На Донеччині обговорили можливість проведення виборів на окремих територіях області

Сьогодні у Краматорську відбулася нарада голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця з головами міських, районних та сільських рад щодо проведення виборів. Під час наради були обговорені питання призначення та можливість проведення  перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад та відповідних сільських, селищних, міських голів об’єднаних територіальних громад, розташованих на окремих територіях Донецької області. У нараді також взяли участь представники Головного Управління СБУ у Донецькій та Луганській областях та Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України.

Під час обговорення представники Волноваського району виступили за можливість проведення виборів, але заступник командуючого Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України Олександр Голоднюк зазначив, що безпекова ситуація наразі викликає сумніви. Представник Головного управління СБУ у Донецькій та Луганській областях погодився з думкою, що вибори  потрібно проводити, але безпека людей важливіша.

Врахувавши думку присутніх, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зазначив, що важливо підтримувати процес добровільного об’єднання, проведення перших виборів у зазначених громадах, але існує складна суспільно-політична обстановка, тому головне не наражати на ризики та забезпечити безпеку населення у громадах Донецької області.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *