Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 27 червня 2018 року

Краматорська міська рада, Ощадбанк та компанія Visa запроваджують у місті систему безконтактної оплати проїзду в громадському транспорті

Міський голова Краматорська Андрій Панков, заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн, в.о. голови регіону СНД і Південно-Східної Європи Visa Дмитро Крепак та директор КП «КТТУ» Генадій Бочаров підписали меморандум про співпрацю.

Сторони розпочинають реалізацію пілотного проекту «Електронний квиток», згідно з яким передбачено оснащення всіх міських тролейбусів та автобусів мобільними валідаторами для здійснення безконтактних оплат. Мешканці та гості Краматорська  зможуть сплачувати за проїзд безконтактними платіжними картками будь-якого банку та NFC-пристроями на мобільних валідаторах у кондуктора або водія. Розраховуватись за проїзд безготівково буде можливо і муніципальною карткою зі спеціальним додатком, і транспортною карткою. Обробку платежів забезпечуватиме Ощадбанк, який виступає екваєром проекту.

У Бахмуті пройшло урочисте зібрання з нагоди Дня Конституції України

У міському центрі культури та дозвілля ім. Євгена Мартинова відбулося урочисте зібрання з нагоди 22-ої річниці прийняття Конституції України.

Бахмутський міський голова Олексій Рева привітав присутніх гостей свята та наголосив, що прийняття Конституції України 28 червня 1996 року стало найважливішим кроком щодо створення базових правових основ і принципів існування суверенної Української держави.

Наприкінці урочистого зібрання колектив міського центру культури та дозвілля ім. Є. Мартинова подарував присутнім концерт.

Ксенія Сухова привітала ветеранів війни і праці комбінату «Азовсталь»

Рада ветеранів війни та праці комбінату «Азовсталь» урочисто відзначила ювілей. Цього року організації виповнюється 60 років. Привітали ветеранів почесні гості та кращі колективи міста.

Зал зібрав сотні людей, які працювали на благо заводу та Маріуполя. Висловити щирі слова подяки та вручити подарунки ветеранської організації прийшли заступник міського голови Ксенія Сухова, директор по персоналу і адміністрації ПрАТ «МК «Азовсталь» Костянтин Войцеховський, голова первинної профспілкової організації комбінату, депутат міської ради Юрій Дорошенко та представники громадських організацій міста.

У Маріуполі будують соціальне житло з квартирами, обладнаними засобами доступності

Йде реконструкція двоповерхової будівлі в Лівобережному районі по вулиці Менделєєва, 19. Вона дозволить створити гідне житло для переселенців і маріупольців, які гостро потребують житла. Загальний бюджет проекту – 17 млн ​​грн. Реалізується при співфінансуванні міста і держави. Роботи розпочаті у вересні минулого року. Об’єкт планується ввести в експлуатацію до кінця літа.

У будівлі облаштують 19 квартир. Дві з них будуть обладнані засобами доступності для маломобільних людей – розширеними дверними отворами, поручнями, окремим входом-пандусом з вулиці.

У Маріуполі проходив чемпіонат з легкої атлетики

Чемпіонат міста з легкої атлетики серед чоловіків і жінок проходив на стадіоні імені Володимира Семеновича Бойка. У змаганнях взяло участь 70 легкоатлетів Маріуполя.

У Маріуполі на 160 дипломованих управлінців стало більше

У Маріуполі відбулося вручення дипломів понад 160 випускникам Донецького державного університету управління. Один за одним випускники вузу-переселенця отримували диплом під овації батьків і близьких людей. До цього дня вони йшли не один рік. Всі прагнення і зусилля були спрямовані на те, щоб отримати знання, досвід і «квиток» у доросле життя.

В МДУ дипломи бакалавра отримало понад 500 випускників

У Маріупольському державному університеті відбулася урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам. Документи про вищу освіту отримали понад 500 випускників, серед яких є громадяни іноземних держав: Туреччини, Китаю, Узбекистану. 38 бакалаврів закінчили університет з відзнакою.

З теплими словами напуття до молодого покоління звернувся ректор університету Костянтин Балабанов. Він від душі подякував викладачам і батькам за їх внесок до підготовки гідних фахівців, справжніх патріотів, порядних, розумних молодих людей і побажав випускникам-бакалаврам, щоб отриманий диплом допоміг їм здійснити мрію і знайти своє місце в житті.

Маріуполь виконав «бронзовий» стрибок у воду

У Львові пройшов чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікової групи «С». У змаганнях взяли участь маріупольські плавці.

У чемпіонаті виступали спортсмени віком від 12 до 13 років. Вони представляли команди Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Львівської, Харківської областей та міста Києва. Наш регіон представили вихованці КЗ КДЮСШ «Меотида». Найвищий результат показала Олександра Левицька. Вона завоювала бронзову медаль на вишці 5м.

Спортсмени Мирнограда стали призерами Чемпіонату області з пауерліфтингу

У селищі Юр’ївка Донецької області відбулися Чемпіонати області з класичного пауерліфтингу, жиму лежачи та Чемпіонат області серед учнів ДЮСШ. Про це повідомив К. Бордюг, тренер Мирноградської ДЮСШ з пауерліфтингу.

Мирноград представляли 17 атлетів у різних вікових та вагових категоріях. Всього у змаганнях взяли участь понад 400 учасників з 11 міст Донецької області.

Керівника Покровської міськрайонної організації Червоного Хреста в Україні привітали з Днем народження

Світове товариство Червоного Хреста вже більше 100 років допомагає всім, хто залишився у скрутному становищі, зазнав втрат у наслідок війни або має серйозні проблемі зі здоров’ям.

У Покровську, міськрайонна організація Червоного Хреста відома своїм милосердям та добротою. Ця організація має безліч реалізованих ініціатив, які допомогли й допомагають тим, хто на це потребує.

Привітати іменинницю зі святом від імені Покровського міського голови Р. Требушкіна прибули керуюча справами виконкому ради Алевтина Жук та начальник управління соціального захисту населення Ірина Бонзюх, які подякували керівниці за продуктивну співпрацю, реалізацію ряду життєвоважливих соціальних ініціатив, передали найкращі вітання та подарунки.

В Мар’їнському районі відзначили День Конституції України

Сьогодні 27 червня в Мар’їнському районному будинку культури відбувся урочистий захід «Довічно будь єдина – моя ти Україна», присвячений 22-й річниці Конституції України. Участь у заході взяли керівництво району та міста, структурні підрозділи райдержадміністрації, представники установ та організацій, жителі та гості міста.

Глядачі з великим задоволенням переглянули святковий концерт, який був підготовлений Мар’їнським районним будинком культури, за участю кращих творчих колективів району. По закінченню концертної програми присутні поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю поету-патріоту Т.Г. Шевченку як символу одвічної боротьби українського народу за свободу та незалежність нашої держави.

Мар’їнською районною бібліотекою до Дня Конституції України у фойє будинку культури було підготовлено тематичну виставку літератури.

Оберіг нашої державності

Бібліотекарі централізованої бібліотечної системи підготували низку заходів до Дня Конституції України, що наша громадськість святкуватиме 28 червня.

Під час заходу, який проходив у бібліотеці № 2, діти дізнались про процес затвердження Конституції України у 1996 році, згадали права та обов’язки громадян, закріплені у головному законі держави, прослідкували шлях, пройдений нашою державою від Конституції  Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. Також у  бібліотеці була оформлена виставка малюнків “З Україною в серці”.  З натхненням й щирим почуттям до своєї Батьківщини діти малювали свою країну.

Усі творчі роботи були об’єднані спільною ідеєю: Україна – це кожен з нас, Україна – це ми.

В читальному залі бібліотеки № 3 організовано тематичну виставку  “Конституція – оберіг нашої держави”, на якій читачам запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції, та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму, що триває і зараз.

Тематичний квест в Авдіївці «Шлях до права»

Напередодні Дня Конституції України авдіївська молодь взяла участь у захопливому тематичному квесті, організованому директором Народного музею історії міста Авдіївки Тетяною Переверзєвою.

Юні представники Пласту, ліги майбутніх поліцейських та «Джури» поділилися на дві команди. Суперники мали за спеціально розробленою мапою знайти відділи ВЦА, які потенційно можуть допомогти дітям у реалізації конституційних прав. Але співвіднести локації та означені у квест-мапі права виявилося не так вже легко. І тут на допомогу командам прийшли спеціалісти провідних відділів ВЦА, поліції, які підготували для них інформаційні хвилинки та  допомогли з’ясувати дітям повноваження відділів, управлінь ВЦА та місцевого відділу поліції.

Після години  інтерактиву хлопці та дівчата не тільки збагатили свої знання, а й отримали подарунки від Громадської організації «Авдіївка – наша Батьківщина» та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту.

В районі відбулись урочистості до Дня Конституції України

28 червня, двадцять два роки тому, відбулася подія, яка стала виявом вищої волі українського народу, фундаментальним закріпленням його історичного вибору та прагнення жити в суверенній, соборній, демократичній, правовій державі. Напередодні державного свята у залі засідань райдержадміністрації відбулась тематична програма «Конституція-оберіг нашої державності» з нагоди 22-ї річниці Конституції України. В районному заході взяли участь керівництво та посадові особи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, трудові колективи установ, організацій району, представники ЗМІ.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *