №1, була проведена квест-гра «Літня подорож». Дітлахи чотирьох загонів шкільного табору відвідали п’ять станцій, кожна з яких мала певну тематику.

В кінці квест-гри були підведені підсумки і кожен із загонів був нагороджений грамотою.

Спортсмени з Краматорська зайняли призові місця на турнірі з рукопашного бою

У суботу, 9 червня, в Слов’янську відбувся відкритий обласний турнір з рукопашного бою, присвячений Дню захисту дітей.

У змаганнях взяли участь 50 спортсменів віком від 6 до 14 років. Краматорськ на змаганнях представили сім юних спортсменів.

Спортсмени отримали кубки, дипломи, медалі та грошові призи.

У Краматорську інструктори Червоного Хреста провели висококласний тренінг з надання першої допомоги

У Краматорську в учбовому класі Управління з питань цивільного захисту інструкторами Товариства Червоного Хреста України Аллою Рубан та Миколою Павловим було проведено тренінг по навчанню населення наданню першої допомоги.

У тренінгу взяли участь спеціалісти управління з питань ЦЗ, міських курсів цивільного захисту та спеціалісти підприємств, установ і організацій міста.

Під час тренінгу учасники навчалися принципам надання першої допомоги та порядку проведення серцево-легеневої реанімації, надання допомоги постраждалим при порушенні прохідності дихальних шляхів, кровотечах, ранах, травмах, опіках, обмороженні тощо.

Тренінг включав в себе й практичне відпрацювання багатьох питань, таких як проведення штучного дихання та непрямого масажу серця (на спеціальних манекенах), накладання пов’язок на рани та шин на переломи.

За результатами тренінгу учасники отримали Сертифікати міжнародного зразка.

Переможниця чемпіонату України з пляжного самбо

107 учасників з десяти регіонів зібрав перший чемпіонат України з пляжного самбо серед дорослих та молоді, який пройшов у містечку Затоці Одеської області.

Це було динамічне свято, де спортсмени здобувають перемогу двома способами – будь-яким кидком (достроково) чи за активністю. Боротьба ведеться тільки в положенні стоячи без больових прийомів. На турнірі переважна більшість виграшів була саме завдяки технічним діям. Вихованка КДЮСШ№ 1 Єлизавета Моренко стала чемпіонкою у ваговій категорії + 59 кг до 16 років.

Бронзові призери чемпіонату України

Юні тенісисти Бахмута на чемпіонаті України, який проходив у м. Жовква (Львівська обл.), виступали в складі команди Донецької області і серед 20 команд посіли 5 місце.

В особистій першості в парному розряді вихованці тренера Віталія Кібки Назар Петух і Олег Реготун стали бронзовими призерами, а в змішаному – Назар Півень і Анна Рожевська посіли 4 місце.

На всеукраїнському фотоконкурсі співробітник Маріупольської міськради отримала творче визнання суддів

Понад 1000 учасників з усіх куточків України презентували свої фотороботи на національному конкурсі “Великі світлини малих міст”. Донецьку область, а зокрема Маріуполь, на конкурсі представила співробітник управління “Секретаріат ради” Маріупольської міськради Тетяна Папуш.

Її фотографія “Зв’язок поколінь” заслужила особливу увагу. В епіцентрі фотографа трепетно і так ніжно бабуся тримає на руках свою онуку. Цей знімок пропагує інститут сім’ї, найважливіші людські цінності в усі епохи та часи. Погляд фотохудожника Тетяни Папуш на міць родинних зв’язків виявився настільки пронизливим, що завоював визнання суддівської колегії конкурсу. Її робота потрапила до п’ятірки кращих і змусила кожного пережити яскраві емоції.

Нагороджував переможців Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

У Маріуполі пройшов «ЧИСТОFEST»

У парку імені Гурова відбувся екологічно-мистецький фестиваль «ЧИСТОFEST». У рамках заходу працювали різноманітні локації. Проводили майстер-класи на екотематику, виставки та ярмарки, працювали фотозони.

Мета «ЧИСТОFEST» – розкрити існуючі екологічні проблеми України через мистецтво, поширити культуру ставлення до сміття та ідею вторинного використання твердих побутових відходів. Створити особливу середу для обміну досвідом та поспілкуватися з однодумцями, які небайдужі до екологічного майбутнього рідної землі.

Жителі та гості міста могли насолодитися художніми номерами та поспілкуватися  з громадськими екологами. Також містяни брали участь у різноманітних конкурсах та отримували подарунки.

У Маріуполі організовані автобусні маршрути для доставки людей з інвалідністю на спеціалізований пляж

Пляж для людей з інвалідністю підготовлений до літнього сезону і приймає перших гостей. Цього року тут з’явився дитячий майданчик, оснащений елементами доступності.

 У день відкриття близько 50 осіб з інвалідністю, в тому числі і діти, відвідали спеціально обладнаний пляж у Приморському районі. Для доставки маріупольців до місця відпочинку міською радою були організовані спеціальні автобусні маршрути, які будуть здійснювати подібні поїздки протягом всього літнього періоду.

У Маріуполі пройшли олімпійські вихідні

Олімпійський день святкують в усій Україні, а в Маріуполі відбулося справжнє спортивне свято.  Воно пройшло на честь заснування Міжнародного Олімпійського Комітету. Протягом двох днів до нього долучалися як дорослі, так і малеча.

Відкриття Олімпійського дня відбулося на Приморському бульварі, де пройшли різноманітні заходи. Так, на гостей чекали виступи з художньої гімнастики, змагання з греко-римської боротьби, пляжного волейболу, турніри з шахів та фехтування.

У рамках спортивного свята пройшов чемпіонат міста зі streetworkout, а також першість Маріуполя з велопробігу. Кожен міг приєднатися до змагань та показати свою силу, спритність та тактику.

Комітет «Маркохім» – переможець турніру з міні-футболу серед дворових команд

Завершилися змагання з міні-футболу серед дворових команд. Уже другий рік поспіль переможцями стають представники Лівобережного району.

За результатами попередніх ігор у фінал вийшли чотири команди: КСН «Квітковий», КСН «Маркохім», КСН «Центральний-1», КСН «Селище Моряків».

Хлопці змагалися за призові місця і перемога дісталася нелегко. Учасники провели по дві гри, перш ніж визначився переможець.

В Маріуполі вчать флористиці

В Маріупольському професійному коледжі відбувся іспит у майбутніх флористів – шукачів роботи, направлених Маріупольським міським центром зайнятості з метою перекваліфікації. В процесі складання іспиту слухачі показали високий рівень отриманих за період навчання теоретичних та практичних знань, продемонстрували різноманітні технології та способи складання композицій з живих квітів, листя, трави та ягід. Були створені подарункові композиції до свят, букети до весілля та з польових квітів. Зараз на новоспечених спеціалістів декору чекає працевлаштування.

Маріупольці привезли з Чемпіонату України з плавання 5 медалей

В місті Дніпро завершився літній чемпіонат України плавання. Маріуполь на змаганнях представили вихованці КДЮСШ “Меотида”.

Двом вихованцям тренера Береснєва А.А. вдалося поповнити скарбничку нагород Маріуполя п’ятьма медалями, з яких Ольга Медведєва завоювала 3 срібні медалі (200 м і 400 м вільним стилем, 200 м на спині) і 1 бронзову медаль на дистанції 200 м брасом та Данило Чобанян взяв срібло на дистанції 400 м комплексом.

Маріупольці вибороли ще два «золота» на змаганнях з греко-римської боротьби

Маріупольці Анатолій Яценюк й Андрій Тяпин завоювали дві золоті медалі на чемпіонаті України з греко-римської та вільної боротьби серед ветеранів. Спортсменами є борці греко-римського стилю.

Маріупольський спортсмен Сергій Шевцов на цих змаганнях став першим у ваговій категорії до 70 кг. За підсумками турніру, він пройшов відбір і виступить на чемпіонаті світу, який відбудеться в Македонії.

В Мар’їнці відбулася виставка Українського інституту національної пам’яті «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 років»

У Мар’їнському районному Будинку культури  експонувалася обласна пересувна виставка  Українського  інституту національної  пам’яті  «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 років», яка проходила за сприяння та підтримки управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації.

Українська революція стала визначною подією в історії українського народу XX століття. Вона засвідчила негасиме прагнення українців до творення власної держави. Метою виставки була можливість показати історію боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку ХХ століття та утвердженням української державності.

У Родинському міському парку діти і дорослі цікаво проводять вихідні

Завдяки підтримці депутата Покровської міської ради Сергія Андрійченка, Родинської міської ради та політичної партії «Наш край» жителі Родинського мають можливість проводити вихідні в парку весело і цікаво.

Для маленьких і дорослих жителів була організована розважальна програма. Діти грали в ігри, співали, танцювали, брали участь в майстер-класі по брейк-дансу.

Також для тих, хто прийшов в парк, було організовано перегляд мультфільму і кіносеанс.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *