Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 02 липня 2018 року

Вуличний фестиваль документального кіно відбувся в Краматорську

29.06, 30.06 та 01.07 на подвір’ї центральної міської публічної бібліотеки (вул. Марії Приймаченко, 16) глядачі мали можливість переглянути такі документальні фільми: «Головна роль» (реж Сергій Буковський); «Діорама» (реж Зоя Лактіонова, Тетяна Корнєєва); «Чужинець на моїй канапі» (реж Гжегож Бжозовський, Польща); «Відвідини» (реж Матей Бобрік, Польща); «Від Колеса» (реж. Андрій Дзюня) та інші. Усього представлено 12 кінофільмів.

За традицією усі вибрані фільми є учасниками та переможцями національних та міжнародних кінофестивалів. Окрім того присутні побачили молоде українське кіно, зроблене в майстернях документальних фільмів фестивалю 86, INDIE LAB та майстерні Сергія Буковського.

В ДПІ у Краматорську відзначили День Конституції України

В ДПІ у Краматорську 27 червня відбулась урочиста нарада з нагоди 22-ї річниці Конституції України.

Присутні на нараді податківці Краматорська переглянули фільм “Як створювалась Конституція України”.

З нагоди 22-ї річниці Дня Конституції України за сумлінне виконання службових обов‘язків, високий професіоналізм та самовідданість було відзначено грамотами та подяками 16 працівників інспекції.

У Краматорську пройшов архітектурний фестиваль «ArchFest»

У Краматорську в парку Пушкіна 1 липня відбувся фестиваль «ArchFest».

Фестиваль, присвячений архітектурним проектам в місті, відбувся за підтримки Донбаської національної академії будівництва і архітектури, а також групи ініціативної молоді з числа студентів.

На фестивалі були представлені архітектурні проекти та макети, деякі з яких вже стали частиною міста.

Талановиті студенти-архітектори ділилися інноваціями в галузі проектування, модернізування і утеплення будівель.

Переможцями Bahmut Streetball Cup-2018 стали краматорчани

1 липня в Бахмуті пройшов традиційний турнір зі стрітболу Bahmut Streetball Cup-2018. Змагання проходили за підтримки громадської організації «Громадянський рух «Разом».

У турнірі взяли участь команди «Alt-j» (м. Харків), «N-Donetsk» (м. Новий Донецьк), дві команди з Костянтинівки – «Берізка» і «Фантазери», команди «Яка різниця» і «Бахмутські» з Бахмута, команда «Все одно» (м. Слов’янськ) і «Виймай 3 бали» з Краматорська.

У фінальні ігри турніру втрутився третій “гравець” – негода. Призові місця довелося розігрувати під проливним дощем. Але злива не змогла налякати спортсменів.

У Дружківці на свято Івана Купала запустять феєрверк і подарують фаєр-шоу

Масові гуляння з нагоди святкування Івана Купала в Дружківці відбудуться 6 липня на узбережжі Казенного Торця в районі підвісного моста.

Початок заходу, присвяченого народному слов’янському святу, в місті відбудеться о 18:00. Організатори розповіли, які сюрпризи очікують дружківчан і гостей міста в цей день.

Святковий концерт за участю міських талантів розпочнеться о 19:00, а через півтори години всіх чекає театралізована вистава з запуском вінків по річці. Потім за програмою – фаєр-шоу, запалення купальського вогню, феєрверк і дискотека.

Подбали організатори і про дозвілля дітей. Для них будуть представлені різноманітні атракціони, які жителі Дружківки пам’ятають з Дня міста.

Бахмут завтра прийме турнір зі стрітболу

1 липня в Бахмуті проведуть змагання з вуличного баскетболу. Турнір організований в рамках Української стритбольної ліги. У неділю відбудеться відбірковий етап 3 × 3 FIBA ​​Endorsed Bahmut Streetball Cup.

Місцем для ігор обраний спортивний майданчик ЗОШ № 11 на вулиці Миру (раніше Артема).

Для дітей з інвалідністю провели захід з профорієнтації «Мрія поряд»

На базі Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю активно та цікаво пройшов інклюзивний захід, присвячений Дню Конституції України, в рамках проекту інклюзивної профорієнтації «Мрія поряд» для дітей з інвалідністю.

За допомогою цікавих квестів кожен мав змогу взяти участь у чотирьох локаціях, розроблених фахівцями міського центру зайнятості: «Намалюй свою майбутню професію», «Обери професію та розмалюй її», «Уяви себе в професійній ролі» та зоні експрес-тестуванням на провідну сферу діяльності. Діти малювали крейдою на асфальті, олівцями та фарбою обарвлювали розмальовки з видами робітничих професій, проходили тестування.

Ігор Ярмонов привіз четверту золоту медаль світової першості

У Празі завершився 18-й Чемпіонат світу IPCA серед шахістів з порушенням опорно-рухового апарату. Учасники змагань приїхали з 12 країн: Україна, Австрія, Німеччина, Ізраїль, Індія, Казахстан, Польща, Росія, Словаччина, Фінляндія, Хорватія та Чехія. Тріумфально виступив на цих змаганнях стипендіат Маріупольської міської ради, легендарний маріупольський шахіст, міжнародний майстер, заслужений майстер спорту України Ігор Ярмонов.

У змаганні взяли участь 57 учасників. Серед них було шість чоловічих міжнародних майстрів та 3 майстри ФІДЕ. Також  два міжнародних майстри та два майстри ФІДЕ серед жінок.

Чемпіонат проводився за швейцарською системою в 9 турів. Наш славетний земляк Ігор Ярмонов лідирував з першого по останній тур.

Рятувальна аварійно-водолазна служба забезпечує безпеку на міських пляжах

Морську акваторію, прилеглу до Приморського та Лівобережного пляжів постійно патрулюють три аварійно-водолазних екіпажі. Протягом минулого тижня відвідуваність на міських пляжах склала до 30 тисяч людей на день.

Щодня рятувальники створювали безпечні умови на пляжах для дітей і людей з інвалідністю. Повернуто на берег, що запливли за обмежувальні буї, 229 плавців і 13 відпочиваючих, яких віднесло на матрацах на відстань 250 метрів від берега.

Надали долікарську допомогу 7 відпочиваючим. Виклик швидкої допомоги не був потрібен.

«Тоді не було часу думати про страх, головне – зберегти життя», – інспектор поліції Анастасія Алексєєва

«Служити і захищати!», – для маріупольчанки Анастасії Алексєєвої це не просто слова. Це сенс життя! Дівчина вибрала для себе далеко не жіночу професію. Анастасія – інспектор батальйону патрульної поліції. Разом зі своїми колегами зробила героїчний вчинок – врятувала жінку з палаючого будинку.

У Маріуполі повним ходом закуповується «першокласна» техніка та меблі

Для 160 перших класів Маріуполя департамент освіти закуповує одномісні парти, шафи, МФУ, ламінатори, навчальні посібники та іграшки.

У школах міста в 2018 році відкриється близько 160 перших класів. За інформацією департаменту освіти, в них навчатиметься 4361 дитина. «На придбання меблів і техніки для перших класів в Маріуполі буде витрачено 42 млн грн: 35 млн грн – з міського бюджету, 7 млн ​​грн – з обласного», – повідомив заступник міського голови Олександр Кочурін.

Тренінг для керівників центрів первинної медико-санітарної допомоги Донецької області

27 червня в м. Святогірськ пройшов тренінг для керівників Центрів первинної медико-санітарної допомоги Донецької області «Практика управління закладом ПМСД в умовах реформування».

Цей захід було організовано Асоціацією сімейної медицини Донецької області за підтримки Департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації.

В тренінгу прийняли участь 43 керівника ЦПМСД Донецької області, серед яких були як головні лікарі, так і їх заступники, а також начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню управління організації та розвитку медичної допомоги населенню ДОЗ Донецької облдержадміністрації Я. А. Ватуліна та начальник КЗОЗ «АІЦМС» Ю. В. Гудино

Дітей з Торецька направлено на відпочинок до дитячого оздоровчого центру «Миргородський»

Під супроводом військової комендатури м. Торецьк від Полтавського зонального відділу військової служби правопорядку та військово-цивільної адміністрації Торецька 28 червня 2018 року 25 дітей з прифронтового міста було направлено на відпочинок до Дитячого оздоровчого центру «Миргородський» Полтавської області.

У Мирнограді відбувся забіг на честь Дня Конституції

У Мирнограді пройшов традиційний забіг, приурочений до державного свята, Дня Конституції.

Маршрут бігунів пролягав від готелю «Затишок» до палацу культури «Україна». Дистанцію забігу долали представники виконкому міської ради, депутати, працівники організацій та установ міста, вихованці спортивної школи.

На фініші учасників і гостей чекала невелика концертна програма та весела зарядка. Організатори влаштували справжнє свято спорту і патріотизму, який зібрав чимало людей, які прийшли підтримати спортсменів і добре провести час.

День Конституції: Прапор України на кулях з Покровська полетів до Запоріжжя

Сьогодні, 28 червня, на честь Дня Конституції в Покровську на повітряних кулях підняли в небо прапор України. Про це повідомляють жителі в соціальних мережах, публікуючи відповідні фото.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *