Державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов відвідав Донеччину

4 липня відбувся робочий візит державного секретаря Міністерства молоді та спорту України Олега Немчінова до Донецької області. Впродовж доби він відвідав декілька молодіжних центрів, побував на об’єктах спортивної інфраструктури та взяв участь у акціях до 4-ї річниці визволення Слов’янська та Краматорська.

Під час візиту Олег Немчінов відвідав інноваційний центр розвитку для молоді та дітей «Ініціатива» (Черкаська об’єднана територіальна громада, с. Олександрівка), який нещодавно створено в рамках проекту «Гідна країна для гідних людей» за підтримки Донецької обласної державної адміністрації. Під час візиту до молодіжного центру заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна розповіла про основні етапи і нюанси реалізації проекту та зазначила, що робота в цьому напрямку триває – у області планується відкриття ще близько 30 молодіжних центрів.

У Слов’янську та Краматорську державний секретар Мінмолодьспорту завітав до молодіжних центрів «Теплиця», «Вільна Хата» та комунального позашкільного навчального закладу «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр». Тут Олег Немчінов дізнався про основні види діяльності цих закладів, подивився на власні очі, як вони працюють.

«Вже не новина, що Донецька область є лідером за кількістю молодіжних центрів в України і це дуже гарний приклад, який треба показувати і про який маємо розказувати», – зазначив Олег Немчінов.

Державний секретар Міністерства молоді та спорту України побував на Всеукраїнському фестивалі «Донеччина зустрічає своїх захисників», який проходить біля гори Карачун та присвячений визволенню Слов’янська та Краматорська від проросійських окупантів. Під час церемонії відкриття фестивалю Олег Немчінов привітав учасників та висловив вдячність усім воїнам, які боронили і продовжують боронити суверенітет України. Також він взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника загиблим героям АТО, який знаходиться між Краматорськом та Слов’янськом.

Під час візиту Олег Немчінов відвідав і об’єкти спортивної інфраструктури Донецької області. У Краматорську він побував на місці будівництва льодової арени, відкриття якої планується вже восени цього року. Державний секретар Мінмолодьспорту підкреслив важливість реалізації подібних проектів для розвитку спортивного руху у регіоні та зазначив, що завдяки таким ініціативам у місті можуть з’явитися нові спортивні секції та клуби. Окрім цього, Олег Немчінов відвідав у Краматорську спортивні майданчики на території парку культури і відпочинку «Сад Бернацького». Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик розповів про цілу низку інших ініціатив, які впроваджуються в регіоні задля розвитку спортивної сфери у регіоні.

«Багато приємних вражень від візиту до Донеччини. Помітно, що є позитивні зміни, проводиться дуже багато роботи задля розвитку молоді та спорту в області», – резюмував робочу поїздку Олег Немчінов.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *