Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 03 липня 2018 року

У Краматорськ приїдуть зіркові футболісти – ФК «Маестро»

У четвер, 5 липня, в День визволення Краматорська відбудеться футбольний турнір на Кубок пам’яті Ларсона, за участю ФК «Маестро» та святковий концерт зірок української естради.

Турнір відбудеться в Саду Бернацького на поле зі штучним покриттям. Початок о 14.00.

Незабаром у місті розпочнеться капітальний ремонт ще двох автомобільних доріг

Сьогодні, 3 липня, під час робочої апаратної наради начальник відділу комунального господарства Олександр Кузнєцов повідомив, що поточного тижня розпочнеться капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Елеваторній – на ділянці від залізничного вокзалу до будинку № 39.

В планах на наступний тиждень – початок капітального ремонту на вул. Дружби – ділянка від вул. Героїв України до вул. Олекси Тихого.

Ремонтні роботи виконуватимуться за рахунок міського бюджету.

Цього року Краматорські школи випустили 26 медалістів

Минулого тижня в Краматорську завершилися випускні вечори. Атестати про освіту отримали 820 випускників. З них – 26 медалістів: 21 – золотих і 5 срібних медалей. 8 випускників не підтвердили свій високий бал з англійської мови та 1 – з історії України.

Таку інформацію озвучила начальник управління освіти Краматорської міської ради Марина Мозолевий.

Вона також зазначила, що ведуться документальні та ремонтні роботи по створенню інклюзивного-ресурсного центру (ІРЦ).

У місті 551 дитина у віці від 6 до 18 років, який навчається в школі, потребує особливих освітніх потребах. В цілому по місту 3778 дітям у віці від 2 до 18 років необхідні додаткові освітні послуги.

Святковий концерт до Дня визволення міста Бахмута від проросійських терористів

Мешканців та гостей міста 5 травня 2018 року о 16.30 Бахмут запрошує до нижнього парку культури та відпочинку, де відбудеться святковий концерт до Дня визволення міста від проросійських терористів.

Музична платформа «Україна починається з тебе!».

Ярмарок вакансій для молоді

06 липня 2018 року об 11-00 годині перед Бахмутським міським народним домом (вул. Перемоги, 23-А) відбудеться ярмарок вакансій для молоді.
У ньому візьмуть участь роботодавці з Бахмута, які мають вільні робочі місця, потребують їх якнайшвидшого укомплектування та готові прийняти молодь на перше робоче місце.

У День народження Патрульної поліції пройде свято для дітей

На честь свого Дня народження Патрульна поліція кличе на свято містян на гостей Маріуполя. Завтра, 4 липня, з 16:30 до 19:00 на парковці ТРЦ “Порт Сіті” (Запорізьке шосе, 2) пройде програма для усіх охочих дітей.

Малеча зможе не тільки пограти у справжньому поліцейському автомобілі, а й покататися у ньому (з дитячими сидіннями та по окремій безпечній ділянці). Також  діти поспілкуються з офіцерами патрульної поліції. Вживу побачать, приміряють та перевірять на міцність їхнє спорядження. Крім того, на них чекає безліч приємних сюрпризів.

Маріуполець привіз срібло з чемпіонату Європи з легкої атлетики

У Болгарії завершився чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху в категорії U20. Маріуполь в складі збірної України успішно представив перспективний спортсмен Данило Самороков.

Для Данила це були перші міжнародні змагання. Він виступав не у своїй звичній дисципліні -метання молота, де він професіонал, а у метанні диска. Де  з результатом 32.76 м посів друге місце.

Трохи не вистачило нашому спортсмену в штовханні ядра, його результат склав 10.97 м (особистий рекорд спортсмена) і як підсумок 4 місце.

Нескінченний ГогольFest: «Готель Континенталь» стане епіцентром сучасного мистецтва в Маріуполі

У Маріуполі хочуть створити постійно діючий центр сучасного мистецтва і культури на базі ДК «Молодіжний».

В інтерв’ю програмі «Ранок Live» на Маріупольському ТВ «батько-засновник» міжнародного фестивалю ГогольFest Влад Троїцький поділився новиною про те, що в Маріуполі хочуть створити мультидисциплінарний центр сучасної культури на базі ДК «Молодіжний». Пілотна назва проекту – «Готель Континенталь».

За словами організаторів, центр повинен об’єднати під одним дахом театр, танець, музику, академічне і альтернативне візуальне мистецтво. Крім того, вони бачать в цьому величезний потенціал для розвитку всіх сфер в місті і користь для жителів Маріуполя.

Маршрут поїзда «Маріуполь-Київ» продовжили до Жмеринки

Маршрут поїзда «Маріуполь (Донецька обл.) – Київ» продовжили.

Поїзд №104 Д «Маріуполь-Київ» тепер буде їздити до Жмеринки (Вінницька обл.). Як і раніше, поїзд відправлятиметься з Маріуполя до Києва о 14:50. До столиці він прибуде о 07:15, а потім о 12:13 кілька вагонів пройдуть в Жмеринку. Назад поїзд відправиться об 11:15. З наступного тижня поїзд «Маріуполь-Жмеринка» має номер №104 П.

Як пояснили в прес-службі «Укрзалізниці», продовження маршруту пов’язане зі збільшенням пасажиропотоку в напрямку Жмеринки.

Маріуполь може посилиться форвардом Шахтаря

Форвард Шахтаря Руслан Фомін відлетів з Маріуполем на збори до Туреччини.

Вчора Маріуполь відправився в турецький Картепе, де команда проведе навчально-тренувальний збір, який триватиме до 15 липня, повідомляє офіційний сайт приазовського клубу.

Відзначимо, що в складі делегації Маріуполя до Туреччини вирушив Руслан Фомін, який останні півроку провів в донецькому Шахтарі. За “гірників” 32-річний українець не провів жодного матчу.

Всього Олександр Бабич взяв з собою до Туреччини 24 футболісти.

Волонтери підготували табір в Святогірську для відпочинку 400 дітей з прифронтових міст

Підготовка оздоровчого табору “Світлячок”, в якому відпочинуть 405 дітей з прифронтових міст, завершується в Святогірську. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив волонтер Сергій Косяк.

Табір почне приймати дітей в середині липня. Його робота триватиме до кінця серпня в три зміни.

В даний момент заявки подали вже 405 дітей з Мар’їнки, Авдіївки, Красногорівки та інших прифронтових міст.

На завершальному етапі підготовки табору для персоналу з більш, ніж 40 людей, був організований дводенний семінар-тренінг по роботі з дітьми.

В Покровську та Мірнограді ПФУ запровадив механізм інформування громадян за допомогою sms-розсилок

Пенсійним фондом України запроваджено механізм інформування громадян за допомогою sms-розсилок, повідомляє начальник Покровського об’єднаного управління ПФУ Неля Аржавітіна.

Тепер за допомогою мобільних СМС повідомлень всі бажаючі пенсіонери можуть дізнатися про тривалість свого страхового стажу, сумі призначеної пенсії, датою її виплати, результати проведеного перерахунку пенсії, вчинені утримання з пенсійної виплати, припинення або відновлення виплати пенсії, а застраховані особи – дізнатися про сплату страхових внесків та зарахування періодів страхового стажу, що дозволить контролювати свого роботодавця.

Особи, які користуються послугами веб-порталу за допомогою електронного цифрового підпису, мають можливість замовити послугу sms-інформування безпосередньо на порталі, не звертаючись до управління.

Адреси відділів обслуговування громадян № 1 і № 3, які працюють з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00, п’ятниця з 8.00 до 16.00:

м. Покровськ, вул. Центральна, 154, кабінети №№ 1, 2;

м. Мирноград, вул. Центральна, 13, кабінет № 113.

Юна піаністка з Костянтинівки підкорила Європу

Учениця Костянтинівської міської школи мистецтв перемогла в престижному конкурсі.

Вихованка Костянтинівської школи мистецтв Діана Стогнушенко стала переможницею в престижному конкурсі «Piano talents». Він проходить в Мілані, в концертному залі замку видатного музиканта Італії – Джузеппе Верді. Саме там талановита Діана грала улюблену композицію свого кумира Фредеріка Шопена, а також твори українських композиторів.

За підсумками цього конкурсу Діана Стогнушенко стала Лауреатом I ступеня – «Абсолютним переможцем». Її професійну гру члени журі оцінили на 98 балів, таким чином вона набрала практично максимум зі 100 можливих. Досягненнями Діани пишається її викладач Лариса Бондаренко і всі жителі міста.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *