Званівцям розповіли про малий та середній бізнес в сільській місцевості

11 липня відбувся навчальний тур «Підприємницька діяльність в сільській місцевості» департаментів Донецької облдержадміністрації до Званівської ОТГ. Також  участь у ньому взяли радник голови Донецької облдержадміністрації з внутрішніх питань Лілія Олексюк, кандидат економічних наук, радник голови Донецької облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу Руслан Марков та радник з місцевих фінансів Донецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Сергій Івахнін.

Під час заходу провели інтерактивний семінар, на якому розглянули питання особливостей підприємницької діяльності в сільській місцевості, сільськогосподарської обслуговуючої кооперації як напряму комплексного розвитку підприємництва на селі, практичних аспектів організації підприємницької діяльності в малих та середніх сільськогосподарських товаровиробничих підприємствах галузей рослинництва, тваринництва та підтримки фізичних осіб для розвитку тваринництва з Державного бюджету України в 2018 році. Зокрема акценти робилися на позитивних прикладах реалізації обласної програми «Український донецький куркуль» та підвищенні рівня зайнятості населення за рахунок розвитку підприємницької діяльності. Обговорювали організацію та реалізацію пілотного проекту із залученням до роботи членів малозабезпечених сімей та ВПО в інших громадах, популярність зеленого туризму серед городян та його розвиток серед селян в ОТГ Донецької області. Особливу увагу приділяли темі розвитку сільського господарства малого та середнього підприємництва, бо це є вагомим внеском до бюджету громад.

Учасники туру відвідали парк весільних церемоній в селі Званівка Бахмутського району, фермерське господарство «Журавушка-2006» в селі Переїзне, а також приватне підприємство Олександра Чаплика, який разом зі своєю родиною працює над власним проектом з серпня 2017 року.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *