Обласний семінар-практикум для методистів закладів позашкільної освіти науково-технічного напряму (південна та північна зони)

04 червня 2018 року в м. Маріуполь та 06 червня 2018 року  у м. Слов’янськ відбувся обласний семінар-практикум для методистів закладів позашкільної освіти науково-технічного напряму міст і районів області (південна та північна зони). У роботі семінару взяли участь методисти Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва і закладів позашкільної освіти міст Бахмута, Волновахи, Дружківки, Добропілля, Слов’янська, Краматорська, Костянтинівки, Маріуполя, Покровська, Торецька.

Під час теоретичної частини семінару учасники обговорили низку важливих питань: професійний розвиток та підвищення кваліфікації педпрацівників відповідно до нового Закону України «Про освіту»; сучасні проблеми та перспективи розвитку закладів позашкільної освіти науково-технічного напряму; вдосконалення науково-методичної роботи у закладах позашкільної освіти; діагностичні прийоми вивчення рівня професійної компетенції педагогічних працівників.

Практична частина передбачала проведення анкетування щодо визначення творчого потенціалу педпрацівників; тренінгові вправи для профілактики професійного вигорання педагогів; майстер-клас з гончарства.

Підбиваючи підсумки, учасники семінару зазначили, що отримали задоволення від цікавого та конструктивного спілкування з колегами, а рекомендовані інноваційні форми методичної роботи будуть враховані при плануванні діяльності закладів позашкільної освіти науково-технічного напряму на 2019 рік.

       За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *