Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 19 червня 2018 року

Брифінг структурних підрозділів Донецької ОДА щодо ремонту доріг та будівництва об’єктів соціальної інфраструктури

19 червня відбувся брифінг департаментів розвитку базових галузей промисловості, капітального будівництва, управління Укртрансбезпеки та Служби автодоріг. Розглядалися важливі питання відбудови доріг місцевого значення на Донеччині, нелегальні перевезення через КПВВ та у південному напрямку, габаритно-ваговий комплекс, напрямки та стан фінансування, реконструкція об’єктів комунальної власності та ремонтні роботи на дорогах державного значення.

Краматорський міський голова Андрій Панков бере участь в XIV Всеукраїнському муніципальному форумі

У Києві почався XIV Всеукраїнський муніципальний форум, мета якого – вирішення актуальних проблем і завдань місцевого розвитку. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань і вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України (АМУ) з розвитку місцевого самоврядування, вдосконалення законодавчої бази, вирішення конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

Краматорськ на муніципальному форумі представляє міський голова Андрій Панков.

В художньому музеї міста відкрилась виставка «Мистецькі діалоги від Сіверська до Сіверщини»

У художньому музеї міста пройшло урочисте відкриття виставки «Мистецькі діалоги від Сіверська до Сіверщини» (м. Краматорськ – м. Чернігів).

Ідея спільної виставки художників Донецької та Чернігівської областей – знайти спільне між віддаленими регіонами України, будуючи таким чином культурні мости. Картини сучасних художників двох регіонів об’єднані у «диптихи», частини яких віддзеркалюють, доповнюють або сперечаються одна з одною. Точки дотику можуть бути різними: погляд на красу рідного краю, вибір мистецької техніки, колористики, жанру або сюжету.

Назва виставки не випадкова. Ріка Сіверський Донець – найбільша водна артерія нашої області – співзвучна з назвою Сіверського князівства, землі якого увійшли до складу Чернігівщини. І якщо у Чернігівській області є Сіверська земля, то у Донецькій – місто Сіверськ.

Творча зустріч в Бахмуті

«Візьмемося за руки, друзі!» – таку назву мала творча зустріч, яка пройшла в центральній міській бібліотеці в рамках роботи клубу за інтересами «Ліра».

З нагоди святкування Міжнародного дня друзів в читальній залі зібралися справжні друзі бібліотеки. Цитуючи відомих поетів та діячів мистецтва, ведуча вечора Ємець Олена розповіла про історію виникнення свята та про цінність дружби.

Маріуполь в четвертий раз взяв участь у Велотурі Дружби

Враховуючи високу популярність велосипеда серед жителів нашого міста та їх бажання подальшого розвитку велоінфраструктури міста та здорового способу життя, постійна депутатська комісія з питань освіти та науки, духовності, молодіжної політики, у справах сім’ї, культури та спорту спільно з Вело Асоціацією Маріуполя “ВАМ” та Велоклубом Метінвест-Промсервис” за підтримки управління молоді та спорту Маріупольської міської ради та профспілкового комітету “МК “Азовсталь” ініціювали проведення IV «Велотура Дружби Маріуполь – Бердянськ”.

Мета заходу – пропаганда здорового способу життя, велосипеда як екологічної альтернативи міському транспорту, а також розвитку дружніх, добросусідських стосунків між містами Маріуполь та Бердянськ. У заході взяли участь близько 100 маріупольських прихильників двоколісного транспорту.

Молодіжний парламент зібрався на пленарне засідання III сесії

У проекті порядку денного у молодих депутатів два питання: затвердження секретаріату та лічильної комісії парламенту і щодо організації роботи в літній період.

Відкрив засідання голова Молодіжного парламенту Ростислав Чучмай.

Хлопці та дівчата брали активну участь, ставили питання, дискутували. Співробітник управління «Секретаріат ради» Марія Папуш анонсувала депутатам старт Літньої муніципальної школи. У молодих парламентарів є можливість навчитися міському управлінню, познайомитися і поспілкуватися з заступниками міського голови, начальниками управлінь та директорами Департаментів міської ради.

Чудовий шанс отримати нові знання, які стануть у нагоді майбутнім управлінцям.

Вихованці КДЮСШ «Атлетик» – призери змагань з дзюдо

У Слов’янську відбувся Кубок і Чемпіонат Донецької області з дзюдо серед юнаків та дівчат 2004, 2005 року народження. Вихованці КДЮСШ «Атлетик» показали високий рівень підготовки та стали переможцями, призерами змагань.

Ліцеїстка з Маріуполя перемогла на олімпіаді геніїв в США

Катерина Малкіна, учениця 11 класу Маріупольського технічного ліцею, була відзначена золотою медаллю на олімпіаді геніїв GENIUS Olympiad 2018, яка пройшла в Освего (штат Нью-Йорк, США).

Катерина представила свій проект в галузі хімічної інженерії «Метод біоутилізації поліетилену високої щільності».

Новація роботи полягає в створенні нового низькозатратного, а головне – безпечного способу утилізації поліетилену високої щільності, який зможе мінімізувати техногенний вплив на навколишнє середовище, а також допоможе з вирішенням кількох масштабних проблем, пов’язаних зі спалюванням сміття.

Закриття пришкільних таборів

У парку культури та відпочинку ім. Гагаріна відбулось урочисте закриття сезону літніх пришкільних таборів. На заході були присутні радник Т.Ф. Прокопова, завідувач сектору з внутрішньої політики Виконавчого комітета Мирноградської міської ради О. В. Шперчук, начальник відділу освіти Мирноградської міської ради Н. М. Лійка, педагоги та учні ЗОШ міста, представники місцевих ЗМІ. Всього близько 150 людей.

Форум чемпіонів реформи охорони здоров’я в Селидовому

У Києві керівники 149 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що підписали договори з Національною службою здоров’я України, взяли участь у Форумі Чемпіонів «Реформи охорони здоров’я».

Разом з представниками МОЗ України, НСЗУ та проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії», який надає методологічну підтримку закладам, обговорили, як працюватиме «первинка» з липня 2018 року.

У цьому Форумі взяла участь головний лікар Центру ПМСД Селидівської міської ради Олена Марченко.

Зі своїми колегами вона поділилася досвідом про хід укладання декларацій з пацієнтами Селидівської міської ради.

У Красногорівці відкрили банкомат “Ощадбанку”

Сьогодні,  19 червня, в  Красногорівці відбулося  відкриття банкомату «Ощадбанку». Участь у відкритті взяли голова Мар’їнської райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз, начальник філії – Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» Світлана Яківчик, заступник директора департаменту економіки облдержадміністрації Дар’я Жукова, в.о. керівника ВЦА Красногорівки Ігор Робочий, а також мешканці та гості населеного пункту.

У прифронтовому місті, де мешкають близько 10 тисяч місцевих жителів  та  понад 800 внутрішньо переміщених осіб, це поки що єдиний банкомат. Поновлення роботи мережі банкоматів у прифронтових містах району покликане остаточно повернути  місцевих мешканців до мирного життя та комфортних умов.

Зустріч керівника району з юними боксерами

У Мар’їнській дитячо-юнацькій спортивній школі голова Мар’їнської райдержадміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз привітав вихованців спортивної школи відділення боксу.

Голова разом з директором спортивної школи Іриною Головко та з тренером-викладачем Олександром Безроднім відзначили та нагородили сувенірами юних спортсменів, які протягом року демонстрували найкращі результати.

Наприкінці очільник району побажав хлопцям наснаги та успіхів у їх наступних боях.

В молодіжному центрі «Вікторія» провели урок-навчання школи мімів

В молодіжному центрі «Вікторія» КК-ОЗ «Мар’їнський районний Будинок культури» відбувся урок-навчання школи мімів. Протягом заняття юні міми дізнались про особливості театрального гриму та його нанесення, а також спробували самостійно його наносити.

Учасники залишились задоволеними та з радістю провели спільне дозвілля.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *