У Гошеві відбувся IV фестиваль карильйонного мистецтва «Дзвони Ясної гори єднають усіх»

1 липня у Гошівському монастирі відбувся четвертий міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної гори єднають усіх».

Розпочався фестиваль Божественною Літургію, яку очолив ігумен Гошівського монастиря о. Вінкентій Слободян, ЧСВВ. Йому співслужив настоятель Кам’янець-Подільського монастиря о. Макарій Солюк, ЧСВВ. У своїй гомілії о. Вінкентій закликав довіряти Христові, який шанує волю людини та запрошує до милосердя. Після богослужіння на подвір’ї монастиря відбулися виступи музичних гуртів. У привітальному слові о. Вінкентій зазначив, що християнство є радісною релігією. «Вміймо радіти тим, що Бог дає», – наголосив ієромонах. Крім того, до присутніх звернувся заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічник та голова Долинської районної адміністрації Юрій Мазур. Державні службовці розповіли про вагому роль фестивалю та підкреслили духовний вимір культури.

Відтак усі присутні милувалися релігійними й народними мелодіями, а також творами світової класики, які  виконали на карильйоні заслужений артист України Георгій Черненко, кандидат мистецтвознавства Ірина Рябчун та лауреат міжнародних конкурсів Назарій Черненко. Кілька творів виконали й учні музичних шкіл Долини, Калуша, Коломиї та Івано-Франківська, які навчаються мистецтву гри на карильйоні.

На свято також завітав ансамбль ударних інструментів ARS NOVA, квартет бандуристів «Гердан» Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та струнний ансамбль «Квардо-Корде» Івано Франківської обласної філармонії.

Учасники та гості фестивалю висловили надію, що таке свято відбудеться й наступного року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *