Майже 1 млрд грн інфраструктурної субвенції вже розподілено між ОТГ. Миколаївщина нікуди не поспішає

Комісія при Мінрегіоні загалом погодила 1171 інфраструктурних проектів об’єднаних громад на загальну суму 993 млн грн.

Проекти на всю суму виділеної субвенції подали лише громади Донеччини та Закарпаття. 9 ОТГ Донеччини впроваджуватимуть 21 проект на загальну суму 33 млн грн. 6 ОТГ Закарпаття реалізують за кошти субвенції 18 проектів на суму 15,9 млн грн.

Без жодного погодженого проекту залишаються всі 28 ОТГ Миколаївської області. Станом на 8 червня від громад Миколаївщини до Мінрегіону не надійшло жодної проектної заявки. Цьогоріч у державному бюджеті для них передбачено трохи більше 86 млн грн.

Раніше перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода закликавгромади не зволікати з проектними заявками, а обласні державні адміністрації та Центри розвитку місцевого самоврядування – надати експертну, консультаційну підтримку громадам у підготовці відповідних заявок та проектів.

Нагадаємо, загальний обсяг фінансової підтримки розподіляється між бюджетами об’єднаних територіальних громад пропорційно до площі об’єднаної територіальної громади та кількості сільського населення у такій територіальній громаді. У Державному бюджеті на 2018 рік передбачено 1,9 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 665 об’єднаних громад, створених у 2015-2017 роках.

Питання розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році врегульовано розпорядженням Кабінету Міністрів України № 201 від 4 квітня 2018 року.

За інформацією http://decentralization.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *