Звернення Олександра Куця з нагоди 22-річниці Конституції України

28 червня 1996 року Верховною Радою України, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і незламну волю народу України до свободи, прийнято Конституцію України – основний закон держави.

Двадцять два  роки тому ми на найвищому законодавчому рівні закріпили наше прагнення йти шляхом незалежного розвитку України. Ми почали будувати правову, суверенну, демократичну, цивілізовану, європейську державу.

Абсолютними цінностями Конституції України є життя і здоров’я людини, її честь та гідність, права і безпека. Територія України в межах існуючих, визнаних міжнародною спільнотою кордонів, є цілісною і недоторканою.

Сьогодні ми супротив власної волі стали свідками грубого порушення прав та свобод громадян України. Ворог знехтував основоположними принципами Конституції України та посягнув на українські землі і свободи українців, порушуючи цілісність нашої держави.

Український народ  має міцний та волелюбний дух, наша нація – сильна та незалежна, і, безумовно, може подолати наслідки російської агресії. Головне – об’єднати зусилля на шляху до перемоги!

У цей урочистий день щиросердно бажаю добра і миру, міцного здоров’я й родинного затишку, стійкості та витримки – усім українцям і особливо нашим бійцям, які зі зброєю в руках зараз боронять країну від російської агресії!

Нехай це свято додає наснаги та впевненості у власних силах і в нашій спільній перемозі!

Голова облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної

адміністрації   О. І. Куць

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *