Питання звільнення українських заручників обговорювалось на всіх зустрічах в рамках Саміту НАТО – Президент




Президент Петро Порошенко під час прес-конференції у Брюсселі повідомив, що на всіх його зустрічах обговорювалось питання звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в тюрмах Росії чи на окупованих територіях.

«На кожній зустрічі, включаючи зустріч з Реджепом Таїпом Ердоганом (Президентом Туреччини – ред.), яка щойно закінчилася, окремо наголошувалось на питанні важливості звільнення кримських татар. І під час всіх цих зустрічей питання заручників стояло серед пріоритетів», – розповів Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що на зустрічі з Президентом Франції Еммануелем Макроном ретельно обговорив велику кількість питань співпраці, починаючи від військово-технічної співпраці і закінчуючи звільненням заручників. За його словами, французький колега під час зустрічі з російським президентом у неділю буде піднімати тему звільнення українців. Петро Порошенко також висловив сподівання, що це питання буде обговорюватись на зустрічі лідерів США та Росії у Гельсінкі.

Петро Порошенко повідомив, що під час Саміту НАТО відбулося більше 15 його двосторонніх зустрічей.

За словами Президента, також ефективно пройшли переговори про військово-технічну співпрацю з низкою країн-членів Альянсу. «Не буду розкривати деталі, але можу сказати, що ми далеко просунулися вперед. Ми проговорили про покращення і диверсифікацію консультативної та дорадчої підтримки Збройних Сил, реформування ЗСУ», – розповів він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *