У Краматорську відкрито дві реконструйовані амбулаторії

Сьогодні у Краматорську за участі керівника Донецької облдержадміністрації Олександра Куця та міського голови Андрія Панкова відбулося відкриття після реконструкції амбулаторій № 8 та № 3 Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 Краматорської міської ради».

В рамках здійснення проекту було замінено покриття покрівлі з улаштування організованого зовнішнього водовідведення атмосферних опадів;  виконано устрій вимощення та влаштування пандусу для маломобільних груп населення; виконано термомодернізацію фасадів будівлі амбулаторії; а також зроблений капітальний ремонт внутрішніх приміщень амбулаторії.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць поспілкувався з медичними працівниками та місцевими мешканцями стосовно необхідного медичного обладнання. «Ми дбаємо про те, щоб медицина була доступною також і для людей з інвалідністю. В амбулаторіях широко впроваджуються сучасні технології, а колектив приділяє багато уваги належним умовам перебування пацієнтів – це електронні черги, результати аналізів у електронному виді та інші сервіси, що роблять перебування у медичному закладі приємним та зручним», – наголосив очільник області Олександр Куць.

В умовах амбулаторій кожен пацієнт може пройти обстеження та пройти реабілітацію на сучасному рівні по наступних медичним послугам: огляд населення сімейним лікарем різного віку; направлення на консультацію до вузьких спеціалістів Центру та міста; виписка рецептів по програмі «Доступні ліки» та для пільгової категорії пацієнтів; предтестове консультування на ВІЧ, щеплення та маніпуляції різного характеру дітям та дорослим; лікування в денному стаціонарі по призначенню свого лікаря; огляд жінок акушеркою та взяття мазків на цитологічне дослідження; виконання ЕКГ; взяття крові на клінічні, біохімічні дослідження та ВІЧ, взяття матеріалу на дослідження калу, сечі, мокроти; експрес аналіз крові на глюкозу глюкометром; пулсоксіметрія (експрес дослідження насичення крові киснем), тощо.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *