Слідчі СБУ оголосили підозру харківському поліцейському, затриманому за хабарництво



Слідчі Служби безпеки України оголосили підозру заступнику начальника одного з районних відділів ГУ Національної поліції в Харківській області, якого напередодні викрили на хабарі. Оперативники спецслужби встановили, що полковник поліції вимагав від представника місцевого підприємства неправомірну вигоду в еквіваленті трьох тисяч доларів США. У таку суму поліцейський керівник оцінив закриття кримінального провадження, яке було відкрито за фактом порушення на підприємстві законодавства про охорону праці.
Співробітники СБ України затримали поліцейського у приміщенні райвідділу після передачі заявнику постанови про закриття справи. Під час обшуку за місцем проживання полковника та службових приміщень райвідділу правоохоронці вилучили гроші у національній валюті, які були передані хабарнику кількома днями раніше.
Дії затриманого кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Стосовно нього судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.
Тривають слідчо-оперативні дії.
Операція проводилась під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону Об’єднаних сил та спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *