Кришувача контрабанди бурштину назначено заступником Волинської …

Кришувача контрабанди бурштину назначено заступником Волинської митниці

Шелигацький Євген Сергійович, держслужбовець митниці ДФС отримав «догану» за пропуск через українсько-польський кордон рекордну кількість бурштину – 1,5 тони, які оцінили у більш ніж 5 мільйонів євро. Після цього чиновника перевели на Тернопільську митницю, а вже через тиждень йому повертають роботу у Волинській області та дають нову посаду – заступник начальника Волинської митниці ДФС – начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії.

Таким чином, не отримавши покарання за кришування контрабанди, Євген Сергійович отримав навпаки ще більше влади на Волинській митниці. Контрабанда бурштину – не єдина біда на українських митницях. За оцінками експертів, які публікують українські ЗМІ, бюджет України втрачає мінімум 75 мільярдів гривень на рік через уникнення від податків на митниці. ДФС постійно звітує про успіхи у боротьбі із контрабандою, минулого року було заведено 32000 справ про порушення митних правил на півтора мільярда гривень. І лише 38 мільйонів стягнуто у держбюджет, що складає трохи більше 2,5% від загальних трат.

У справи ДФС майже ніхто не втручається, вони не мають стосунку до буденного життя людей. Проте країна щороку із бюджетних коштів втрачає мільйони. Лише цього року Україна має виплатити 296 мільярдів гривень по зовнішнім боргам. Та виплачувати ці борги будуть громадяни України, сплачуючи за комунальні та інші послуги за космічно підвищеними тарифами і доведені цим до зубожіння, в той час, коли продажні чиновники провертають під носом українців корупційні схеми і кришують контрабандні потоки. Антикорупційний суд, створення якого прийняли можновладці завдяки тиску громадськості, тепер має вирішити долю нашої держави. Лише очистивши владу від крадіїв разом з їх ставлениками, ми зможемо перемогти корупцію та повернути Україні добробут.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *