Делегація Донецької області взяла участь у семінарі «Створення умов для забезпечення молоді житлом»

12 липня 2018 року у м. Харків делегація Донецької області взяла участь у семінарі «Створення умов для забезпечення молоді житлом». Ініціаторами проведення семінару виступили Міністерство молоді та спорту України спільно з Харківською облдержадміністрацією за підтримки Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Окрім представників Донецької області у семінарі взяли участь представники громадських організацій Запорізького, Луганського, Полтавського, Сумського та Харківського регіональних управлінь  Держмолодьжитла і молоді та спорту.

Учасники семінару, заслухавши і обговоривши виступи доповідачів, стосовно реального стану справ молодіжної житлової політики, нинішнього фінансування з державного та місцевих бюджетів Державної Програми забезпечення молоді житлом на 2013-2020 роки та пошуку шляхів вирішення житлових питань молоді України, вирішили:

1. Підтримати зусилля організаторів та ініціаторів заходу щодо вирішення питання забезпечення житлом молоді, а саме:

– сприяти розробці та затвердженню обласних програм забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки та обласних комплексних програм розвитку житлового кредитування на 2018-2010 роки з використанням усіх наявних механізмів використання бюджетних коштів;

– сприяти залученню бюджетних та позабюджетних ресурсів, зокрема банківських, для забезпечення молоді житлом;

– підтримати необхідність перегляду Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» в частині передбачення видатків на фінансування бюджетної програми «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла»;

– проведення соціальних акцій та кампаній, скерованих на забезпечення молоді житлом;

– запропонувати органам місцевого самоврядування, зокрема об’єднаним територіальним громадам, у співпраці з регіональними управліннями Держмолодьжитла сприяти розробці та впровадженню нових місцевих програм забезпечення житлом населення, зокрема молоді.

2. Взяти до уваги кращі практики регіонів України щодо механізмів забезпечення молоді житлом (враховуючи показники динаміки розвитку у порівнянні з минулими роками, соціально-економічний ефект) та застосовувати їх при розробці чи внесенні змін до існуючих місцевих житлових програм.

3. Сприяти та приймати участь у розробці нормативно правових актів по доопрацюванню національного законодавства у сфері житлового забезпечення.

4. Визначити необхідність спільної скоординованої роботи між Мінмолодьспорт, Держмолодьжитлом, місцевими органами влади та самоврядування, іншими міністерствами і відомствами, та благодійними і громадськими організаціями у питаннях забезпечення молоді житлом.

5. Підтримка ініціативи організаторів та ініціаторів проведення семінару щодо проведення подібних заходів із залученням різних інституцій та державних органів влади.

6. Звернутися до Міністерства молоді та спорту України про підтримку зусиль щодо спільних пошуків шляхів з питань забезпечення молоді житлом.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *