Делегація з Донецької області відвідала фольклорно-етнографічне свято “Купальські роси”

В селі Немиринці Житомирської області в ніч на Івана Купала відтворили стародавні купальських традиції. Тут вп’ятнадцяте влаштували фольклорно-етнографічне свято “Купальські роси”. За оцінкою організаторів, приїхали майже 50 тисяч гостей, серед яких 27 послів та консулів і віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Це свято відвідала також делегації молодіжних центрів Донеччини. Наша молодь отримала справжнє задоволення від поїздки, не зважаючи на втому після довгої дороги. Молодіжні працівники брали участь у багатьох конкурсах під час  свята та займали призові місця – одним словом гідно представили свій регіон на святі.

Залишивши свої справи, до Немиринців, приїхали люди з різних областей України. Упродовж дня перед ними виступали фольклорні колективи, майстри влаштовували майстер-класи, а на фуд-корті можна було пригоститися смачними стравами.

Щойно сіло сонце, на березі сільського ставка почалося театралізоване дійство “Магія купальської ночі” з піснями, танцями та обрядами. Дівчата та хлопці водили хороводи навколо Марени, топили опудало, поливали водою один одного та гостей, неодружені дівчата за традицією пускали на воду вінки, намагаючись дізнатися, коли вийдуть заміж та звідки чекати коханого.

Після фестивалю делегація відвідала «ОМЦ» – Обласний молодіжний центр Полтавської області. Виконуюча обов’язки директора центру Світлана Громцева та спеціаліст, що відповідає у центрі за профорієнтаційну роботу для молоді, Анна Півень із задоволенням поділилися своїми наробками та досягненнями. Представники наших молодіжних центрів змогли взнати для себе дещо нове та цікаве, збагатитися ідеями для подальшої роботи.

Нажаль, наша делегація не змогла відвідати молодіжні центри Харкова, як було заплановане раніше. Але хлопці та дівчата отримали справжне задоволення від відвідування парку ім. Горького.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *